Förhoppningsvis tillgänglig på ditt bibliotek

DAGENS LITTERÄRA TIPS

För ett par månader sedan hittade jag en nätt hög bif vid informationsdisken på mitt lokala stadsbibliotek. Författaren Richard Yates var i fokus i tidningens första nummer, och det råkade vara i samma veva som jag läste min första Yates-bok, vilket kändes lite som ödet (eller ren slump).

bif är en gratistidning om böcker(!), med mycket text och tips, underbara illustrationer och recensioner. Tidningen har en otroligt fin och luftig layout och har ett överraskande bra innehåll tycker jag. Det blir aldrig tråkigt att läsa tidningen, som passar både barn&ungdom liksom vuxna, och om jag ska vara ärlig har jag sparat Yates novell och lite annat till en regnigare dag.

De har bland annat uppslag med böcker som utspelar sig i skolmiljöer och ger fina tips. Succéerna Never Let Me Go, Norwegian Wood, Harry Potter och dödsrelikerna nämns, men också lite (för mig) mindre kända som Engleby och För hennes eget bästa.

Under barn- och ungdomsdelen nämns titlar man redan känner till och sådana som man bara hört talas om någon enstaka gång tidigare men sorgligt nog glömt - men här påminns man igen om dem! (Tipset Hold still av Nina LaCour skrev Elin på Tonårsboken om häromdagen.) I första tidningen nämndes 12 bra crossover-titlar, ex. Sarah Dessens Mycket mer än så, Melina Marchetta-böcker som Saving Francesca och John Greens The Fault in Our Stars - grymt!

Ofta hejar man till för i de mindre rutorna finns nyheter som att det ska komma ut nytt om Pettson & Findus (— HEJ, JAG DÖR!!!!!), vart man kan köpa bokstöd i form av författare som Lagerlöf och Bremer, en genomgång av ALMA-pristagare och att Elton John ska debutera som författare.

I slutet finner man recensioner på böcker i olika slags genrer, ibland skrivna av vuxna och ibland av tonåringar. Sedan finns såklart större artiklar och informativa författarporträtt. Men - allting är inte ens litteraturrelaterat utan det pratas även om film och musik! Det finns något som passar alla, typ.

~
Så. Vad väntar du på? Spring in på närmaste bibliotek och hämta en gratistidning! För den som vill veta mer om bif så har de självklart en hemsida. [Klick!] Andra tidningen finns ute just nu!

Kommentarer
Postat av: Malin

Vill ha! Ska ändå till stadsbibblan någon dag, så ska definitivt sno till mig en sån här tidning. Tack för tipset :)Och tycker definitivt att du ska köra utmaningen du också, klassiker ftw!

2012-05-16 @ 21:54:56
URL: http://ensidatill.blogspot.com/
Postat av: tuberosum

Åååh, får bli bibblan imorrn/torsdag! :D Do want!

2012-05-29 @ 21:51:10
URL: http://bokpotaten.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0