Vilka skådespelare skulle spela vilka bokkaraktärer?

Igår tog jag en kort paus i mitt läsande av Himlen börjar här av Jandy Nelson (fast den är numera utläst), dels för att jag skulle titta ikapp tv-serien Awkward. och dels för att sammanställa det här inlägget. Jag fick nämligen en snilleblixt medan jag läste boken - vem som var kaktären Joe personifierad - men kom först på att skriva ett inlägg om det när jag såg tv-serien. Så jag passade på att lista några skådespelare som uppenbarat sig i mitt huvud när jag läst böcker.


Min kandidat: Samuel Larsen, som gästspelar som Joe Hart i Glee.
Motivering: Han ser så valpaktig ut och när han ler är det som om solen träder fram mellan molnen och så är det ju det här med att han ser så naiv ut när han ler (på ett bra sätt), vilket är hur jag ser Joe i boken..


Min kandidat: Steven R. McQueen, som spelar Jeremy Gilbert i The Vampire Diaries.
Motivering: Jag har verkligen lätt att föreställa mig honom som en äldre version av Jamie (som i boken bara är 14 år). McQueen personifierar redan den här rollen om man ser till hans roll i TVD - där han dock är något jobbigare/tonårigare. — Så kanske om Stephenie Meyer får för sig att skriva en fortsättning på The Host och samtidigt passar på att åldra karaktären med ett par år?Min kandidat: Darren Criss, som medverkar i Glee som Blaine Anderson.
Min motivering: Utifrån beskrivningen av Noah i boken, skriven av David Levithan, kom jag automatiskt att tänka på Darren - med karisman, personligheten, håret och speciellt ögonen. Men ja, det bara klickade direkt. (Det kan väl lite bero på hans roll i Glee..)Får ni någonsin ett slags uppenbarelse i er läsning där ni bara vet hur karaktärerna ser ut?

Kommentarer
Postat av: Boktrollet

Kan faktiskt se Steven R McQueen som en äldre version av Jamie. Kul val och bra skådespelare för övrigt! :D

2012-05-06 @ 16:15:20
URL: http://boktrollet.wordpress.com/
Postat av: Anna

Jag tycker att Tyler Blackburn som spelar Caleb i Pretty Little Liars skulle passa otroligt bra som Magnus Bane i The Mortal Instruments:) Fast du har inte läst The Mortal Instruments va?

2012-05-06 @ 17:04:58
URL: http://bookshelf.blogg.se/
Postat av: Miriam - Schitzo-Cookie

Minns inte alls hur jag tänkte mig Joe men skulle nog kunna passa, Jamie minns jag inte från boken (var för länge sedan jag läste) och han du valde för Noah kan absolut passa =)Sen måste jag svara ANNA och säga att hennes val för Magnus Bane var klockren, tänkte mig honom ganska exakt så ^^ fast med knasigare kläder då :P

Har inte sett den skådespelaren förut ^^

2012-05-06 @ 17:30:39
URL: http://schitzo-cookie.blogspot.se/
Postat av: Nea

Eftersom Darren Criss är min gud så känner jag att jag måste läsa Ibland bara måste man nu. Är Noah lik Darren Criss så kommer jag älska honom!

2012-05-06 @ 18:49:51
URL: http://boknea.blogspot.com
Postat av: nellon

Härliga val du gjort. Älskar Glee! Och darren Criss!Måste läsa Ibland bara måste man.

2012-05-06 @ 18:54:54
URL: http://nellonsbokblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0