En liten Game of Thrones-relaterad fråga

.. eller snarare fler.


Jag såg för ett tag sedan klart på de två säsonger av Game of Thrones (2011—) som kommit ut, men undrar nu om jag ska läsa bokserien som tv-serien är baserad på. För grejen är den att jag redan spoilat för mig själv om vad som kommer att hända, mest för att jag är så hemskt nyfiken av mig..
Ni som sett och läst båda versionerna - vad säger ni? Är det värt de enorma sidantalen? Ska jag låna eller köpa isåfall? Och vilket språk är att föredra - engelska eller svenska?

Kommentarer
Postat av: Emelie

ENGELSKA. KÖP. DE ÄR UNDERBARA. Jag såg andra säsongen innan jag läste andra boken, och det gjorde nästan ingenting! Böckerna är så underbara och jag körde fangirl-mode-activate varje gång en scen från serien var med i boken, eller vice versa. UNDERBART. Men å andra sidan så är jag ett hardcore fan xD

Svar: JAG BARA VISSTE ATT DU SKULLE SÄGA SÅ. Blir lagom pepp av dina ord alltså!
Man Truong

2012-09-07 @ 15:36:51
URL: http://drizzleandhurricanes.blogspot.com
Postat av: emil

har bara läst de två första (= två första säsongerna) böckerna än så länge, men jag säger JA! Jag läser de på engelska, språket är lite.. konstigt.. eller ja lite gammeldags ibland så det kan vara lite oförståeligt. Men böckerna är helt klart värda att läsa! Har läst från flera att de tre första är absolut bäst, men har som sagt bara läst två så kan inte yttra mig på den punkten.

Svar: Bra att veta, och jag har också den uppfattningen att de tre första är bäst. Men - du övertygar mig!
Man Truong

2012-09-07 @ 15:51:58
Postat av: Nea

Jag håller på att kolla på första säsongen just nu, och köpte dessutom precis den där boxen igår (dumma SF-Bokhandeln som har så fina saker!). Men jag ska försöka mig på att läsa bokserien, för den verkar verkligen helt underbar.

Svar: (Det är verkligen tur att jag inte besöker SF-bokhandeln särskilt ofta, har jag insett.) Men ja, bokserien verkar riktigt bra!
Man Truong

2012-09-07 @ 16:10:24
URL: http://boknea.blogspot.se
Postat av: Paula

Ja men alltså läs böckerna och läs på engelska! Jag tycker att du ska låna första boken och om du gillar den så köp resten för de är faktiskt lika bra allihopa tycker jag! Även om engelskan är lite jobbig att ta sig igenom så låter allt så himla fel på svenska :)

Svar: Jag tror faktiskt att jag ska göra som du säger - och ska låna hem den första på engelska så fort jag kan! :-)
Man Truong

2012-09-07 @ 16:14:44
URL: http://livehealthier.blogg.se
Postat av: Lisa

Jag har den första boken hemma, men har inte läst den ännu. Jag slutade kolla på tv-serien efter ca 5 avsnitt för att jag ville läsa boken först!

SV: Det är det vi bokbloggare är till för! :D Tipsa om bra böcker, men även avråda varandra från dåliga, haha. Även om smaken är väldigt olika, så tyckte jag inte att My Life Next Door gav någonting till läsaren, och den var inte underhållande heller, enligt min mening.

Svar: Det ska bli kul att få se din recension när den väl publicerats! Och för en gångs skull skippar jag det här med preview-spoilers, haha. :-)
Man Truong

2012-09-08 @ 09:48:38
URL: http://bladvandaren.blogspot.se
Postat av: Karin

De är ABSOLUT värda att läsa, SPECIELLT på engelska. Böckerna är MYCKET bättre än Tv-serien, iallafall enligt mig, och man blir kanske lite avskräckt av den sista boken (herregud vad tjock den är) men de är absolut värda läsupplevelsen!

Svar: Jag älskar att alla älskar! Ska ge mig i kast med dem på måndag (förhoppningsvis). :-D
Man Truong

2012-09-08 @ 13:36:23
URL: http://bokgrottan.blogspot.com/
Postat av: Jessica

M!! Jag kan lämna tillbaka ert 1Q84 när som helst nu, det var mindre brådskande att få tag i den än vad jag hade trott. Nåväl, hur har din & Qs första(? ursäkta mitt skeva tidsperspektiv) skolvecka varit? Ska ni fortsätta? Isf kan vi ju träffas någon dag när ni har slutat och fixa överlämningen! kram kram kram

Svar: Det är lugnt. :-) I samband med introduktionsdagarna kändes det inte helt rätt så vi gjorde båda studieavbrott, men vi ska förbi Växjö någon gång snart så det bör väl lösa sig med överlämningen ändå!
Man Truong

2012-09-09 @ 10:33:52
Postat av: Jessica

Vad tråkigt att det inte passade. Vad ska du göra härnäst? Ja, det är bara att säga till när ni har vägarna förbi Växjö, så ordnar det sig. Jag har boken redo.

Svar: Jag vet inte, utan får helt enkelt se hur jag känner angående olika riktningar! Och det ska jag göra. :-)
Man Truong

2012-09-09 @ 18:10:19
Postat av: Elen

Snubblar jag över den där boxen till ett någorlunda överkomligt pris kommer den få följa med hem... Läste andra boken i våras, hade tänkt läsa ut innan andra säsongen kom men det gick sådär halvbra. Kom drygt halvvägs innan serien hann ifatt mig och min koncentration klarar inte av att läsa när jag vet vad som ska hända... Men boken var bra! Lite långsam bitvis och den man VILL följa är ju aldrig den Martin väljer att följa. Irriterande, men inget att göra åt. Läste på engelska och tyckte inte det var några problem. Har definitivt siktet inställt på att hinna igenom tredje boken innan nästa säsong skumpar in i tablåerna nästa år! ^^

2012-09-10 @ 22:50:52
URL: http://bokpotaten.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0