Märkliga inköp

Det händer att jag får infall. Märkliga infall. Emellanåt går infallen samman med mina bokinköp.


Finn två fel? Karin Boye och Gustaf Fröding.
Motivering? Jag läser inte poesi.
Varför inte? För att jag inte begriper mig på poesi.


Anledningen till diktköpen? Den stavas passande nog En majvisa, dikten av Fröding som jag analyserade under gymnasiet. Och den gillade jag mycket.

Alltså, jag är nyfiken och mitt märkliga infall betyder att jag ska läsa mer lyrik. I bokhyllan har en treenighet bildats i form av Baudelaire, Boye och Fröding. Ytterst nervkittlande, överraskande nog.

Läser ni poesi? Om ja, hur läser ni den? (Jag vill lära mig!)

Kommentarer
Postat av: alekzandra

Baudelair är spännande! Har läst en del poesi, dock inte så mycket senaste tiden. Den Boye-diktboken har jag också i hyllan, har dock inte hunnit läsa något ur den eller tidigare läst Boye alls. Har läst mycket Shakespear och en del finurlig poesi (ex. Colosseum, Kolosseum).Vet inte hur jag skall beskriva läsningen av poesi, det kan vara svårt om man inte låter sig dras med mellan raderna. Man måste ha en förståelse för ord som metaforer och allegori, ha tålamod för tolkning och läsa om och läsa om. Jag gillar poesi för att det ger mig ett tänk mycket annat inte ger. Sen finns det ju skönlitteratur och musik som för mig kan ses som poesi och ger mig samma sak som exempelvis dikter av Blake.Det här var säkert till ingen nytta, ursäkta om det bara blev än mer förvirrande.

2012-05-09 @ 15:11:59
URL: http://rouletterusse.blogg.se/
Postat av: Stj

Det största missförståndet när det gäller poesi är att man måste förstå den. Det andra största missförståndet är att det finns ett speciellt sätt att läsa poesi. Just go with the flow etc.Mina favoriter på ämnet: Viktor Johansson, Bob Hansson, Navid Modiri, Anna Achmatova och Bruno K. Öijer.Men!! Jag ska till Berlin på fredag över helgen! Har du varit där? Om ja: har du några superbra tips för mig att packa ner i bagaget?

2012-05-09 @ 17:50:16
URL: http://ofbooksandbirds.blogspot.com
Postat av: Johanna

Åh, En Majvisa är ju så fin!

Det absolut viktigaste när jag läser lyrik är åtminstone att låta det ta sin tid. Det var nog bra att du köpte dem för jag brukar uppskatta enskilda dikter och hela verk mer om jag läser lite då och då och bara någon/några dikter åt gången. Och det är verkligen ett underbart avbrott från den vanliga skönlitteraturen.

2012-05-09 @ 21:16:54
Postat av: Man

Johanna: Jag instämmer!

Det var vad jag tänkte, och det är det som är problemet. Jag ger det inte mer tid än vad det tar att läsa orden. Så, på det viset är jag lite lat. Men jag ska jobba på det och hade faktiskt tänkt läsa det som avbrott från skönlitteraturen samt lite då och då. :~) Förhoppningsvis finner jag det lika underbart som du!

2012-05-09 @ 21:21:34
URL: http://bokskadad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0