Snart på vita duken, del fyraJag försöker för det mesta hålla koll på vad som kommer ut på bio, och inte alldeles för sällan brukar det vara så att filmadaptioner görs på böcker jag vill läsa eller har läst. Idag tänkte jag lista fyra stycken böcker med tema övernaturligt som ska ha premiär på vita duken i år eller tidigt nästa år.


(Spoilers finns! Och TBA står för "To be announced".)


THE HOST av Stephenie Meyer
Regissör: Andrew Niccol
Medverkande: Saoirse Ronan, Diane Kruger, Max Irons, Jake Abel, William Hurt m. fl.
Premiär i Sverige: 19 april 2013

Beskrivning: A parasitic alien soul is injected into the body of Melanie Stryder. Instead of carrying out her race's mission of taking over the Earth, "Wanda" (as she comes to be called) forms a bond with her host and sets out to aid other free humans.

Mina tankar: Jag gillade boken rätt mycket och ser gärna filmen när den kommer ut. Sedan diggar jag faktiskt teasertrailern, tycker att den är snyggt gjord och får en att bli nyfiken samtidigt som den inte avslöjar för mycket. Vad gäller skådespelarvalen är jag bara konfunderad över Abel som Ian och Kruger som The Seeker. Lite överraskande dock att Sverige inte har sin premiär samtidigt som USA utan istället en dryg månad efteråt. Man skulle ju kunna tro att The Host säljer bra med tanke på alla Twilight-fans som finns här i landet.
WARM BODIES av Isaac Marion
Regissör: Jonathan Levine
Medverkande: Nicholas Hoult, Teresa Palmer, Dave Franco, John Malkovich m. fl.
Premiär i Sverige: TBA

Beskrivning: After a zombie becomes involved with the girlfriend of one of his victims, their romance sets in motion a sequence of events that might transform the entire lifeless world.

Mina tankar: Boken fick ju väldig uppmärksamhet här i Sverige när den släpptes, åtminstone om vi ser till bokbloggosfären. Dessvärre verkar boken inte vara något för mig och detsamma gäller också filmen. Sminkningen i sig ser får mig dock att rysa, fast kanske mest för att Nicholas Hoult ser så förbaskat ful ut i den. Och för övrigt är det kul att se att Analeigh Tiptons filmkarriär har rullat igång rejält nu! (Tipton var med i säsong 11 av America's Next Top Model och kom trea.)ABRAHAM LINCOLN: VAMPIRE HUNTER av Seth Grahame-Smith
Regissör: Timur Bekmambetov
Medverkande: Benjamin Walker, Dominic Cooper, Anthony Mackie, Rufus Sewell, Mary Elizabeth Winstead m. fl.
Premiär i Sverige: 13 juli 2012

Beskrivning: Abraham Lincoln, the 16th President of the United States, discovers vampires are planning to take over the United States. He makes it his mission to eliminate them.

Mina tankar: Lagom oseriös film, någon? Det känns ju lite som om den är gjord endast för köttighetens skull. (Fint ord förresten.) Detsamma kan väl sägas om mashup-böckerna som kommit ut, vissa skrivna av Grahame-Smith, på senare tid. Exempel är ju Pride and Prejudice and ZombiesAndroid Karenina och The Meowmorphosis. Och det känns lagom random att de slängt in modellen Erin Wasson på ett hörn. Sedan blev jag överraskad av att se Tim Burtons namn som producent.
THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN - PART II av Stephenie Meyer
Regissör: Bill Condon
Medverkande: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Dakota Fanning m. fl.
Premiär i Sverige: 14 november 2012

Beskrivning: After the birth of Renesmee, the Cullens gather other vampire clans in order to protect the child from a false allegation that puts the family in front of the Volturi.

Mina tankar: Jag hade svårt att tro att just Breaking Dawn någonsin skulle kunna bli en lyckad filmatisering, men det verkar som om det inte har utgjort något större problem för regissören, manusförfattaren och skådespelarna. Och jag såg scenen i förra filmen där Jacob imprintar på Renesmee - lagom creepy? "Hej, jag spelar mer eller mindre pedofil" och bebisen i sig såg bara konstgjord och animerad ut. Med det sagt kan man kanske ana att jag inte sett hela filmfranchisen. Twilight och ⅓ av New Moon har jag dock sett, men var inte så imponerad.


VILKEN FILM ÄR DU MEST NYFIKEN PÅ?
I det här fallet är jag bara peppad på The Host och det ska bli riktigt intressant att se om de lyckas med adaptionen. Annars är jag villig att skippa de övriga.

För vidare information är det bara att klicka på bilderna som leder dig till respektive imdb-sida.

Och det här inlägget blir nog det sista på ett tag, trots att det finns fler boktitlar som har premiär på vita duken redan i år. Jag antar att jag är lite partisk till vilka filmer jag väljer att nämna. Men var icke oroliga - det kommer ut en hel del filmatiserade böcker under den resterande delen av 2013! (Bl.a. The Hunger Games: Catching Fire, Half of a Yellow Sun, Oz: The Great and Powerful, Percy Jackson: Sea of Monsters och City of Bones.)

Kommentarer
Postat av: Jessica

Hahaha, när vi såg Avengers och trailern för Abraham Lincoln-filmen tog slut och titeln ABRAHAM LINCOLN: VAMPIRE HUNTER visades fnissade de flesta i salongen. Haha.

Warm Bodies verkar helknäpp!

Svar: Härlig publik måste jag säga, haha! Och Warm Bodies verkar bara så makaber.
Man Truong

2012-06-14 @ 21:47:48
URL: http://litesocker.blogg.se
Postat av: Miriam - Schitzo-Cookie's Bokblogg

Va tråkigt att The Host kommer komma senare här :(! Den längtar jag megamycket till ^^

Svar: Åh, jag håller med. :/ Men det är inte alldeles för ovanligt att Sverige betyder premiärdatum? (Får hålla tummarna för det i alla fall.)
Man Truong

2012-06-15 @ 07:21:32
URL: http://schitzo-cookie.blogspot.se/
Postat av: tuberosum

Årgh, jag har gått och trott att Breaking Dawn II skulle komma nu i sommar, lagom bra koll man har :|

Svar: Äsch, jag var minst lika förvirrad när jag såg att The Dark Knight Rises har premiär i veckan..
Man Truong

2012-06-18 @ 11:49:15
URL: http://bokpotaten.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0