Ten things we shouldn't have done


Titel: Ten Things We Shouldn't Have Done
Författare: Sarah Mlynowski
Utgivningsår: 2011
Förlag: Orchard Books (2011)
Sidor: 336

Handling:
När Aprils mamma bestämde sig för att flytta till Paris beslutade April sig för att bo med sin pappa. Men när hennes pappa ska flytta tvärs över landet kommer April på den briljanta planen att flytta in hos hennes bästa vän Vi - en plan som innebär att hon slipper byta stad, skola och vänner. Till sin förvåning går Aprils pappa med på det. Att de bor själva utan föräldratillsyn känner Aprils föräldrar såklart inte till. De tror att hon bor med Vi och Vis mamma, men vad är en liten lögn - eller rättare sagt tio?

Mitt omdöme:
Personligen behöver jag ibland en paus från "tyngre litteratur" och brukar då plocka upp lite mer lättlästa ungdomsböcker. Så när jag gluttade (som ju måste vara det sötfulaste ordet någonsin) i den engelska tonårssektionen på mitt bibliotek och hittade Ten Things We Shouldn't Have Done var det bara att ta fram lånekortet. (Boken uppmärksammade jag tack vare Maria!)

Jag hade mina föraningar om att det här skulle vara en förutsägbar och ytlig bok med typiska amerikanska high school-tjejer, och det var det också. De första 50 sidorna kändes lagom intressanta och dramatiska med introducerandet av karaktärerna samt situationen. De flesta karaktärerna var okej, men var för det mesta naiva, omogna och obetänksamma. För lite karaktärsförändring för min smak om jag ska vara ärlig - fast vad ska man vänta sig av 16-åringar som helst av allt festar?

Om jag hade varit typen som bara ger en bok 50 sidor innan hen bestämmer sig för att läsa vidare eller inte hade jag lagt ned boken vid det här laget. Dock var karaktären Hudson precis tillräckligt lockande och fin för att jag skulle fortsätta, och så ville jag naturligtvis veta hur April/Hudson/Noah-triangeldramat skulle sluta. Såhär i efterhand inser jag att det inte hade varit en dum idé att bara skumma igenom mellanpartiet för att komma till slutet..

I slutändan skulle jag inte precis rekommendera boken, men inte heller säga att den var oläsvärd. Den var helt enkelt medioker. För en lättläst bok skulle jag dock hellre knuffa er i riktning mot ett Sarah Dessen-verk om det ni letar efter är realistiskromantiska ungdomsböcker som ger en viss nöjdfaktor efter att ha läst sista meningen.

Kommentarer
Postat av: Elli

Svar 1 (haha): Jo det är väl sant, men när det är typ pippi mfl (Pippi är inte dålig, men jag sitter inte direkt hemma och läser dem). Vuxenböckerna kaaanske hade funkat men ingen av dem verkade bra :)Svar 2: Jag har inte heller läst boken, men man får en bild hur den är iallafall :) Jo får se, kanske kommer det! ;)

2012-05-27 @ 16:28:41
URL: http://flickansbocker.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0