Då var det dags för höstens läsutmaning

Förra året tog jag tillfället i akt att delta i TRE PÅ TRE-utmaningen som Tess (Pocketlover) har haft i rullning i tre år nu. Titlarna jag läste i fjol var dessa som utspelade sig i skolmiljö, och visst gick det kanske inte galant - men det var sporrande!

ÅRET 2013'S TRE PÅ TRE-SKÖRD SKA FÖLJA TEMAT: BOK BLIR FILM


EVERYTHING IS ILLUMINATED
av Jonathan Safran Foer.
» With only a yellowing photograph in hand, a young man - also named Jonathan Safran Foer - sets out to find the woman who may or may not have saved his grandfather from the Nazis. Accompanied by an old man haunted by memories of the war; an amorous dog named Sammy Davis, Junior, Junior; and the unforgettable Alex, a young Ukrainian translator who speaks in a sublimely butchered English, Jonathan is led on a quixotic journey over a devastated landscape and into an unexpected past. «

Min motivering: Jag vill stifta större bekantskap med författaren vars verk Extremt högt och otroligt nära har varit en av mina bästa läsupplevelser. Lite för att se om han har mer att ge mig.

[Boken publicerades 2002 och filmen släpptes 2005.]


THE VIRGIN SUICIDES
av Jeffrey Eugenides.
» The shocking thing about the girls was how nearly normal they seemed when their mother let them out for the one and only date of their lives. Twenty years on, their enigmatic personalities are embalmed in the memories of the boys who worshipped them and who now recall their shared adolescence: the brassiere draped over a crucifix belonging to the promiscuous Lux; the sisters' breathtaking appearance on the night of the dance; and the sultry, sleepy street across which they watched a family disintegrate and fragile lives disappear. «

Min motivering: Jag håller sedan ett tag tillbaka på att ta mig igenom Eugenides mastiga Middlesex (än så länge gillar jag den), och efteråt kan jag mycket väl kunna tänka mig läsa hans debutbok.. så att jag äntligen kan se filmen.

[Boken publicerades 1993 och filmen släpptes 1999.]

A VERY LONG ENGAGEMENT
av Sébastien Japrisot.
» Set during and after the First World War, A Very Long Engagement tells the story of a young woman's search for her fiancé, whom she believes might still be alive despite having officially been reported as "killed in the line of duty." Unable to walk since childhood, fearless Mathilde Donnay is undeterred in her quest as she scours the country for information about five wounded French soldiers who were brutally abandoned by their own troops. «

Min motivering: En fransk pärla till film som jag fått höra är /nästan/ snäppet bättre i pappersversion. (Kan.det.vara.möjligt?)

[Boken publicerades 1991 och filmen släpptes 2004.]


Det här är verkligen ett ypperligt tillfälle att ha temaläsning, om än en eventuellt väldigt lös sådan. (Man kan liksom välja allt från att läsa tre böcker med svarta omslag till tre om kvinnors kamp i svenska samhället under 20-talet - vad är upp till var och en.) Om ni är nyfikna på den här utmaningen så kika in här för mer information och för att se vad andra har valt för teman. Det är inte för sent!

⇒ OCH TACKTACKTACK FÖR ATT NI BARA BLIR FLER HÄR TROTS SPORADISKT UPPDATERANDE. Jag ska se till att ställa till med kalas för nu är ni 100! (Vi snackar tävling, recensioner och typ.. inlägg!)

Kommentarer
Postat av: Monika

Vilket bra tema! Det ska jag komma ihåg till nästa år :)

Svar: Men tack, gör så! :-)
Man Truong

2013-08-09 @ 15:00:52
URL: http://bokslut.blogspot.com
Postat av: Anna

Jag tror att jag kanske precis blev till hundrade följare ( använder egentligen inte bloglovin, men när jag såg att du nästan hade hundra följare bestämde jag mig för att följa dig eftersom du vet att jag egentligen följer din blogg och älskar den! :))

Svar: Alltså: <3 på dig!
Man Truong

2013-08-09 @ 15:02:28
URL: http://bookshelf.blogg.se
Postat av: [Anna]

Ett bra tema :)

Svar: Det tycker jag med. :-)
Man Truong

2013-08-09 @ 15:09:57
URL: http://bokraden.blogspot.com
Postat av: jessica

Ååååh, det här inlägget är så bra (innehålls-/text-mässigt och layoutmässigt) att jag blir helt salig!!! Jag ser fram emot att läsa vad du tycker om Virgin Suicides, vars Coppola-filmatisering inte riktigt föll mig i smaken, men historien är ganska fin, så jag tänker att jag kanske ska ge romanen en chans i framtiden.

Svar: TACK, JESSICA. <3 (Jisses, vad du peppar och pepprar mig med saligt humör!!) Och det ser jag också fram emot. Är orolig för att jag inte kommer tycka om Coppolas tappning heller, mest för att de få minuterna som jag lyckats se inte fallit mig i smaken heller.. Nåja, ska ge romanen en chans i varje fall. Gillar ju Eugenides' språk och hans märkliga Middlesex-historia (hittills).
Man Truong

2013-08-09 @ 17:08:54
URL: http://ofbooksandbirds.blogspot.com
Postat av: Lena

Det var ju ett trevligt tema du valt. Även jag skall delta i år också. för mig blir det tre hyllvärmare av samma författare, nämligen John Grisham.

Svar: Haha, jag håller med! Och det var inte ett pjåkigt tema du valt heller. John Grisham är en intressant författare, eller i alla fall utifrån de små bitarna jag kommit över!
Man Truong

2013-08-09 @ 17:11:16
URL: http://lenasgodsaker.blogspot.se/
Postat av: Alekzandra Kelahaara

Kul! Funderar på att vara med men vet inte vaaaaad jag ska välja. Åh. Tips? Kanske tre på cancer. Lite väl morbidt kanske, men har fått hem The Fault in our stars nu och är sugen på I kroppen min. Everything is Illuminated och The Virgins Suicides är båda två riktigt fina och givande böcker jag kan rekommendera. Och båda gör sig ypperligt som film! Den sistnämnda har jag varken läst eller sett tyvärr...

Svar: Cancer må låta morbidt (stavar man det verkligen så? Jag har nog också alltid stavat det så, men ser så skevt ut?), men jag gillar "temat". Go for it (vilket jag sett att du gjort)! Himla intressant det ska bli att se vad du tycker om böckerna. :-) Och hurra! Ska bli ett äventyr att plöja mig igenom böckerna (och förhoppningsvis filmerna med). En långvarig förlovning borde du ge en chans. Himla bra film i alla fall! : )
Man Truong

2013-08-09 @ 17:20:16
URL: http://bookupied.blogg.se/
Postat av: Frida

Everything is illuminated är bra, men har inte sett filmen ;) Men det är en fin historia! ;)

Svar: Härligt att höra! ;-)
Man Truong

2013-08-09 @ 19:14:38
URL: http://photosandbooks.blogg.se/
Postat av: Malka

Har läst A very long engagement, och jag älskade den verkligen. Hoppas att du också tycker om den!
Ska också vara med i Tre på tre-utmaningen och tycker att det ska bli jättekul. Ska läsa tre böcker om amerikanska södern.

Svar: Det där låter som en dröm i mina öron! Jag hoppas verkligen att jag kommer älska den!Och vad roligt! Jag gissade på att To Kill A Mockingbird skulle ingå i din utmaning (mest för att det är den jag spontant tänker på) och så såg jag att du hade valt den. Ska bli kul att se vad du tycker om den. :--)
Man Truong

2013-08-09 @ 19:45:49
URL: http://boksmurfen.blogspot.se
Postat av: Stockholmsflickan

Åh, filmatiseringen av En långvarig förlovning är ju helt fantastisk! Om det visar sig att boken är bra måste jag nog läsa den :)

Hade inte tänkt hoppa på den här utmaningen men nu när jag har läst om alla påhittiga teman blir jag lite sugen. Får klura och se om det blir något!

Svar: Eller hur? Och åh, jag hoppas verkligen att boken kan hålla samma kvalitet.
Jag ska låta dig klura - om du kommer på något så lär jag ju troligtvis kunna läsa det på din blogg! :-)
Man Truong

2013-08-12 @ 18:00:50
URL: http://skrivande.blogspot.se
Postat av: Bokdetektiven

Vilka jättefina bilder du har i din blogg! Tar du dem själv? :) Trevlig läsning. /Bokdetektiven

Svar: Men tack snälla! Jag tar samtliga bilder själv, det stämmer. :-) Och trevlig läsning önskar jag dig med!
Man Truong

2013-08-14 @ 23:49:51
URL: http://www.bokdetektiven.se
Postat av: Elen [bokpotaten]

Hej, Man! ^^

Svar: Hej, Elen! :'D
Man Truong

2013-08-15 @ 12:52:39
URL: http://bokpotaten.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Fina böcker =) Själv har jag tänkt va med och använder mig av 3 olästa påbörjade böcker som ska dammas av och läsas klart =)
Välkommen förresten till min blogg. Har tävling
Kram Cissi

2013-08-21 @ 10:17:41
Postat av: CissiG

Glömde fylla i bloggadress ovan.
Här kommer de SoRRY

Svar: Tack, och det är helt klart ett tema som är smart!
Man Truong

2013-08-21 @ 10:18:07
URL: http://cissigrip.blogg.se
Postat av: Mikaela

åh, the virgin suicides är så himla bra! Har bara sett filmen, visste inte ens att den var en bok från början. Nästan så att man måste läsa den nu ju!

Svar: Åh!!
Man Truong

2013-09-01 @ 18:41:08
URL: http://mikaelabjarve.blogg.se
Postat av: Alekzandra Kelahaara

Nu har jag boken nu har jag boken nu har jag boken! Allt så Night Film och wow den är så himla fin, så himla fin! Var tvungen att dela med mig med troligtvis den enda som förstår min überglädje: du! Hoppas allt är bra!

Svar: Men åh - Night Film låter helt ljuvlig! Ska bli jättespännande att få se dig uppdatera mer om den än du redan gjort! Allt är bra här, och jag hoppas att det är så med dig med?
Man Truong

2013-09-03 @ 22:42:25
URL: http://bookupied.blogg.se/
Postat av: Bokslott

The Virgin Suicides är hemsk och obekväm på ett väldigt, väldigt bra sätt. Utan tvekan bland det bästa jag läst i år!

Svar: Det låter helt fantastiskt!
Man Truong

2013-09-09 @ 20:03:58
URL: http://bokslott.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0