När hjärnaktivitet pågår och vardagsuppgifterna ignoreras

Se absolut inte det här som något slags return of the blog. För det är det inte. Det här inlägget är snarare resultatet av en spontan iver i att skriva något, som inte involverar en tentauppgift eller en irrelevant sökning på internet. (F'låt, Maria! Ge henne tips på bloggar att följa!)

Själva enkäten nedan hittade jag hos Alekzandra.


Första vuxenboken jag läste och verkligen gillade

Jag minns att något riktigt skavde i mig under (liksom efter) läsningen av Curtis Sittenfelds I en klass för sig. Om jag ska vara ärlig så tror jag att boken byggde upp min kärlek för tragisk och samtida vardagsrealism. Sen om verket klassas som vuxen eller ung vuxen är en annan femma.

Bok som förändrat mitt liv mest

Här skulle jag vilja peka ut betydligt fler än bara en enstaka bok. Pettson och Findus är dock svaret på varför jag ens började läsa, och det betyder ju något.

Bok jag tycker är överskattad

Många. Ack, så många. Det är inte min intention att potentiellt göra någon upprörd, men för att nämna en handfull: The Perks of Being A Wallflower, The Catcher in the Rye, Cirkeln, Sommarboken och En dag.


Författare vars böcker jag försöker gilla men inte lyckas med

Den här Neil Gaiman alltså. Jag har försökt mig på några titlar, men ännu inte fallit pladask. Vi får se! (Jag har ju trots allt samlat på mig ett antal lovande verk av honom.)

Klassiker jag hävdar att jag läst men aldrig tagit mig igenom

Hm, den enda bok jag påstår att jag läst är ingen klassiker-klassiker. I bästa fall en modern klassiker, och det är i såfall De små tingens gud av Arundhati Roy.

Jobbigaste bok jag läst

Beroende på definition så blir utfallet olika. Den kämpigaste har nog varit gymnasieläsningen av Frank McCourts Angela's Ashes. De första 250 sidorna var låååångdragna, med betoning på å.


Läser helst

Jag blir helt knäpp i hjärnan av detta, ty jag insett att jag gillar betydligt mer än vad jag tidigare trott. Fiktion, inte fiktion, serier, tidning - you name it.

Önskar att jag läste mer

Då säger jag precis som Alekzandra: Sånt från mina egna hyllor! Allmänt mer dock.

Bästa barnboksförfattaren

Oj, nu blev det mest bilderboksförfattare: Sven Nordqvist, Shaun Tan och Oliver Jeffers.Gillar jag inte längre som jag gillade förut

Väljer inte självmant chicklit, en genre som dessvärre får utstå för mycket smutskastning.

Roligaste bok

Kanske märkligt att nämna Harry Potter? En av de serierna som jag nog skrattat allra mest med. Tackar å det ödmjukaste familjen Weasley (eller ja, J.K. Rowling).

Bok som berört mig mest

Det får nog bli en fyrdelad plats för The Ghost's Child, Jellicoe Road, Extremt högt och otroligt nära samt Miranda och Friheten. Känslor i överflöd, ja - man tackar!

Recensera din senast lästa bok

Pass, då jag faktiskt inte minns vilken bok jag senast läste ut. Ja, så "illa" är det.


Ha en fortsatt ljuvlig sommar nu! Det är åtminstone vad jag ska försöka ha. :-)

[Om någon mot förmodan undrar, så är det jag som tagit samtliga bilder.]

Kommentarer
Postat av: Anna

Blir ALLTID lika glad när jag ser att du har bloggat! :) Sjukt fina bilder och som alltid jättekul att läsa om dina åsikter! :) Jag läste nyligen Oliver Jeffers för första gången och älskade de fyra böcker som jag läste :)

Svar: SÅN FIN du är! Massvis med tack, Anna! Och ååååh, vilka läste du? :-)
Man Truong

2014-08-13 @ 19:10:46
URL: http://bookshelf.blogg.se
Postat av: Anna

Svar: precis! Och nu är jag väldigt sugen på att läsa uppföljaren The Piper's Son. Har du läst den?

Och glad sommar på dig med, Man! Himla kul att höra från dig :)

Svar: Det kan jag förstå! Jag har ännu inte vågat mig på The Piper's Son, just pga att när jag väl hade läst ut Saving Francesca så "klarade" jag inte av själva tidshoppet som sker mellan de två böckerna. Och om jag ska läsa The Piper's Son nu så måste jag nog läsa om Francesca först, haha. Sånt vardagsdilemma. ;-)
Man Truong

2014-08-14 @ 09:19:11
URL: http://readingthisworld.blogspot.com
Postat av: the printed word

håller med dig om perks of being a wallflower och catcher in the rye! tror också att jag föredrar muminböckerna framför sommarboken, som jag dock inte läst. men utdragen har inte gjort mig särskilt sugen heller... synd, dock.

Svar: Kanske med andra ord ska läsa Muminböckerna för att få ett riktigt grepp om Tove Jansson? Tror i och för sig att sinnesstämningen man befinner sig i påverkar hur mycket man gillar ett verk.
Man Truong

2014-08-14 @ 13:42:10
URL: http://book.ratata.fi
Postat av: Elen [bokpotaten]

Tänkte plötsligt på de där ugglorna igår (kunde inte komma på om jag ritade dem eller hur jag gjorde) och så dyker de upp idag! Creepy. Hoppas hursomhelst att allt är bra med den där tankeläsaren Man :)

Svar: Hoppas detsamma med den där Elen. ;-)
Man Truong

2014-08-14 @ 16:13:49
URL: http://bokpotaten.blogspot.se/
Postat av: Alekzandra Kelahaara

Åh, så kul att läsa dina svar! Vad pluggar du för något? Sitter själv med plugg, sommarkurs. Ack, dessa satans tentor. En blir så trött. Men det är ju trots allt självförvållat. Hoppas du har en bra sommar :)

Svar: Pluggade slutligen endast Barn- och ungdomslitteratur! Gick ju sådär, men men. Kul att sätta igång pluggtänket igen. Hoppas din sommar med var bra och att hösten fortsatt i samma anda. :-)
Man Truong

2014-08-14 @ 16:18:48
URL: http://bookupied.blogg.se/
Postat av: Anna

:D Jag läste "Den sitter fast" (som var min favorit och en av de bästa böcker jag läst i år!), "Funnen och vunnen" "Vägen hem" och "Att fånga en stjärna"! Jag vill dock supergärna läsa "This Moose Belongs to Me", men den är såå dyr... :(

Svar: Men ack så bra This Moose Belongs to Me är. Fast finns dock andra bra verk av Jeffers, men jag gillar verkligen meningen/budskapet med just den. (Hej, väldigt sent svarat!)
Man Truong

2014-08-14 @ 17:44:27
URL: http://bookshelf.blogg.se
Postat av: Lucy Chen

Alltid så roligt när du bloggar, så fina inlägg och bilder!

Svar: Tack så himla mycket, Lucy! :)
Man Truong

2014-08-14 @ 23:20:44
URL: http://bokrygg.blogg.se/
Postat av: Klara

Vad fin din bokhylla är! :)

Svar: Tack! :)
Man Truong

2014-08-16 @ 10:50:42
URL: http://inutienbok.blogg.se
Postat av: Olivia

Spelar ingen roll om du bloggar varje dag eller en gång om året, väldigt fin är din blogg ändå och kul att skriva lite då och då! :)

Svar: TACK ska du ha. Vad glad jag blev!
Man Truong

2014-10-06 @ 12:37:30
URL: http://sammels.blogg.se/
Postat av: Anna

Svar (igen): Jag önskar mig faktiskt This Moose Belongs To Me i julklapp och jag är suupertaggad på den! :D

2014-12-01 @ 14:55:13
URL: http://bookshelf.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0