Lite såhär kan det vara

Jag tänkte att det kunde vara /någorlunda/ roligt för er (eller kanske mig) att se hur en relativt vanlig dag kan se ut för mig - med vardagliga och litterära inslag.


Förra veckan hade jag ett litet ärende i stan, och gick i samma veva inom mitt lilla stadsbibliotek. På jakt efter intressanta titlar i hyllorna hittade jag ett något malplacerat stilleben på golvet. Där låg en prydlig matta under ett nött och gammalt skrivbord med stol, en uppslagen bok med en penna mellan bladen och en kapphängare bredvid. Om jag minns rätt hängde där också en kappa och scarf. Jag lyfte på huvudet och stötte på August Strindberg och hans förstorade huvud. Ja, vad ska man säga? Strindberg-år.

Fortsatte letandet och bland de engelska ljudböckerna hittade jag The Casual Vacancy. Jag övervägde länge om jag skulle låna hem boxen eller inte, men kom fram till att jag inte har tålamodet för det. Det såg faktiskt lite ledsamt ut där den stod - förmodligen olånad och i princip orörd. Kanske nästa gång..


Beslutade mig för att gå genom parken och föreviga höstens nyanser. Senare samma dag fick jag ett plötsligt läsinfall och tog ner Saving Francesca av Melina Marchetta. Ni vet hon - hon som skrev bästa Jellicoe Road? Det slutade med att jag läste ut boken på en sittning, så en recension ska komma på den. Jag kan meddela att den är läsvärd! Vid fotandet av boken såg jag att omslaget matchade mitt hypnotiserande lakan. (Bäst.)


På biblioteket plockade jag förresten på mig broschyren om Jan Lööfs utställning på Dunkers i Helsingborg. Medan jag troligtvis inte kommer att besöka utställningen så ville jag föreviga en av bilderna som fanns i broschyren. Så numera står alltså ett inramat alster från Sagan om det röda äpplet överst i min DVD-hylla.

Mer litteratur i vardagen, tack!

Kommentarer
Postat av: Tessans Bokblogg

Vilket mysigt inlägg! :)

Svar: Tack, Tessan! : )
Man Truong

2012-10-29 @ 21:09:25
URL: http://tessansbokblogg.blogg.se/
Postat av: Elin

Ahhh! Jag gillade verkligen Saving Francesca, och är ute efter det omslaget som du visade. Enligt mig är det det snyggaste och mest originella. Har du läst The Piper's Son som är en companion book?

Svar: Det omslaget är det bästa - helt klart! (Om du letar efter det omslaget och inte hittat så finns det /billigast/ här: http://www.wowhd.se/books/melina-marchetta-saving-francesca-reprint/dp/10322505#bc=d410) Och jag har inte hunnit läsa The Piper's Son än - har väntat lite eftersom den utspelar sig fem år senare. Ville smälta Saving Francesca först. Har du läst? : )
Man Truong

2012-10-30 @ 11:25:35
Postat av: Ebba

Ingen dålig dag! ;)

Svar: Inte helt fel, nej. ;-)
Man Truong

2012-10-30 @ 14:08:08
URL: http://iceandfire.blogg.se
Postat av: Elin

Inte än, har fortfarande en alltför stor hög med olästa böcker hemma som jag (förhoppningsvis) ska ta tag i först. :)

Svar: Jag känner igen mig, och förstår. ;)
Man Truong

2012-10-31 @ 21:29:54
Postat av: Julia - Bokslott

Jag älskar idén med att rama in en seriebild som du gjorde med sagan om det röda äpplet! :D

sv: Ja, den Gatsby är verkligen snygg, och jag rekommenderar verkligen att läsa den! Jag blev väldigt positvit överraskad av den :)

Svar: Och jag älskar att du älskar! :-) Gatsby ska jag se till att läsa - har bara hört bra om den.
Man Truong

2012-10-31 @ 21:40:01
URL: http://bokslott.blogg.se
Postat av: Rebecca

Hehe, gillar Strindbergformationen/statyn ;)

Svar: Det gör jag med. ;)
Man Truong

2012-11-03 @ 13:34:42
URL: http://thequestionmark.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0