Dag 4: En besvikelseHANDLING:

Källa: bokus

Antingen hoppar man på tåget som älskar En dag, eller det som helt enkelt inte gör det. Gissa vilket jag åker med? En hint är dagens rubrik. Det är egentligen inte ploten jag stör mig på som själva språket och hur David Nicholls väljer hur 15:e juli utspelar sig under de olika åren som följer. För grundtanken är verkligen en som jag imponeras av, nästintill hejar på. Språket är inte mycket att hurra för, alldagligt och, om jag får säga det själv, typiskt det man hittar i ordinära chic lit-böcker.

Ofta snubblar Nicholls i sitt skrivande, blir så exalterad, att han liksom spottar ur sig klyscha efter klyscha utan att verka vara medveten om det. Jag vet inte om det avsiktligt är ett knep han valt att använda för att locka till sig en större läsarskara eller om det är så han är som författare, men det går inte hem hos mig. Det som räddar boken och gör den till en (någorlunda) läsvärd bok är slutet.

Tursamt och ironiskt nog försvann endast en dag av mitt liv till att läsa En dag.


Kommentarer
Postat av: Bea

Jag vet, världens besvikelse!

2012-03-04 @ 16:59:16
URL: http://readingsober.blogspot.com/
Postat av: Maria

Jag var med på älsk-tåget och har inte klivit av än. Sög i mig alla klyschor utan att tugga. Tänkte inte ens i termen klyschor. Men visst är det chick lit. Nicholls har tur att han är man annars hade den förmodligen inte fått samma genomslag.

2012-03-04 @ 17:29:30
URL: http://ungavuxna.blogspot.com
Postat av: Issa

Jag är också med i älsktåget och jag hatar chiclit och klyschor och hade jag tyckt att det var så hade den aldrig gått hem. Lipade som ett litet barn när jag såg filmen. Jag gillar boken och jag tycker han lyckas med det han gör med att bara berätta om en dag om året.

men så tycker jag och det behöver ju inte alla tycka.

2012-03-05 @ 01:02:33
URL: http://bokad.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0