Ja, det har ju införskaffats litteratur


En bild på Pikachu får duga som introduktion av lite nygamla böcker som fått sig ett hem hos mig på senare dagar och månader (och så ignorerar vi min biblioteksböter på dryga 100 riksdaler - så kan det gå)..

Mamma hittade mig en illustrerad utgåva av The AlchemistFörfattaren är Paulo Coelho och illustratören är Moebius (eg. numera avlidne Jean Giraud). Senast jag försökte mig på boken tröttnade jag efter 12 sidor, men kanske går det bättre med lite bilder?


Som jag tidigare visat köpte jag alltså äntligen(!) Lewis Carrolls Alice's Adventures in Wonderland med illustrationerna gjorda av Tove Jansson. Detta är en nyutgåva som jag köpte via Amazon, vilket känns som en bra kompromiss då de gamla är svåra att få tag på.


Min systers julklapp till mig bestod av två böcker "som jag tydligen hade önskat mig länge". En titel visste jag redan att jag skulle få sedan innan öppningen, och det var The Scorpio RacesThe Tales of Beedle the Bard var dock en överraskning!


Andrautskicket av Novellixer dök upp i form av Dogge Doggelitos Shuno och Karin Ströms Stamtavla. Personen bakom designen av båda är allra bästa Lotta Kühlhorn.

Innan jul kunde jag inte hålla tassarna borta från Sloppy Firsts som ju är första delen i serien om Jessica Darling. Jag blev dessvärre besviken på skicket och fick en ännu sämre ersättning, men så kan det bli.


I samband med en personlig seger belönade jag mig med min första Oliver Jeffers-bok. Det blev en inbunden variant av This Moose Belongs to Me, och detta var även 2013s första utlästa bok.

David Levithans röda variant av The Lover's Dictionary fick jag hem strax vid nyårsskiftet. En omläsning ska ske under året hade jag tänkt. Förhoppningsvis är den bättre på originalspråk, även om jag tyckte om översättningen.

Varje gång jag hittar ett verk av Roald Dahl secondhand kan jag inte låta bli att köpa det. Den här gången blev det en på engelska - nämligen Charlie and the Chocolate Factory - som jag även hunnit börja läsa lite i.


I filmatiseringens värld har en del släppts som i sin tur är baserat på skönlitteratur. Fastän jag redan äger Yann Martels bok på engelska sedan tidigare kunde jag inte låta bli översättningen Berättelsen om Pi. Förlaget [sekwa]:s böcker har jag allmänt svårt att låta bli när de finns i häftat format, så det blev ett inköp av Nathalie. Är dock inte superförtjust i filmomslaget med Audrey Tautou.


Det blev en box med Madeleine L'Engle och hennes A Wrinkle in Time-serie om fem. Klassiskt och otroligt tjusigt måste jag säga. Priset gick på mindre än 200 kronor, och det var nog därför som jag slutligen slog till.

Med Alice dök även Shaun Tans Tales from Outer Suburbia upp. Den är verkligen så himla snygg! Tusen gånger snyggare än biblioteksexemplaret jag lånade förra året. Min syster köpte ett exemplar och visade upp den, vilket ledde till mitt köp..


Sedan hade min mamma tur och hittade en nästintill oläst Pippi-bok på tyska, så den fick följa med hem. Pippi Langstrumpf kostade nog bara 15 kr, hurra! Men mindre hurra för det fula omslaget.


En lite gulnad paperback-version av Underground kostade 5 kr. Haruki Murakami - det är nog snart dags för oss att bli vänner på riktigt.

Jag var en av 100 vinnare i Pocketförlagets tävling, där man kunde vinna Magikerna av Lev Grossman. Min läsning av boken på engelska går framåt, om än otroligt långsamt. Läsningen lär gå långsammare nu i och med att mitt exemplar råkat ut för en förödande rödbetssalladsolycka. Så det kanske blir att läsa den på svenska istället.

En annan julklapp var J.R.R. Tolkiens Letters from Father Christmas. Den ser lite märklig ut inuti, men det kan vara charmigt med! Illustrationerna i boken är gjorda av Tolkien själv.


Och häromdagen åkte jag till Erikshjälpen och hade ganska så tråkigt. Mitt i allt hittades dock Amerikanska gudar av Neil Gaiman. Perfekt! HBO ska lansera den som en tv-serie i år. Eftersom mitt intresse för boken samt Gaiman är ganska stort som det är så är det bara bra.

− Det var nog allt! För övrigt: jag lever och mår bra. Uppdateringarna kan bli mycket sporadiska framöver, men jag kommer tillbaka och läser (samt svarar på) alla era kommentarer. Tävlingen som skulle hållas i år spånar jag fortfarande på, bara så att ni vet.

Kommentarer
Postat av: Ebba

Superfina böcker som du har fått hem! Och riktigt snyggt fotade! :D

Svar: Åh, tack! :'D
Man Truong

2013-02-10 @ 15:47:11
URL: http://iceandfire.blogg.se
Postat av: Lena

massa härliga böcker du fått hem. Snygga omslag på en del!!

Svar: Jag är villig att hålla med dig om både det ena och det andra!
Man Truong

2013-02-10 @ 17:01:14
URL: http://lenasgodsaker.blogspot.se/
Postat av: Moa

Oj det var många böcker! Ja Amerikanska Gudar är en måste-läsa-bok även för mig. Hoppas att boken och tv-serien blir bra!

Svar: Jag hoppas med att boken och tv-serien (som förhoppningsvis är i produktion i skrivande stund) är bra!
Man Truong

2013-02-10 @ 17:24:12
URL: http://theunknownregions.wordpress.com
Postat av: Elen [bokpotaten]

Avundsjukan sprider sig lite allmänt här. Så mycket tjusigt! Och jag vill också ha en älg...!

Svar: Nämen! Jag vill med ha en älg. Och dina Gemma Doyle-verk. Mest för att jag bara hittade del två och tre på Maxi när jag gick inom. Och för att jag är pank för tillfället, haha.
Man Truong

2013-02-10 @ 17:35:14
URL: http://bokpotaten.blogspot.com/
Postat av: Alekzandra Kelahaara

Åh, många fina böcker där! Är också sugen på Alice-boken med Tove Janssons illustrationer, hon är ju så fantastisk! Så det kanske kan vara värt det även fast man redan äger boken, fast i annan utgåva? Hm.

Svar: Tove Jansson är förbannat bra! Och visst kan det väl vara värt att äga även denna utgåva! (Det tycker i alla fall jag.)
Man Truong

2013-02-10 @ 17:41:51
URL: http://bookupied.blogg.se/
Postat av: C.R.M. Nilsson

Tycker det är lite roligt att du hade fått hem The Lover's Dictionary med tanke på att jag råkade klicka hem den imorse. Fast på svenska. Din recension av den fyller mig av förväntan att få läsa den.

Underground är en bok jag är sugen på att läsa. Ser fram emot en recension på den :)

Svar: Och jag såg att du tyckte om Liten parlör! Jag blev väldigt glad över dina ord om boken, för det är så jag vill känna när jag återvänder till berättelserna i framtiden.
Underground verkar inte vara min sorts bok egentligen, men vem vet? Murakami har nog koll på vad han gör, mer eller mindre. :)
Man Truong

2013-02-10 @ 18:43:54
URL: http://lacrimamens.com/blog
Postat av: Stockholmsflickan

Oj, så mycket fint som har hittat hem till dig! Finns en hel del där som jag inte skulle tacka nej till... :)

Svar: Och en hel del där hade jag med glädje gett dig om du bara fanns i närheten. :-)
Man Truong

2013-02-10 @ 23:29:00
URL: http://skrivande.blogspot.se
Postat av: Nilmas Bokhylla

Ooh så mycket fint! :D

Du har lite nätkärlek att hämta hos mig förresten <3

Svar: ÅH. TACK FÖR NÄTKÄRLEKEN, MALIN! <3
Man Truong

2013-02-12 @ 15:01:29
URL: http://nilmasbokylla.wordpress.com
Postat av: Carro

Lovers dictionary har jag velat läsa huuuur länge som helst! Men aldrig blivit av..

Svar: Kanske händer det så småningom? :-)
Man Truong

2013-02-12 @ 21:12:10
URL: http://romeoandjuliet.blogg.se
Postat av: Maria

Tove Jansson-illustrationerna verkar jättefina!

Svar: De ÄR jättefina, kan jag då meddela!
Man Truong

2013-02-13 @ 11:08:41
URL: http://tystnad.net
Postat av: Mathilda

Hej, just nu har vi en tävling på Bokgläntan där man kan vinna ännu fler böcker ;). Vi har skrivit om texten på låtar så att de handlar om böcker och tävlingen går till så att man ska gissa vilka böckerna vi sjunger om är.
Kika gärna in: http://bokglantan.wordpress.com/2013/02/12/tavling-4/

2013-02-14 @ 09:37:48
URL: http://bokglantan.wordpress.com
Postat av: Tess

A wrinkle in time har jag läst... tyckte sådär...

Svar: Åh, lät ju mindre bra.. Fast smaken är i och för sig som baken. ;-)
Man Truong

2013-03-03 @ 07:48:13
URL: http://www.pocketlover.se
Postat av: Lexie

Verkar vara en massa bra böcker det där :)

Svar: Det håller jag med om! : )
Man Truong

2013-03-11 @ 23:44:45
URL: http://lexielaser.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0