Och vinnarna är..

Det har varit så roligt att läsa om era älsklingsböcker, och jag både skrattar och blir rörd av era kärleksförklaringar. Naturligtvis skulle jag vilja dela ut böcker till er alla, och fler tävlingschanser lär det bli - det garanterar jag, men i min första tävling fanns det tre speciella motiveringar som jag var extra svag för och dessa är:

Linnea
Min favoritbok (eller rättare sagt favoritböcker) är Harry Potter. Originellt? Kanske inte. Saken är den, jag har tusentals minnen med just de böckerna. Philosopher's Stone var den första boken jag älskade och sedan alla de andra som kom därefter. (Åh, den fantastiska tiden innan DH släpptes, alla teorier. Goda tider). Harry Potter är inte bara en helt fantastisk saga som utspelas i en magisk värld, utan också att, i slutändan, så är faktiskt kärlek den allra mest otroliga magin. Att den kan övervinna allt annat. Tack vare dessa två saker, bland annat, så är det absolut ingen chock att Harry Potter har blivit ett sådant fenomen som det faktiskt är, en nutida klassiker. Jag tror att alla berörs av sagan om pojken som överlevde, på ett eller annat sätt och vare sig de medger det eller ej. Och det är det som gör att jag älskar dessa sju böcker mer än några andra.

Elen
OMG, HARRY POTTER!!! Originellt svar, jag vet. Men inte fanken tänker jag sluta älska Harry Potter-böckerna bara för att hela världen haft den goda smaken att också gilla dem! Det är något mycket speciellt med dessa sju böcker. De är kompletta, J K Rowling är precis så genomtänkt som jag gärna vill inbilla mig att jag skulle kunna vara. Hon har tvingat mig att genomleva skräck och fasa - inget har chockat mig och gjort mig så förbannad som när Umbridge förbjöd quidditch (jag var tvungen att sluta läsa, ta en lång promenad och samla mig innan jag kunde fortsätta - hon är den obehagligaste skurken på mycket länge) och få saker har gjort mig så ledsen som jag blev när George (och jag!) miste Fred. Men där finns även så oerhört mycket glädje och en humor som drar mig med. Det är ingen liten sak att få barn och ungdomar att längta efter tegelstenar som de mer eller mindre vet kommer att krossa deras hjärtan. Men det största är ändå att ha fått växa upp med Harry och alla de andra. Under ett decennium har min fantasivärld kretsat kring Hogwarts, fantastiska konstigheter och Weasley-tvillingar. Det är något för mig fullständigt makalöst att under så lång tid fått följa dessa karaktärer, att ha fått lära känna dem samtidigt som jag lärt känna mig själv. Jag är så oerhört tacksam för att J K Rowling gav ut sina böcker när hon gjorde och att jag och många med mig fick möjlighet att uppleva och dela magin som hon skapat.

Caroline
Min absoluta favoritbok är helt klart Ruinerna av Scott Smith. Fyra ungdomar reser iväg till varmare breddgrader för att uppleva deras drömsemester. Denna drömsemestern förändras till en mardröm då de ska ut och upptäcka djungeln. Det är det enda jag kommer beskriva om boken då jag tycker ALLA ska läsa denna bok och vill då inte avslöja för mycket av vad som händer i djungeln. När jag läste boken var det vinter och mina tåg till skolan hade alltid stora förseningar vilket ledde till att jag ibland fick sitta på stationer eller på tåg i minst en timme. Som en äkta pendlare skulle jag ha blivit arg och irriterad, men inte under tiden som jag läste Ruinerna. Varje gång jag skulle till skolan hoppades jag att tågen skulle vara försenade så jag fick chansen att läsa vidare! Fast det var 1,5 år sen jag läste ut boken känner jag fortfarande hur jag ryser när jag tänker på storyn och hur jag inte kunde släppa boken. Den går under huden på en! En annan sak som hade stört mig annars men inte gjorde med denna bok var att Smith valt att inte ha några kapitel. Hade noll betydelse i detta fall! Jag saknar boken fortfarande efter 1,5 år!

— Kolla era inkorgar (och jag ber i förväg om ursäkt för struliga mejl)!
Om jag inte får svar inom en vecka dras ny(a) vinnare.

Kommentarer
Postat av: Elisabet

Vänta va, du hade en tävling?! Hur kunde jag missa den? :0

Klart jag vet vad Sagan om ringen är, har dock inte sett varken filmerna eller läst böckerna... Ehehehe...
Bilbo låter som Bimbo, åh nej nu spårar jag ur...

Men halllååå det är ju bokmässa! BOKmässa, som svarta marknaden fast med böcker :DDD

Nomnom, vet du vad jag såg härom dagen, My little Pony, friendship is magic FIGURER! Åh vad jag dog,mååååste haaaa...

Har börjat se en ny serie, Higurashi! :D Serie och serie, det är en animé egentligen... OwO

Köp en kanin! En lejonhuvad och sedan döper du den till något klatchigt så att du skrattar varje gång du säger hans/hennes namn :D

2012-06-26 @ 20:39:27
URL: http://bokvarg.blogspot.com
Postat av: Anna

Svar: jag tror att det är CA, CoFA,CP och sedan CoLS, det är i alla fall vad jag har läst att Cassandra Clare rekommenderar...

2012-06-26 @ 22:34:49
URL: http://bookshelf.blogg.se
Postat av: Stockholmsflickan

Ruinerna måste jag kolla upp! Kul med en tävling som samtidigt gav tips på bra böcker :)

Svar: Samma här, och jag håller med - fick en massa lästips! :)
Man Truong

2012-06-27 @ 11:32:27
URL: http://skrivande.blogspot.com
Postat av: Carro

Vill tacka dig för en jätterolig tävling!
En tävling som man fick tänka till lite på samtidigt som det var spännande väntan ända till slutet vilken motivering som du skulle gilla bäst.
Håller även med Stockholmsflickan att det är kul med en tävling som samtidigt ger tips på bra böcker :)

Svar: Det var så roligt så! Men det värmer ju också att du tyckte om tävlingen i sig! ;-)
Man Truong

2012-06-27 @ 15:45:21
URL: http://bokslukare.blogg.se
Postat av: Malin

Svar: Älskar din långa kommentar! Bokbabbel uppskattas alltid. Ser fram emot Bilbo och det är kul att höra att den är bra :) Samma med The Boat. Varsågod för påminnelsen och synd att du var tvungen att lämna tillbaka boken. Ibland när sånt händer mig brukar jag gömma boken på nåt fiffigt ställe tills nästa gång så att ingen hittar den, haha. Jag är lite ond ^^

Men ja, fågelungen överlevde förhoppningsvis. Den var så fin och så liten. :)

2012-06-27 @ 21:03:17
URL: http://ensidatill.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0