Dag 28: Favoritbokaffär

Fysiska bokhandlar går jag av någon anledning inte i alldeles för ofta. Måhända att jag har blivit så van vid att kunna sitta vid datorn och bara klicka hem det jag vill ha utan att behöva röra på mig. Ack, dessa dagar alltså. Men när jag väl får för mig att gå in i en bokaffär blir jag mest imponerad av den som känns mest personlig och har en härlig lokal med särskild atmosfär samt ett brett sortiment, särskilt när det gäller engelsk skönlitteratur.


I Malmö tycker jag allra mest om Hamrelius Bokhandel, på grund av deras breda sortiment. Själv håller jag mig helst till det nedre planet där pockettoppen samsas med mestadels engelsk skönlitteratur. Här hittar man de engelska titlarna som inte är lika vanliga att hitta hos andra bokhandlar - nyutkommet, men också klassiker. Jag vill kunna gå omkring i en bokhandel och vilja läsa allt de har; på ett ungefär är 80 % sådant jag inte skulle ha något emot att äga.


I Kristianstad föredrar jag Kristianstad Bokhandel, inte på grund av lokalen (eller personalen) utan för sortimentet. Det är inte jättestort och inte heller mycket att hurra för vad gäller ungdomsavdelningen, men det finns ett och annat guldkorn - de hade bland annat Tim Burton när jag var där och deras bokrea brukar vara sjysst, med många titlar som jag vill ha och läsa.
I Helsingborg gäller Akademibokhandeln - både den i stan och den på Väla. Inne i stan tycker jag bäst om avdelningen med fynd, även om den kan kännas gallrad, och deras breda pocketsektion. Den inne i köpcentrumet är inte imponerande, men fungerar vad gäller lästips.

Slutsatsen lyder att jag gillar en brokig skara med små likväl stora namn, både fristående och kedjor. Tror att jag fortfarande letar efter den där perfekta bokhandeln.. Bäst föredrar jag dock second hand!


Kommentarer
Postat av: Stj

Kristianstad! Får man fråga varthän man kan finna fröken?

2012-03-29 @ 19:30:16
URL: http://ofbooksandbirds.blogspot.com
Postat av: tuberosum

Hamrelius, det är så den heter! När jag fyllde i den där Hej bokkonsument kunde jag inte komma på vad den mysiga bokhandeln i Malmö hette. Där kan jag strosa hur länge som helst :)

2012-04-09 @ 11:16:52
URL: http://bokpotaten.blogspot.com/
Postat av: Man

tuberosum: Grymt - nu vet du det! Åh, visst är det härligt där? Skulle med kunna strosa där hur länge som helst. Har dock ofta sällskap av min syster när jag är i Malmö så hon är inte lika intresserad. ;-)

2012-04-09 @ 15:52:57
URL: http://bokskadad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0