Läsrapport för oktober


Antal böcker: 7 (123 av 100)*
Kvinnor/män: 5/2
Klassiker: 0 (5 av 5)*
Svenska/engelska: 3/4
Vuxen/ungdom/barn: 2/4/1
Faktaböcker: 1
Seriealbum: 1
Omläsningar: 0
*Mitt mål för 2012 är att läsa minst 50 100 skönlitterära titlar, varav 5 ska vara klassiker. (Moderna klassiker ingår.)

Tankar kring läsandet
Jag har känt mig ur form ett tag nu vad gäller läsandet (fast kanske mest bloggandet), även om det inte märks utifrån sett. Till exempel orkade jag aldrig "ta tag i" Murakami, Eugenides eller Levithan. Fast i oktober läste jag å andra sidan mest titlar som jag verkligen velat läsa - min andra Marchetta-bok blev utläst samt de två resterande verken av Courtney Summers. Så på det hela är jag nöjd med läsningen, men också med kvaliteten.

Titlarna jag läste
1. Courtney Summers - Fall for Anything || 2. Andy Riley - Dawn of the Bunny Suicides
3. Courtney Summers - Some Girls Are || 4. Jenny Valentine - Hitta Violet Park

5. Clara Lidström - Underbara Clara: Vintagepimp och hemmafix
6. Melina Marchetta - Saving Francesca || 7. Brian Selznick - Underverk

Bästa boken
Melina Marchetta gör mig bara inte besviken - så jag måste säga Saving Francesca. Min kärlek till verket var visserligen inte lika stark som till hennes Jellicoe Road, men för den som undrar kan jag säga att både historien och karaktärerna är riktigt fina. Annars uppskattade jag Summers Some Girls Are riktigt mycket (och ser jättemycket fram emot hennes nya bok som släpps 2013!).

Sämsta boken
Tyvärr. Hitta Violet Park - jag vet bara inte, men du och jag fungerade helt enkelt inte så bra ihop. Jag ska försöka förklara det vidare i en recension som bör dyka upp om någon vecka. Annars hade jag nog lite för höga förväntningar på Clara Lidströms bok, vilket var mindre roligt..

Tankar inför november månad
November är sista månaden jag har på mig att läsa ut de tre böckerna i tre på tre-utmaningen, så jag ska /försöka/ lägga ett krut på det - för jag har nämligen inte ens hunnit läsa ut en enda! Sitter och kämpar lite med Fördjupade studier i katastroffysik fastän den är bra - det handlar väl i grunden mer om att jag måste avlägga tid för läsningen av den. Ska även försöka klämma in låneböcker, fast jag tvivlar på att jag kommer hinna. Så det känns lite som "Sayonara, A Game of Thrones" för stunden.

Kommentarer
Postat av: Elina

Jag är alltså inte den enda som inte läst en enda tre-på-tre-bok? ^^ Jag ska också försöka den här månaden, men min lästlust har gått ner de två sista månaderna och nu är det c-uppsatstider för min del med... Får se om jag får ihop det eller ej. (: (; Heja oss!

Svar: Skönt att vi åtminstone är två om detta! Och jag förstår vad du menar, har samma minskade läslust - men jag önskar dig stort lycka till med c-uppsatsen! Heja, heja! :'D
Man Truong

2012-11-04 @ 10:53:40
URL: http://ielinashylla.wordpress.com
Postat av: Sara - en bokblogg

Åh, gud så mycket du har läst! :) För hela året alltså. Mycket! :D

Svar: Nämen tack? En del bilderböcker bör dock noteras. ;-)
Man Truong

2012-11-04 @ 17:09:04
URL: http://uggsdotter.blogg.se/
Postat av: Pia

Jag taggade dig i en book tag på bloggen ^^ Gör den om du vill, kay? :D
http://bookrelated.devote.se/blogs/22999070/tag-this-or-that.htm

Svar: Shall do!
Man Truong

2012-11-04 @ 21:09:51
URL: http://bookrelated.devote.se
Postat av: Lisa

SV: Usch, det lät ju inte som nåt bra ... Anledningen till att jag vill läsa Nicholas Sparks böcker är för att komma bort från klyschorna. Men jag tänker i alla fall läsa en och se vad jag tycker. :)

2012-11-05 @ 22:14:39
URL: http://boklisa.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0