Läsrapport för september

 

Antal böcker: 7 (116 av 100)*
Kvinnor/män: 6/1
Klassiker: 0 (5 av 5)*
Svenska/engelska: 1/6
Vuxen/ungdom/barn: 1/2/4
Bilderböcker: 3
Seriealbum: 1
Omläsningar: 0
*Mitt mål för 2012 är att läsa minst 50 100 skönlitterära titlar, varav 5 ska vara klassiker. (Moderna klassiker ingår.)

Tankar kring läsandet
Det känns lite som om jag inte läst något överhuvudtaget den här månaden. Jag började september med fyra riktigt bra (och tunna) böcker, vilka alla lästes ut relativt snabbt, och det var ungefär det. Därefter började jag tänka på helt andra saker som gjorde att tiden försvann i ett nafs. Men ja, så är det ibland.

Titlarna jag läste
1. Courtney Summers - Cracked Up to Be || 2. Sven Nordqvist - Findus flyttar ut
3. Kate DiCamillo - Edward Tulanes fantastiska resa || 4. Jenny Valentine - Trasig soppa
5. Joanna Hellgren - Frances (del 1) || 6
. Anna Dunér - Emilias jul || 7. Kay Thompson - Eloise

Bästa boken
Bäst betyg fick Kate DiCamillo med sin Edward Tulanes fantastiska resa, som Lisa Bjärbo för övrigt har påstått sig vara den bästa högläsningboken. (Läs mer om det här.) Annars måste jag såklart säga HURRA! för Courtney Summers' starka debutroman och Sven Nordqvists nya dos med Pettson och Findus, men mer om det senare..

Sämsta boken
Förväntningar alltså. Jag hade förväntat mig mer av Hellgrens Frances-seriealbum, som inte riktigt höll måttet för vad den utlovade rent omslagsmässigt. Visserligen kan jag tänka mig att låna hem de två resterande delarna, mest för att jag är nyfiken nog, men nja. Tecknarstilen och författandet var inte riktigt min grej. Lovord har jag ej heller för Dunérs och Thompsons bilderböcker.

Tankar inför oktober månad
Oktober, oktober. Ja, det kan nog hända allt möjligt då. I alla fall - i samband med början av oktober så har alla tv-premiärerna kommit igång - med det nämnt ska jag inte förneka att de kommer att sluka stor del av min fritid. Riktigt stor del. Men jag har ju en del som jag verkligen vill läsa med - så förhoppningsvis blir det mer bokserieläsning + tre på tre-utmaningen + fristående böcker à la Murakami, Eugenides och Levithan.

Kommentarer
Postat av: Maria

Åh, älskar Edward Tulanes fantastiska resa!

Svar: Då är vi två!
Man Truong

2012-10-11 @ 15:09:05
URL: http://vildvittra.se
Postat av: Bell-Eve

Hej!
Jag är 22 år gammal och bor i en mindre by i Dalarna. Jag har just gett ut min allra första bok: Att Falla Vackert - Beslut. Tanken är att två böcker till ska utkomma i samma serie och bilda en trilogi.

Böckerna hör hemma i kategorin fantasy och handlar om vampyrer, häxor och människor. Om sorg, saknad, hopp, kärlek och tillit men kanske främst om att inte ta något för givet.

Jag skulle bli otroligt glad om du ville köpa min bok, eller be om att ditt bibliotek tar hem den.

Köpa den kan du bland annat göra på CDON ---> http://cdon.se/b%C3%B6cker/nilsson%2c_bell_eve/att_falla_vackert_bok_1_-_beslut-21389089

Och även på Adlibris ---> http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9175330210

Eller så kan du beställa den från Bokia, Bokus, Ordochbok eller Bokliv. Alla har olika pris och olika leveranstid.

Det är en speciell känsla det här, en blandning av rädsla och förväntan. Det känns skrämmande samtidigt som det känns underbart, att äntligen kunna kalla mig själv författare!

MVH Bell-Eve.

2012-10-11 @ 16:09:09
URL: http://belleve.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0