Dag 6: Favoritkaraktär - tjejMIRANDA
av Kerstin Sundh

Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är exakt som gör att Miranda är min kvinnliga favorit. Kanske beror det på att hon har fått vara med om livets alla extrema toppar och dalar, men ändå inte gnäller och svärtar de som behandlat henne illa. Fastän hennes liv förbättras avsevärt tror hon aldrig någonsin att hon är mer förmer än någon annan och jag tycker att hon på alla sätt och vis är en otroligt godhjärtad människa som försöker se det goda hos alla. Allt det jag nämnt är personlighetsdrag jag önskar att jag själv hade; på det viset är hon väl mitt idealjag.

Att jag dessutom återkommit till henne när jag inte bara gick på låg-, mellan- och högstadiet, utan också gymnasiet, gör att hon är en av väldigt få litterära karaktärer som jag följt från barnsben upp till vuxen ålder - ett helt ovärderligt minne. Ett bevis på att Miranda-serien är mig kär är att jag fortfarande älskar att läsa om hennes problem i Åsbacken likväl Storhöjden fastän jag redan läst alla åtta böcker minst fem gånger. Första gången jag läste ut serien dog jag lite när jag fick reda på att det definitivt (var redan helt säker på att Miranda och friheten var den sista, men ändå) inte skulle komma fler Miranda-böcker i och med att Kerstin Sundh dog år 2000.

TITLARNA I MIRANDA-SERIEN: Miranda och pärlhalsbandet, Miranda och den blå skålen, Miranda och den underbara tavlan, Miranda och breven, Miranda och havet, Miranda och det märkvärdiga skåpet, Miranda och kärleken och Miranda och friheten.


Kommentarer
Postat av: Nea

Jag älskade den serien för några år sedan. Sedan glömde jag bort den. Måste läsas om. Den var superbra :D

2012-03-06 @ 15:40:51
URL: http://boknea.blogspot.com
Postat av: Maria

Jag har inte ens hört talas om Miranda! Spännande! Kul med en sån serie som man får följa och växa med.

2012-03-06 @ 16:59:09
URL: http://ungavuxna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0