Dag 18: Ett slut på en bok som du vart galen på


HANDLING:

Källa: adlibris

Jag vet inte hur det står till med er andra, men när jag har fått delta (om det nu är rätt ord) i två versioner av en historia finns det ofta en sida jag föredrar. I det här fallet är jag inte jätteförtjust i boken Stardust.

Till bokens och Neil Gaimans försvar är det för att jag är ett så gediget fan till filmen Stardust (med Charlie Cox och Claire Danes i huvudrollerna). För er som aldrig sett filmen kan jag tala om att den utspelar sig precis som en vanlig saga, om än mer ironiskt lagd, men som trots det följer en traditionell början och ett traditionellt slut. Gaiman väljer dock att vrida på det hela lite mer än jag egentligen vill, vilket medför en viss besvikelse. Samtidigt uppskattar jag att han inte väljer att tillfredsställa sin publik (= mig och eventuellt fler) som andra författare kanske hade gjort och går sin egen väg, den lite mer okonventionella.

På det hela blir jag galen på slutet fastän jag på samma gång respekterar (och imponeras en aning av) Gaimans slutknorr. Paradoxer när de är som bäst, har jag insett.


Kommentarer
Postat av: Miriam- Schitzo-Cookies Bokblogg

Oj va nyfiken jag blir på att läsa den nu.

Tyckte också om filmen =)

2012-03-19 @ 11:20:49
URL: http://schitzo-cookie.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0