När hjärnaktivitet pågår och vardagsuppgifterna ignoreras

Se absolut inte det här som något slags return of the blog. För det är det inte. Det här inlägget är snarare resultatet av en spontan iver i att skriva något, som inte involverar en tentauppgift eller en irrelevant sökning på internet. (F'låt, Maria! Ge henne tips på bloggar att följa!)

Själva enkäten nedan hittade jag hos Alekzandra.


Första vuxenboken jag läste och verkligen gillade

Jag minns att något riktigt skavde i mig under (liksom efter) läsningen av Curtis Sittenfelds I en klass för sig. Om jag ska vara ärlig så tror jag att boken byggde upp min kärlek för tragisk och samtida vardagsrealism. Sen om verket klassas som vuxen eller ung vuxen är en annan femma.

Bok som förändrat mitt liv mest

Här skulle jag vilja peka ut betydligt fler än bara en enstaka bok. Pettson och Findus är dock svaret på varför jag ens började läsa, och det betyder ju något.

Bok jag tycker är överskattad

Många. Ack, så många. Det är inte min intention att potentiellt göra någon upprörd, men för att nämna en handfull: The Perks of Being A Wallflower, The Catcher in the Rye, Cirkeln, Sommarboken och En dag.


Författare vars böcker jag försöker gilla men inte lyckas med

Den här Neil Gaiman alltså. Jag har försökt mig på några titlar, men ännu inte fallit pladask. Vi får se! (Jag har ju trots allt samlat på mig ett antal lovande verk av honom.)

Klassiker jag hävdar att jag läst men aldrig tagit mig igenom

Hm, den enda bok jag påstår att jag läst är ingen klassiker-klassiker. I bästa fall en modern klassiker, och det är i såfall De små tingens gud av Arundhati Roy.

Jobbigaste bok jag läst

Beroende på definition så blir utfallet olika. Den kämpigaste har nog varit gymnasieläsningen av Frank McCourts Angela's Ashes. De första 250 sidorna var låååångdragna, med betoning på å.


Läser helst

Jag blir helt knäpp i hjärnan av detta, ty jag insett att jag gillar betydligt mer än vad jag tidigare trott. Fiktion, inte fiktion, serier, tidning - you name it.

Önskar att jag läste mer

Då säger jag precis som Alekzandra: Sånt från mina egna hyllor! Allmänt mer dock.

Bästa barnboksförfattaren

Oj, nu blev det mest bilderboksförfattare: Sven Nordqvist, Shaun Tan och Oliver Jeffers.Gillar jag inte längre som jag gillade förut

Väljer inte självmant chicklit, en genre som dessvärre får utstå för mycket smutskastning.

Roligaste bok

Kanske märkligt att nämna Harry Potter? En av de serierna som jag nog skrattat allra mest med. Tackar å det ödmjukaste familjen Weasley (eller ja, J.K. Rowling).

Bok som berört mig mest

Det får nog bli en fyrdelad plats för The Ghost's Child, Jellicoe Road, Extremt högt och otroligt nära samt Miranda och Friheten. Känslor i överflöd, ja - man tackar!

Recensera din senast lästa bok

Pass, då jag faktiskt inte minns vilken bok jag senast läste ut. Ja, så "illa" är det.


Ha en fortsatt ljuvlig sommar nu! Det är åtminstone vad jag ska försöka ha. :-)

[Om någon mot förmodan undrar, så är det jag som tagit samtliga bilder.]

RSS 2.0