Top Ten Tuesday: TBR This Spring

Jag tänkte att det var passande att lista lite böcker idag!

Varje tisdag hålls Top Ten Tuesday av The Broke and the Bookish, som helt enkelt går ut på att lista tio ting till tisdagens bokrelaterade tema.

I dag är det dags för mig att presentera Top Ten Books At The Top Of My Spring 2013 TBR List. Som vanligt är det ett halvt helvete att välja ut titlar, då jag egentligen vill kasta mig över så många fler än tio stycken..

From my own shelves..
10) DE TVÅ TORNEN - J.R.R. TOLKIEN
Det var ju planerat att jag skulle hänga med i uppföljarbokcirkeln som Anna och Emelie höll igång tidigare i år, men det blev visst inte så. Istället kom annat emellan och slukade min tid.

9) TO KILL A MOCKINGBIRD - HARPER LEE
Att två (eller kan det vara tre?) år i rad ha misslyckats med att komma längre än två kapitel i den här klassikern är jag-vet-inte-vad. Troligen kommer det inte att ske i vår heller, men önska kan man väl.

8) THE PIPER'S SON - MELINA MARCHETTA
Jag försökte mig faktiskt på The Piper's Son, den fristående fortsättningen på Saving Francesca, i början av året! Fast då var jag inte alls på humör för varken läsning eller Marchettas intrikata karaktärer.

7) EVERYTHING IS ILLUMINATED - JONATHAN SAFRAN FOER
Med tanke på att jag ofta vill påstå att Safran Foer är/skulle kunna vara min favoritförfattare så är det kanske dags för mig att läsa ett till verk av honom, och just den här fina har jag ägt i ca 5 år nu.

6) EVERY DAY - DAVID LEVITHAN
Ytterligare en författare som jag favoriserar. Den här impulsköpte jag snabbt förra året efter att inte ens ha haft en aning om att han hade något nytt på gång. Bra och annorlunda - det verkar den vara!

5) ALICE'S ADVENTURES IN WONDERLAND - LEWIS CARROLL 
Allra finaste utgåvan av Alice måste jag säga, och med tanke på att referenserna till det här verket är så många är det rätt märkligt att det tagit mig så lång tid att ens "vilja" läsa den.

4) MIDDLESEX - JEFFREY EUGENIDES
Förra årets mål var att avsluta Middlesex, och det gick ju.. mindre bra. Förhoppningsvis är det här året då jag faktiskt läser boken (och fascineras och förlorar mig i Eugenides värld).

3) THE PERKS OF BEING A WALLFLOWER - STEPHEN CHBOSKY
Sådär några veckor efter DVD-releasen (i Sverige), sådär ett år efter alla andras hyperhyllningar, och sådär tre år efter införskaffningen av boken så är tiden nog inne för mig att läsa "the it-book".

2) HOWL'S MOVING CASTLE - DIANA WYNNE JONES
Ehm, ord känns rätt överflödiga.

1) FÅGELN SOM VRIDER UPP VÄRLDEN - HARUKI MURAKAMI
År 2008 plockade jag upp den här boken och läste drygt 20 sidor, men sen glömde jag bort den. Och det stör mig som fanken. Gör om, gör rätt.
 
Det var inte precis igår som jag senast satte mig ned och beslöt mig för att skriva ett spontaninlägg, om sanningen ska fram. Men, de senaste månaderna har jag bara inte haft någon lust och det har reflekterats här. Mitt liv utanför bloggen har pendlat fram (och lite tillbaka), fast för det mesta varit sjujäkla bra! Jag läser knappt något längre, men det kommer så småningom. Och för att avsluta inlägget: tvåårsgrattis till Pia (som firar med tävling här)!

Kommentarer
Postat av: Emellie

"Fågeln som vrider upp världen", är det "The Wind-Up Bird"... vänta, smart jag är, borde det vara XD

Gillar Haruki Murakami rätt bra redan nu, men har bara läst Norwegian Wood xD Ska läsa 1Q84 i år, så hoppas det går bra för dig med den här! :D en del andra här som jag vill läsa, men jag måste bli av med de böckerna jag redan har i bokhyllan... XD

Vi är inte klara med LOTR-läsningen ut, vi förlängde den till slutet av mars - men jag är nog klar nu i veckan. Synd att läslusten tog slut, men det går inte alltid^^ LOTR är ju ganska tunga böcker också :)

Svar: Jag tycker att du är briljant, Emelie! ;-)
Och jag hoppas att det går bra för dig med 1Q84! En vän till mig läser samlingsvolymen på engelska och har hållit på ett bra tag. Hennes ord gör mig lite halvavskräckt om jag ska vara ärlig, men men. De övriga av Murakamis verk verkar dock mer lättlästa! Nu säger jag i och för sig inte att hon inte tycker om 1Q84. Och nu babblar jag bara en massa.. I övrigt: Jag måste med "bli av" med böckerna jag redan har i bokhyllan, haha. Därav den här listan. ;-)

Och hurra! Jag har LOTR-två + tre kvar, så vi får se om jag hinner lyckas klämma in lite tid åt de två. För jag älskade (och saknar) ju er/vår(?) bokcirkel! :-)
Man Truong

2013-03-12 @ 14:22:42
URL: http://drizzleandhurricanes.blogspot.com
Postat av: Mathilda

Du har blivit taggad:D Kika in på Bokgläntan för att få reda på mer:http://bokglantan.wordpress.com/2013/03/12/bokhyllebingo/

Svar: Nämen tackar! Ska bli roligt att sätta igång med lite tagg:ar igen, så jag ska försöka att lägga upp något redan innan veckan är slut! Såg ju redan nu att du valde många titlar som jag med tänkte på. ;-)
Man Truong

2013-03-12 @ 17:08:03
URL: http://bokglantan.wordpress.com
Postat av: C.R.M. Nilsson

Jag gillade To Kill a Mockingbird när jag läste den. Blev faktiskt riktigt överraskad över hur mycket jag tyckte om den =)

Every Day och Middlesex är böcker som jag är väldigt nyfiken på. Likaså The Perks of Being a Wall Flower.

Fågeln som vrider upp världen är en favorit :)

Svar: Jag hoppas att min reaktion kommer vara snarlik vad gäller To Kill a Mockingbird. I övrigt ser det himla bra ut med våra "gemensamma titlar" (för jag har för mig att jag gillat en del böcker som du också varit svag för), så förhoppningsvis är Every Day, Middlesex, Perks och Fågeln inga större undantag!
Man Truong

2013-03-12 @ 17:16:03
URL: http://lacrimamens.com/blog
Postat av: Monika

Jag har också Harper Lees bok på min TBR :)

Fågeln som vrider upp världen har jag med i min Boktolva i år, så förhoppningsvis kommer jag att läsa den snart.

Svar: Det är något med Harper Lee(s bok) och listor alltså. ;-) Och jag önskar dig all lycka med Fågeln som vrider upp världen - samt Boktolvan!
Man Truong

2013-03-12 @ 18:33:04
URL: http://bokslut.blogspot.se/
Postat av: Carro

Jag tror och hoppas att du kommer att gilla Wallflower! :)

Svar: Det hoppas och tror jag med! :')
Man Truong

2013-03-12 @ 20:28:58
URL: http://romeoandjuliet.blogg.se
Postat av: Anna

Perks är verkligen underbar! Och To Kill a Mockingbird måste jag läsa om snart, köpte ju den i den fina brun-svarta upplagan. Väldigt kul att se ett inlägg från dig igen :)

Svar: Anna, du gör att mina förväntningar skjuter lite i höjden! På ett bra sätt alltså. Och tack, det där värmde så väldigt mycket att höra. :-)
Man Truong

2013-03-12 @ 22:41:29
URL: http://readingthisworld.blogspot.com
Postat av: Gabriella

Många bra böcker där :) Borde kanske själv ha gjort en sådanhär lista men jag är så dålig på att läsa numera att det känns som om jag bara ljuger för mig själv ^^ Men får hoppas att det sätter fart igen snart :)

Svar: Jag känner lite likadant, så jag hoppas på detsamma. ;-)
Man Truong

2013-03-22 @ 11:09:46
URL: http://www.ponkissons.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0