Läsrapport för april


Antal böcker: 7 (26 av 54)*
Kvinnor/män: 3/4
Klassiker: 2 (3 av 5)*
Svenska/engelska: 5/2
Vuxen/ungdom: 5/2
Grafiska noveller: 1
Omläsningar: 0
*Mitt mål för 2012 är att läsa minst 50 skönlitterära titlar, varav 5 ska vara klassiker. (Moderna klassiker ingår.)

Tankar kring läsandet
Jag tog verkligen tag i 'klassikergenren' och läste två stycken som jag dessutom har velat läsa länge! Det var inte alls stretigt att komma in i ett läsflyt, utan tänkte roligt nog hur smidigt det kändes att påbörja en ny bok. Fast det berodde nog mycket på grund av valen, mycket blandat med klassiker, lättare skönlitteratur, en hel del på svenska och så en grafisk novell. April började med en desto mindre bra ungdomsbok, men slutade på topp med två debutanter. Bra månad för böcker!

Titlarna jag läste

1. Gabrielle Zevin - Jag minns inte varför jag älskar dig || 2. Franz Kafka - Förvandlingen
3. David Levithan - Liten parlör för älskande || 4. J.D. Salinger - The Catcher in the Rye
5. Erin Morgenstern - Nattens cirkus || 6. Kim Thúy - Ru || 7. Shaun Tan - Tales from Outer Suburbia

Bästa boken
Utan tvekan Nattens cirkus av Erin Morgenstern! Hon övertygade mig direkt och jag är riktigt imponerad av att det här är hennes debutroman - fylld med oförglömliga beskrivningar och en fängslande berättelse. Ser definitivt fram emot fler böcker av henne. (Håller tummarna på att det är snart.) Annars stormälskade jag också Tales from Outer Surburbia, som jag ville stjäla från biblioteket och bevara på hyllplanet vid min huvudkudde så att jag kan bläddra i den när jag vill.

Sämsta boken
Var inte särskilt betagen av Jag minns inte varför jag älskar dig, vars titel lockade mig i första taget. Att titeln inte riktigt speglade innehållet är väl dock en miss från den svenska översättningen.. Den hade faktiskt en intressant utgångspunkt och plot - dock var den inte helt trovärdig och tvisterna i den kändes ibland lite överdrivna och orealistiska - nästan som att läsa om en dokusåpa.

Tankar inför maj månad
För tillfället väntar jag på nyheter angående min framtid (ja, fortfarande), och beroende på utgången kommer jag antingen läsa mer eller också mindre. Vi får se! Helst hoppas jag såklart på goda nyheter även om det leder till minskad lästid. Oavsett resultatet ska jag se till att röja undan min bibliotekshög och ge mig an mina hyllvärmare. I tv-väg ska det bli sjukt spännande i och med att många serier har sina säsongsavslutningar i maj och några av dem försvinner för gott (t.ex. Desperate Housewives och House), vilket gör mig gladledsen men mest ledsen. Mer om tv-seriers öde här.

Kommentarer
Postat av: Linnea

Kul att du gillade Nattens cirkus. Jag har den här hemma, men har inte börjat på den ännu.

2012-05-01 @ 14:10:05
URL: http://www.bokblomma.com
Postat av: Amelie

Svar: Det sänkte betyget för mig med. Hela boken låg på en åtta för det mesta, men slutet knuffade ner den till en sjua. Roligt att vi tyckte så lika! :)

2012-05-02 @ 15:33:21
URL: http://ameliesboktips.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0