Ett efterlängtat äventyr med mina barndomsvänner


Titel: 
Findus flyttar ut
Författare: 
Sven Nordqvist
Utgivningsår: 
2012
Förlag: 
Opal (2012)
Sidor: 
25

Handling:
Pettson har fått nog av Findus dagliga hoppande i sängen tidigt på morgonen. Som svar på detta beslutar sig Findus för att flytta ut.

Mina tankar:
I maj månad skrev jag att jag dog - för så dramatisk kan jag vara. (Bevis här.) Det var nämligen så att tidningen bif kom ut med den fantastiska nyheten att det skulle släppas en ny Pettson och Findus-bok. Senast Nordqvist skrev om den ytterst lekgalne katten Findus och halvbuttre gubben Pettson var år 2001.

September var månaden då verket skulle släppas och jag var som på nålar. Varje dag skuttade jag ut till brevlådan i hopp om att boken skulle ligga där och varje gång kom jag Findus-tomhänt tillbaka in i huset. Men så kom den slutligen och jag kunde bara inte fatta det.

Det är nämligen så att Pettson och Findus är anledningen till varför jag ens började läsa i första taget. Mina barndomsminnen är kopplade till mucklor, höns och röda trähus tack vare Sven Nordqvist. Så det var med höga förväntningar (för vad skulle det annars vara) som boken öppnades. Särskilt som självaste titeln gjorde att jag fick hjärtknip.

↑ Baksidan.

Och jag blev inte besviken, utan det var som att träda in i en familjär miljö där tiden praktiskt taget stått still. Alla charmiga detaljer som jag förknippar med Nordqvists verk går att återfinna - stora nycklar liksom små tekoppar, tavlor med föränderliga komotiv och sniglar med dasshus på ryggen. Precis som det ska vara alltså. 

Kvalitén är hög, precis som resten av författarens bilderböcker om Pettson och Findus. Bilderna är riktigt bra, men enligt mig är historien inte riktigt lika fantastisk och vass som exempelvis Pettson får julbesök.

Fast som jag tidigare sa blev jag inte besviken, och avslutningsvis ska jag säga såhär: Den här boken är ett måste för alla som redan älskar denna oslagbara och tidlösa duo. Så nej, du kommer inte att bli besviken. (Och ja, jag vägrar tro att det här är den sista Pettson och Findus-boken.)

Tusentusentusentack för recensionsexemplaret, Opal!

Kommentarer
Postat av: Julia

Åh! Pettson och findus är ju så himla bra! Älskade filmerna när jag var mindre och har nästan alla böcker, dock så har mina bröder över tagit dom. Dags kanske att ta tillbaka dom! :)

Svar: Verkligen! Och det tycker jag såklart att du borde. Alternativt gå på skattjakt och leta second hand. ;)
Man Truong

2012-10-19 @ 19:51:33
URL: http://loobook.blogg.se
Postat av: Miriam - Schitzo-Cookie

Känner verkligen att jag borde läsa detta. Har säkert fått Pettson och Findus böcker lästa för mig som liten men har aldrig läst dem själv.. känner att jag missat nåt!

Svar: Så länge du tar igen det så gör det nog inget! Himla fantastiska grejer är det i alla fall. : )
Man Truong

2012-10-19 @ 19:57:14
URL: http://schitzo-cookie.blogspot.com/
Postat av: annsoh

Hej! hur är det? var helgen bra :)?

2012-10-22 @ 15:13:02
URL: http://annsoh.myshowroom.se
Postat av: Elen

Underbara böcker dessa. Bara åh!

Svar: Verkligen!
Man Truong

2012-10-26 @ 23:12:42
URL: http://bokpotaten.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0