I sinom tid

Av någon anledning har jag fått för mig att jag ska klara av den här högen med böcker genom att slalomläsa. Vet inte riktigt om jag egentligen tror så högt om mig själv, men det är väl bra att utmana sig själv då och då.

I dagens hög (den på bilden är några dagar gammal) hittas:
Mästaren och Margarita av Michail Bulgakov, som jag läst lite mer än ett kapitel av, men ändå inte kommer in i alls - därav frågan: Blir den bättre? Och förstår man den bättre längre in?
Jag minns inte varför jag älskar dig av Gabrielle Zevin, vilken är både lättläst och bra att återkomma till när jag inte orkar med tunga klassiker som ovan nämnda.
Nocturner av Kazuo Ishiguro, som är perfekt att läsa oavsett tid på dygnet eller vilka andra böcker jag läser samtidigt; tycker om hans språk efter att ha läst hans Never Let Me Go.
Cold Spring Harbor av Richard Yates, vilken jag tror att jag börjar gilla ganska mycket. Hans porträtt av vardagsmänniskan är ärlig och tragisk, men som ändå är intressant.
Cementträdgården av Ian McEwan; har tidigare försökt mig några stycken på hans lite mer kända Försoning, men jag tror att debutromanen passar mig bättre i smaken.
Epifanier av James Joyce vilar lite i bakgrunden i väntan på att mogna. Vad för slags mognad har jag inte den blekaste aning om.
Förvandlingen av Franz Kafka, som troligen blir den första bok jag läser av honom. Kunde inte låta bli att låna den på biblioteket där den stod tillsammans med andra rekommenderade böcker. Och ja, jag skäms lite över att jag inte läser den på originalspråk (när jag ändå behöver friska upp tyskan).
Klappa händer små av Dan Rhodes låg sprillans ny på hyllan och det är något med sprillans nya böcker. Det kommer troligen ta lite tid annan jag kommer till den här. 
(I högen från biblioteket har jag även Var är Jane Eyre? av Jasper Fforde, Legend of a Suicide av David Vann, Slutet på mr Y av Scarlett Thomas, En gång av Margaret Wild och Ru av Kim Thúy.)

Som vanligt vänder jag mig till er: Någon som läst? Hissat eller dissat? Nyfiken eller skräckslagen?

Trackback
RSS 2.0