Top Ten Tuesday: Most Anticipated Books For 2013

Varje tisdag hålls Top Ten Tuesday av The Broke and the Bookish, som helt enkelt går ut på att lista tio ting till tisdagens bokrelaterade tema.

Dagens tema är alltså Top Ten Most Anticipated Books For 2013. Om sanningen ska fram är det bara ett fåtal som jag verkligen vill läsa. (Eller så är det bara jag som inte har koll på vad som släpps?) 

I vilket fall som helst tänkte jag dela upp mina valda/efterlängtade titlar i tre olika kategorier..

Det finns några uppföljare jag inte listar, vilket - som vanligt - beror på att jag inte hunnit läsa ikapp de delar som redan släppts. (Exempelvis DivergentTMI och TID.)
Release: [2013-04-XX / 2013-02-05], [2013-05-07], [2013-03-01].

RÄDDA MIG INTE! / UNRAVEL ME (SHATTER ME #2) ► TAHEREH MAFI
Jag gillade första boken, trots viss oregelbundenhet, och slutet gjorde mig definitivt mer angelägen om att läsa vidare. (Ja, jag får nog se till att läsa Warners #0.5-berättelse först.) Själv påverkas jag inte alls av datumsläppen och väntar alltså med att läsa tills boken släppts på svenska. Vad tycks förresten om svenska titeln och omslaget? Dessvärre en tydlig nedgradering för mig..

ISLA AND THE HAPPILY EVER AFTER ► STEPHANIE PERKINS
Visserligen har jag (fortfarande!) inte läst Lola and the Boy Next Door, andra delen i trilogin, men jag gillade första och om jag känner mig själv tillräckligt väl så är det ingen fråga om saken att de två sista kommer att vara utlästa inom det kommande året. Det ska hur som helst bli underhållande att se hur Perkins knyter samman de tre fristående berättelserna!

THINGS I CAN'T FORGET (HUNDRED OAKS #3) ► MIRANDA KENNEALLY
Sex böcker - så många verk är det tänkt att det ska ingå i Hundred Oaks-serien (enligt Goodreads)! Personligen tappar jag hakan lite. Det är inte det att historierna verkar ointressanta, men snarare det faktum att de alla ingår i samma serie. De hade nog lika gärna kunnat vara fristående? Eller? Jag får återkomma efter att ha läst Stealing Parker.


Författare som jag redan gjort mig bekant eller vän med, men vars andra skrivna verk jag med vill läsa.
Release: [hösten 2013], [2013-08-XX], [2013-06-04], [2013-08-28].

ALL THE RAGE ► COURTNEY SUMMERS
Ord kan inte riktigt beskriva hur mycket jag ser fram emot nytt från Courtney Summers, men det ska bli så-himla-roligt. Den här historien verkar mörk och minst lika bra som hennes tidigare! Av någon anledning är jag sjukt nyfiken på att se vilken färg det här omslaget kommer att få då hennes tidigare har gått efter grundfärgerna. (Grönt kan väl diskuteras.)

NIGHT FILM ► MARISHA PESSL
Efter läsningen av Pessls debutbok (som jag för övrigt fortfarande recensionsfilar på) kan jag absolut tänka mig att testa på något mer som hon skrivit. Det har ju gått några år sedan debuten och man börjar ju undra om språket har förändrats, eller om hon använt sig av populärkulturella referenser i storskala även här. Historien låter i alla fall härligt dramatisk.

THE MOON AND MORE ► SARAH DESSEN
Jag har en del kvar att utforska vad gäller Dessens verk, men det känns som att hon är en sådan författare som bara blir bättre för varje ny historia så naturligtvis finns även denna med på listan. Fast vad den noggrannare handlar om vet/minns jag faktiskt inte.

YEAR OF THE JUNGLE ► SUZANNE COLLINS
Handligen låter tämligen middle-grade:aktig och, enligt mig, mycket lovande. Handlingen låter även så väldigt olik The Hunger Games - något som jag gillar starkt. Här är jag mest intresserad av att se hur historien kommer utspela sig och i vilken riktning huvudkaraktären kommer gå eftersom beskrivningen är ganska vag.


Sist ut nämns tre stycken debuter jag ser fram emot. (Bara en bråkdel av alla jag vill läsa.)

Release: [2013-07-09], [2013-04-16], [2013-03-01].

RIGHT OF WAY ► LAUREN BARNHOLDT
Det var något med handlingen som fick mig att snabbt trycka på "Want to Read"-knappen på Goodreads. Det kan bero på att 'historien' först beskrivs på ett lite sliskigt vis och sedan vips-poff-tjoff verkar vara superkrånglig! De båda karaktärerna, som historien till synes kretsar kring, tycks dölja många (och förhoppningsvis också mindre fina) hemligheter och det är lite sånt som jag dras till.

TAKEN (TAKEN #1) ► ERIN BOWMAN
Jag har läst handlingen till den här boken flera gånger än vad jag normalt sett gör med andra, och mitt intresse blir bara större och större. Konceptet är annorlunda och inte minst sagt intressant. Såklart är detta också bara första delen i en dystopisk trilogi, men det är något med berättelser där man pratar om "på andra sidan" som gör att jag måste läsa.

BIRD ► CRYSTAL CHAN
Omslaget är och beskrivningen låter precis som något i min smak! Den som gjort illustrationen ser ut att ha blivit lite inspirerad av surrealismkonstnären René Magritte, vilket inte är helt fel. (Jämför och se: 1, 2 och 3.) Sedan verkar boken deprimerande sorglig och vardaglig för att i nästa ögonblick vara huller om buller, vilket jag också dras till. Och eh, var det någon som la märke till omslaget?

Kommentarer
Postat av: Frida

Åh, hade ingen aning om att Collins skulle ge ut en nya bok. Vad kul! Ska genast läggas till på min to-read list. Tack! :D


Svar: Varsågod, och kul att kunna uppmärksamma fler om det! (Jag fick reda på det först igår - så vad ska man säga? Internetnyhetsflödet arbetar långsamt ibland.)
Man Truong

2012-11-27 @ 21:38:24
URL: http://boooklovin.blogspot.com
Postat av: Alekzandra Kelahaara

Åh men gud ja tack Marisha Pessle släpper ny bok, hade ingen aning! Funderade på om det skulle komma något mer från henna, det var ju ett tag sedan debuten kom och ohh, gillar hennes berättarteknik, referenser och språk. Tråkigt att det dröjer ända till augusti dock..

Svar: Då är vi nog rätt många om det! Det var en rätt stor slump att jag hittade den nyheten, men jisses. 6 år - det är mycket som hinner hända på så många år. Ska bli intressant att se hur olika (får jag anta) de kommer se ut.
Man Truong

2012-11-27 @ 21:53:15
URL: http://bookupied.blogg.se/
Postat av: Anna - Boktycke

Kände inte heller till att Collins ska släppa en ny bok! Wooooooh, den måste läsas!

Svar: Det gjorde inte jag heller förrän för några timmar sedan och ja, den ska absolut läsas!
Man Truong

2012-11-27 @ 22:17:35
URL: http://boktycke.se
Postat av: Miriam - Schitzo-Cookie

Visste inte att omslaget för uppföljaren till rör mig inte hade släppts och inte heller att Suzanne Collins skulle släppa nått nytt, kul!

Svar: Det visste inte jag heller förrän jag sökte på nätet efter båda böckerna till TTT:n, så det var mest slump. Men det är kul och jag ser fram emot båda släppen! :-)
Man Truong

2012-11-27 @ 23:12:46
URL: http://schitzo-cookie.blogspot.se/
Postat av: Ebba

Bird verkar vara en grym bok!

Svar: Det håller jag verkligen med dig om!
Man Truong

2012-11-28 @ 19:59:09
URL: http://iceandfire.blogg.se
Postat av: Alekzandra Kelahaara

sv: det ska bli så himla spännande!

2012-11-28 @ 21:32:38
URL: http://bookupied.blogg.se/
Postat av: Maria

Kenneallys serie är väldigt fristående känns det som efter två böcker. Jordan-karaktärer dyker upp i Parker och det är samma stad, men det är ju ungefär som att säga att Sarah Dessens böcker ingår i en serie? (Dessen btw, vet knappt heller vad den ska "handla om" men bryr mig liksom inte. :P)

Hur menar du med debuter? Nya för dig eller debuterande författare? För det där är inte Barnholdts första. Jag har kikat på henne förut men aldrig slagit till trots road trip-tema.

Och. Omslaget på Bird! Såg du det?!

Svar: Det är så jag tänker med angående Kenneallys - det är som att slå ihop alla Sarah Dessens. Det skulle väl kunna vara så för Perkins serie med, men där tar det i alla fall slut efter tre och det är skillnaden.
Med debuter syftade jag på debuterande författare. Men det stämmer, det där om Barnholdt. Av någon märklig anledning så missade jag det helt! (Förlitar mig helt klart för mycket på Goodreads-listor.) Ska dock bli intressant att se om den här boken är bra!

OCH. JA. JAG SÅG OMSLAGET TILL BIRD. Gjorde du?!
Man Truong

2012-11-29 @ 20:16:54
URL: http://ungavuxna.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0