Och så är min första tävling igång

Jag propagerar mer än gärna för böcker som är second hand, men kan trots det inte låta bli att rysa av välbehag när en sprillans ny bok dimper ner i brevlådan. Fast bäst av allt är nog ändå att få öppna ett bokpaket som kommit på posten - med innehållet gammalt som nytt.

 

Så när jag ögnade igenom min samling av böcker och insåg att det fanns hur många dubletter som helst bestämde jag mig för att hålla en tävling med ett antal gamla som nya böcker i vinstpotten.

 

Beskrivning av bokens skick beskrivs nedan, och vid tryck av titel hamnar du på bokens Goodreads-sida.


En shopaholic i New York av Sophie Kinsella (ny, läst en gång) • Tvillingsystrarna av Tessa de Loo (fint skick) • Människohamn av John Ajvide Lindqvist (nyskick) • Själens osaliga längtan av Audrey Niffenegger (nyskick) • Lila hibiskus av Chimamanda Ngozi Adichie (ny, oläst) • En shopaholic säger ja av Sophie Kinsella (ny, läst en gång)


The Secret Countess av Eva Ibbotsson (fint skick) • City of Bones (nyskick, läst en gång) • City of Glass (vann jag hos Miriam; ny, oläst, skadad rygg)


En dag av David Nicholls (ny, läst en gång) • Niceville av Kathryn Stockett (nyskick) • Frukost på Tiffany's av Truman Capote (bra skick) • Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist (ny, oläst) • Försoning av Ian McEwan (ny, oläst) • En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie (bra skick)

Hjärtdjur av Herta Müller (nyskick) • Onåd av J.M. Coetzee (nyskick) • Alkemisten av Paulo Coelho (bra skick) • Utrensning av Sofi Oksanen (nyskick) • Vita tänder av Zadie Smith (nyskick) • Fördjupade studier i katastroffysik av Marisha Pessl (bra skick, bruten rygg)


Harry Potter and the Chamber of Secrets av J.K. Rowling (bra skick) • How to be Good av Nick Hornby (okej skick, bruten rygg) • The Romantics av Galt Niederhoffer (bra skick)


Var är Alaska? av John Green (ny, oläst) • Sommarboken av Tove Jansson (bra skick) • Vince & Joy av Lisa Jewell (ny, oläst) • Middlesex av Jeffrey Eugenides (bra skick, skadad rygg)  • Something Borrowed av Emily Giffin (okej skick, sned rygg) 

 

SÅ. VILKA ÄR DELTAGARREGLERNA?*
1) Du skriver en motivering om vilken bok som är din favoritbok någonsin.
2) Du lämnar en giltig mejladress så att jag kan kontakta dig vid eventuell vinst.
3) Du håller tummarna för att jag är extra svag för din motivering.


*Av fraktkostnadsorsaker kan bara de med svenska adresser delta.

För att visa min tacksamhet tänker jag utse tre vinnare som vinner två böcker var. De med de tre bästa bokmotiveringarna visas här på bloggen och kontaktas även via mejl. Om jag inte får svar inom en vecka dras ny(a) vinnare, så höll ögonen öppna!

» Tävlingen avslutas om en vecka, måndagen 25/6 kl. 24:00. «
(Du kan naturligtvis skicka motiveringen i ett mejl till mig på bokskadad@hotmail.se)

Avslutningsvis säger jag det som numera är mer eller mindre obligatoriskt:

- May the odds be ever in your favor!Tävlingen är avslutad.

Kommentarer
Postat av: Stj

Var är Alaska?/Looking for Alaska

Jag vet inte var jag ska börja. Jag vet inte varför det tog så lång tid innan jag kopplade John Green med John Green/The Vlogbrothers och två av mina förebilder och varför jag inte lånade den från biblioteket tidigare för att den skulle ha betytt så mycket för mig om jag var yngre när jag läste den första gången. Istället blev Looking for Alaska den finaste och sorgligaste kärlekshistorien som slutade innan den hann börja och mina vänner måste vara jättetrötta på mitt tjat om att de måste läsa John Green, vad som helst bara det är John Green, för att de inte ännu förstår hans storhet. Om jag var tvungen att välja fem böcker som jag skulle läsa i resten av mitt liv skulle tre av dem vara skrivna av John Green och en av dem Looking for Alaska. Herregud. Så bra. Så djävla bäst.

2012-06-18 @ 15:27:49
URL: http://ofbooksandbirds.blogspot.com
Postat av: Nelly

Breakfast at Tiffanys. ÄLSKAR, ÄLSKAR filmen, men har tyvärr aldrig läst boken. Skulle vara fantastiskt att få ta del av denna härliga berättelse i bokform. Skulle dessutom känna mig lite extra stolt över att kunna säga att jag läst någonting av Truman Capote, som jag idag skäms lite över att jag aldrig har läst!

Svar: Nu var jag kanske otydlig (och ska rätta det), men ville bara säga att motiveringen till bok ska vara din allra bästaste favoritbok någonsin - och inte en som finns med bland böckerna jag tävlar ut. :-) Fast fint motiverat var det!
Man Truong

2012-06-18 @ 16:05:04
URL: http://nellonsbokblogg.blogspot.com
Postat av: Nelly

Har mailat ny motivering.

2012-06-18 @ 16:33:08
Postat av: Elli

Min favoritbok. Det finns så många enormt bra böcker, men Thirteen reasons why ligger enormt högt.

Du vet den där känslan när man öppnar en bok och kan inte sluta? Bladen bara vänder sig, klockan tickar men man är så inne i boken att man kan inte sluta. Så kände jag. Som om det ända som betydde något var Hannah's ord (huvudperson), de var så äkta. Hela boken kändes äkta. Jag läste ut boken på mindre än en dag. Jag grät jag skrattade , jag log och jag kände mig inte lika tom längre.

En riktigt bra bok ska ge mig känslan att jag aldrig vill sluta, jag vill känna att den betyder något och den här boken betydde något enormt mycket för mig!

(sjukt rolig tävling btw, ha det gott!)

2012-06-18 @ 17:04:40
URL: http://flickansbocker.blogspot.se
Postat av: Anna

Jag missförstod också själva motiveringsgrejen först^^ Tack vare dig köpte jag Alkemisten idag på Secondhand. Den här boken har inte lockat mig alls tidigare(jag har bara vetat att den fanns på engelska),men efter att ha läst om den på din blogg idag så blev jag sugen på att läsa den och när jag såg den så köpte jag denxD Känns fortfarande inte helt genomtänkt,hahahxD

Svar: Anna, du gör mig förrvirrad, haha. Ville du vara med i tävlingen så vill jag hemskt veta vilken din bok som är din favoritbok någonsin med motivering. ;-) (Gud, jag är verkligen dålig på att vara tydlig..)
Man Truong

2012-06-18 @ 17:09:00
URL: http://bookshelf.blogg.se
Postat av: Nelly

Jaha, det fattade inte jag. Okej, men då kan du strunta i föregående kommentar. Här kommer en ny motivering till min absoluta favoritbok någonsin! Mailat denna motivering med. Verkade inte funka att kommentera förut.

Anna and the french kiss. Har du någonsin varit så kär att du gått runt på rosa små fluffiga moln? Eller kommit på dig själv med att sitta och smålé dumt för dig själv? Det var så jag kände när jag läste Anna and the french kiss. En helt underbar, fantastisk bok som fick mig att bara sitta och le. Jag blev kär i den här boken och den fick mig att önska att jag kunde kliva in i berättelsen om Anna och St. Clair och bara stanna i den där underbara känslan för alltid. Jag ville inte att boken skulle ta slut, men när den till slut gjorde det visste jag att jag skulle bära med mig den där underbara känslan länge, länge...

2012-06-18 @ 17:20:03
Postat av: Bokparadiset

Den ABSOLUT bästa boken, menar böckerna (för det går inte välja en) är Harry Potter. Från det att jag öppnar första sidan är jag fast. Den får mig att skratta, gråta, bli arg, glad den har verkligen allt. När jag sitter och läser HP böckerna blir jag ibland så glad så att jag måste vänta lite med att läsa för att göra ett glädjetjut eller för att bara vänta lite så glädjen kan lugna ner sig lite så jag kan fortsätta läsa. Harry Potter böckerna är faktiskt den enda bok jag någonsin läst mer än en gång.

Om jag nu skulle få äran att vinna så skulle jag vilja ha Alkemisten och something borrowed. (Anledningen till att jag inte tar Harry Potter är för att jag redan har den ;) )

2012-06-18 @ 17:21:38
URL: http://bokparadis.blogg.se
Postat av: Anna

Hahah,förlåt^^ Jag har tänkt vara med i tävlingen, men jag måste först komma på vilken bok som är mmin absoluta favorit, och dessutom komma på någon vettig motiveringxD Så jag hade bara tänkt berätta det jag i min förra kommentar för annars hade jag glömt av det totalt^^ Hoppas att jag inte var för otydlig nu så att det blir fler missförståndxD Det är nästan lite som i en sådan där dålig film där folk missförstår hela tiden;)

Svar: Nej, det är lugnt. Jag fattar nu, blev bara lagom förvirrad tidigare! Sedan instämmer jag med missförståndsfilmsdelen. ;-) Och fint att du skrev det, för jag blev lite glad över det. Ska bara se om jag själv tycker den är läsvärd.. Sommarlistan växer!
Man Truong

2012-06-18 @ 18:52:16
URL: http://bookshelf.blogg.se
Postat av: [Anna]

Jag har många deckar triologier och längre serier som jag verkligen gillar men tänkte istället att jag skulle välja den bok(bokserie) jag helst vill läs om och då föll det på Twilight serien och då speciellt på... Stephanie Meyer - När jag hör din röst.
Jag älskar sättet SM skriver på, den beskrivande miljön och jag verkligen sugs in i böckerna och det känns som jag är med och ser och känner det som händer i böckerna. Jag har gråtit skrattat varit förbannad och slitits mellan Edward-Bella-Jacob dramat. I böckerna spelar det ingen roll, är man kär så är man oavsett vad den andra egentligen är, att man inte ska vara så fokuserad på alla andra utan följa sitt hjärta och se olika individer för den dem är.
(Så där nu tänker jag hålla tummarna och hoppas på det bästa) :))

2012-06-18 @ 19:18:47
URL: http://bokraden.blogspot.com
Postat av: alekzandra

Favoritbok.
En vacker bok författad i brevform, växelvis med historien om huvudpersonernas förflutna. Boken utspelar sig i Ukraina och handlar om två familjer som knyts samman av en bilresa, förlorad kärlek och acceptans. Jonathan åker till Ukraina för att samla minnen av sin släkt, här får han hjälp av Alex, Alex "blinda" farfar (som dessutom är chauffören) och farfaderns blindhund Sammy Davis Jr. Jr. De reser genom Ukraina för att hitta en plats som en gång hette Trashimbrod. De märker under tiden att deras förflutna är sammanknutna och det händer många gånger att jag gråter medan jag följer deras historia. Samt förundras jag över författaren, Jonathan Safran Foers fantastiska språk och skicklighet i genomförandet av denna skildring. Hur han delar in romanen och får ihop den, trovärdigt, starkt och otroligt känslofyllt utan att det blir jobbigt och "för mycket". Foer är min favoritförfattare och "Everything Is Illuminated" är min favoritbok. Om du inte har läst den borde du absolut ta dig tiden att göra det. (Foers andra bok "Extremley Lound and Incredibly Close" är den minst lika fantastisk.)

2012-06-18 @ 19:59:17
URL: http://rouletterusse.blogg.se
Postat av: Carro

Hej Bokskadad! Vill först och främst tacka dig för en jättefräsch blogg, här kommer jag att titta in fler gånger :D Jag är dessutom en nybliven bokbloggsjerka :)!
Nu till ämnet; min absoluta favorit bok/böcker nummer ETT på listan är självklart Stieg Larsson-trilogin "Män som hatar kvinnor", "Flickan som lekte med elden" och "Luftslottet som sprängdes".
Har aldrig suttit så klistrad någon gång som jag gjorde när jag läste de böckerna. Jag levde mig så in i böckerna så att det till slut kändes som det var jag som var Lisbeth Salander (!) Kan du tänka dig vilken känsla? Jag njöt så mycket så du kan aldrig ana när hon hämnades på alla som hade gjort henne illa. Det enda frågetecknet i den tredje boken är tyvärr att det verkade som att det inte blev någon fortsättning på romansen mellan Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander. Det ultimata slutet tycker jag skulle vara att de gifte sig och levde lyckliga i alla sina dagar :)
Nu ska jag hålla tummarna att jag vinner tills jag får besked (!!) tänkte bara höra om jag kunde få önska boken "Var är Alaska?" (om jag har turen att vinna), har så länge velat läsa just den!
Önskar dig en riktigt skön lässommar med mycket bra böcker! Tack för mig.

2012-06-18 @ 20:31:02
URL: http://bokslukare.blogg.se
Postat av: Andrea :D

Tack för en jättebra tävling!
I alla fall.
The hunger games är min absoluta favoritbok någonsin och jag älskar dne med hela mitt hjärta. Det finns otroligt många böcker jag älskar,men THG bräcker dem alla.
Jag älskar den,för det är en bok som man inte kan släppa ifrån sig, utan man läser den på gatan(och vi nämner inte det faktum att jag var väldigt nära att gå in i en lyktstolpe).
Det är en sån bok man verkligen lever in i,och det älskar jag.
Jättemånga av kapitlena slutade med cliffhangers vilket gjorde att jag läste den när jag egentligen borde sova och det är en väldigt mysig känsla att läsa en sån bok när man låtsas att man sover.
Jag älskar språket,beskrivningarna som är så klara att jag inte kunde förstå att jag är Andrea och inte Katniss. Katniss,en sån stark och snäll person som gör allt för dem hon bryr sig om.
Jag skulle kunna skriva ett lexikon om Katniss redan efter första boken eftersom alla beskrivningar var så tydliga.
Stämningen inne på arenan,den var väldigt läskig och cliffhangersana fick mig verlkigen att undra hur allt skulle sluta,fast inte lika mycket som i Catching fire.
Alla karaktärer känns levande och verklighetstrogna.
Den skrämmande världen,jag minns min recension när jag läste Hungerspelen första gången,"det känns som att Suzanne Collins har en faktabok om Panem,utan det minsta kryphål",och det stämmer fortfarande.
Den får mig verkligen att undra hur framtiden kommer vara,likt många andra dystopier,men det här är något speciellt,för även om jag inte kommer leva så långt in i framtiden så funderar jag på hur jag skulle överleva om jag blev skickad till arenan.
Suzanne Collins språk,iden och konceptet med denna skrämmande framtidsvärld skapade den bästa boken någonsin med två fantastiska uppföljare.
DEN HÄR BOKEN ÄR DEN BÄSTA AV ALLA MILJONER BÖCKER SOM FINNS I DENNA VÄRLD!! :D
Bestämmer mig för att skriva vilka böcker som jag skulle vinna om jag mot förmodan skulle vinna,City of glass och Niceville :D
HA EN BRA SOMMAR!

2012-06-18 @ 21:29:32
URL: http://andypandycool.blogg.se
Postat av: Boklysten

Jag har många favoriter, men den som jag alltid tänker på först är Tisdagarna med Morrie av Mitch Albom, som ligger mig enormt nära hjärtat. Den handlar om svåra saker, döden och hur man bör leva sitt liv. Den väcker hos mig så mycket tankar om hur just jag vill leva mitt liv och vad jag vill lämna efter mig när jag dör. Det här är en av dom få böcker som jag läser om och om igen...

2012-06-21 @ 11:29:16
URL: http://boklysten.blogspot.se/
Postat av: Johanna

Älskar den här tävlingsidéen! Min absoluta favorit alla kategorier, alla tider är: Extremley Loud and Incredibly Close. Det är svårt att förklara vad med den som gör den så fantastisk men jag ska ge det ett försök. Den här boken blev jag tipsad om av bibliotekarien på min gymnasieskola. Hon sa att det här inte var en bok som passade alla men att om man var rätt läsare för boken så skulle boken kunna komma att betyda väldigt, väldigt mycket. Precis så var det. Jag tror att man måste vara en viss typ av läsare för att verkligen kunna älska denna bok, dock tror jag att det är en bok som alla kan uppskatta. För det finns något för alla i den. Det räcker med att se till bilderna, de två parallella berättelserna eller bara huvudkaraktären Oskar Schell, han är min bästa karaktär någonsin. För mig finns det inget bättre än att läsa om speciella och intellegenta barn/ungdoms karaktärer och fascinationen för dessa karaktärer började med Oskar Schell. I sommar planerar jag att läsa om boken, den här gången på svenska, för att se om det kan ge ytterligare nya intryck av berättelsen!

P.s: Har En Shopaholic säger ja vit eller svart rygg? :)

Svar: En shopaholic säger ja har vit rygg. :)
Man Truong

2012-06-21 @ 18:00:25
Postat av: A-M

Att välja en favoritbok är ju nästan helt omöjligt. Tankarna dras rätt fort till böcker som Harry Potter eller Mörka Materian-trilogin. Men när jag tänker efter finns det en bok som alltid funnit i mina tankar enda sen jag läste den för en massa herrans år sen och det är Peter Pohls "Vilja växa". Hela den sviten med böcker, som jag tror är baserade på hans eget liv, är helt underbar, men just "Vilja växa" har på något sätt etsat sig fast lite extra i mitt huvud. Och när jag tänker efter tror jag nog faktiskt att det är den som är min favoritbok, men jag är inte säker på om den skulle vara kvar på första platsen efter en omläsning. Vilket gör att jag bävar lite för att läsa om den då jag inte vill att känslan jag har för den ska försvinna.

Postat av: Caroline

Min absoluta favoritbok är helt klart Ruinerna av Scott Smith. Fyra ungdomar reser iväg till varmare breddgrader för att uppleva deras drömsemester. Denna drömsemestern förändras till en mardröm då de ska ut och upptäcka djungeln.
Det är det enda jag kommer beskriva om boken då jag tycker ALLA ska läsa denna bok och vill då inte avslöja för mycket av vad som händer i djungeln. När jag läste boken var det vinter och mina tåg till skolan hade alltid stora förseningar vilket ledde till att jag ibland fick sitta på stationer eller på tåg i minst en timme. Som en äkta pendlare skulle jag ha blivit arg och irriterad, men inte under tiden som jag läste Ruinerna. Varje gång jag skulle till skolan hoppades jag att tågen skulle vara försenade så jag fick chansen att läsa vidare! Fast det var 1,5 år sen jag läste ut boken känner jag fortfarande hur jag ryser när jag tänker på storyn och hur jag inte kunde släppa boken. Den går under huden på en! En annan sak som hade stört mig annars men inte gjorde med denna bok var att Smith valt att inte ha några kapitel. Hade noll betydelse i detta fall!
Jag saknar boken fortfarande efter 1,5 år!

2012-06-24 @ 21:25:14
Postat av: Iktoro

Jippie. Jag som sett fram emot detta och så måste man bo i Sverige. >.<

Svar: Om du har en adress i Sverige som jag kan skicka till så är du såklart välkommen att delta! ;-)
Man Truong

2012-06-24 @ 21:30:08
URL: http://iktorosbocker.blogspot.com
Postat av: Julia

Min favorit bok är De utvalda - tankeläsaren. Jag köpte boken helt random egentligen. Tyckte nog att den var för dyr, men jag var bara tvungen att HA den i mina händer, ja jag köpte den. När jag läste den så kretsade hela min vardag runt den. Jag gick och höll den i handen i skolan bara för att få visa upp den. På natten hade jag boken under kudden bara för att jag ville inte att den skulle ligga långt ifrån mig. Boken har berört mig så mycket att jag inte kan beskriva med bokstäver. Man måste läsa den själv för att få vara med om den känslan.

2012-06-24 @ 22:40:43
URL: http://loobook.blogg.se
Postat av: Linnea

Min favoritbok (eller rättare sagt favoritböcker) är Harry Potter. Originellt? Kanske inte. Saken är den, jag har tusentals minnen med just de böckerna. Philosopher's Stone var den första boken jag älskade och sedan alla de andra som kom därefter. (Åh, den fantastiska tiden innan DH släpptes, alla teorier. Goda tider).
Harry Potter är inte bara en helt fantastisk saga som utspelas i en magisk värld, utan också att, i slutändan, så är faktiskt kärlek den allra mest otroliga magin. Att den kan övervinna allt annat. Tack vare dessa två saker, bland annat, så är det absolut ingen chock att Harry Potter har blivit ett sådant fenomen som det faktiskt är, en nutida klassiker. Jag tror att alla berörs av sagan om pojken som överlevde, på ett eller annat sätt och vare sig de medger det eller ej. Och det är det som gör att jag älskar dessa sju böcker mer än några andra.

2012-06-25 @ 00:03:04
URL: http://linneajson.wordpress.com/
Postat av: Frida

Jag hade ju tänkt att delta i din tävling men jag har typ alla böcker som man kan vinna :( Känns lite surt och onödigt att vara med då... För man kan väl inte välja böcker man vill vinna själv?

Svar: Vad synd, och tyvärr. Kanske till nästa runda? Fler chanser lär det i alla fall bli i framtiden! :)
Man Truong

2012-06-25 @ 08:19:09
URL: http://Www.pahittadenojen.wordpress.com
Postat av: Iktoro

Svar: Okej då! Jag kan ju alltid ge dig en släktings adress :)

Jag har många favoritböcker, men jag måste ta och välja...så The Hunger Games(Hungerspelen), ja någon tog det kanske där uppe men strunt i det.
Varför? Jamen det är ju så självklart. Bara för att börja med, har du någon gång upplevt att en bok är så fruktansvärt bra så att man inte kan lägga ifrån sig den, utan sitter och läser som en zombie till klockan ett på natten fast man har blivit tillsagd att släcka, bara för att man vill ha ett kapitel till och få veta hur det går? Precis så är The Hunger Games.
Hela idén också med att det utspelar sig i ett framtida, nedbrutet Amerika som inte är vad det var i forna dagar och som har bytt namn, och som varje år anordnar en direktsänd ''tävling'' som går ut på att 24 ungdomar från 12 olika distrikt stängs in i en arena, och sedan tvingas döda varandra tills det bara är en kvar som blir vinnaren? Och allt detta för att roa de i Huvudstaden.
Och Katniss då! Hon är ju bara så härligt, underbart skön. Hon är väldigt kritisk, och lite småironisk. Men trots att allt berättades ur hennes perspektiv så fick man lära känna Peeta, Rue, och flera andra. Det är väldigt skickligt gjort.
Det här var alltså bara en liten del av allt som jag älskar med HungerGames. Ni som inte har läst den boken måste verkligen göra det!

2012-06-25 @ 08:44:32
URL: http://iktorosbocker.blogspot.com/
Postat av: Iktoro

Oj, förlåt, trodde man bara kunde välja en bok. Niceville och Människohamn skulle jag ha.

2012-06-25 @ 08:47:32
URL: http://iktorosbocker.blogspot.com/
Postat av: Tess

Men åh jag har så många favoriter. Men en bok som jag ofta ofta ofta tänker på är Jellicoe Road. Jag läste den förra sommaren och tänkte precis som alla andra - trög start, sen tar den fart, utläst=den var bra. Men sen... ett par dagar senare - total and utter love! Så bra! Nu ska jag läsa om den på svenska tänkte jag. Undra om jag blir än mer förälskad då???

2012-06-25 @ 09:52:56
URL: http://www.pocketlover.se
Postat av: Linn

Jag förälskar mig ständigt i nya författare och nya böcker, jag sveps med lätt och kan hitta något fint i det mesta. MEN, John Irving är den i särklass bästa författare som gått i ett par skor.

Jag upptäckte honom via Garp och hans värld (läs, läs, läs!) men favoriten är Hotel New Hampshire. Språket är mustigt, handlingen härligt absurd och allt är skrivet med en penna som kan förmedla allt från det lilla nära i livet till de stora livsomvälvande skeendena. Och varje bok som innehåller närkontakt med en björn (vilket typ alla Irvings böcker gör) kan inte vara annat än bra, eller hur?

Ps. måste bara säga att Fördjupade studier... som du lottar ut också får mitt hjärta att klappa lite extra. Den älskade jag!

2012-06-25 @ 10:43:08
URL: http://lyckoland.blogg.se
Postat av: Linn

Och så var det det där med mailadressen också. Nu finns den med :-)

2012-06-25 @ 10:44:45
URL: http://lyckoland.blogg.se
Postat av: Maria

Frågan om favoritbok ger mig alltid panik för hur i hela världen...?! Men jag försöker samla ihop en komplett Harry P-serie av begagnade böcker så jag trotsar paniken.

En bok jag hyser en kärlek av osunda proportioner till är Sarah Dessens "The Truth about Forever". Jag älskar hur Macy så naturligt välkomnas av en redan sammansvetsad grupp människor. Jag älskar till och med Macys och mammans komplicerade förhållande. Jag älskar också känslan av att komma hem varje gång jag läser den.
Och så är jag förstås ohjälpligt förälskad i Wes.

2012-06-25 @ 12:26:44
URL: http://ungavuxna.blogspot.com
Postat av: Anna

Min favoritbok(för tillfället, imorgon kan det vara en helt ny) måste vara Anna and the French Kiss. Hur kan man liksom inte älska en bok där karaktären har samma namn som en själv? Nej, jag skojade bara^^Till en början var jag i varje fall rädd för att läsa den. Jag hade ägt den i nästan ett år när jag bestämde mig för att trots allt våga mig på den. Jag var rädd för att bli besviken. Under de första hundra sidorna förstod jag inte riktigt varför alla älskade den, men sedan ändrade jag mig fort. Alla beskrivningar om Paris gjorde att det kändes som att jag verkligen var där och när jag hade stängt boken ville jag åka dit bara för att besöka alla ställen Anna besökt, speciellt Shakespeare &Company! Anna är en karaktär som jag kan relatera till på många sätt och St.Clair måste vara en av de mest underbara killar jag någonsin haft lyckan att stöta på i en bok. Han är inte perfekt, men det gör honom på något sätt ännu bättre. Anna and the French Kiss är min favoritbok för att den känns verklig och efter att man läst den tänds hoppet om att finna äkta kärlek igen;)

2012-06-25 @ 13:59:16
URL: http://bookshelf.blogg.se
Postat av: Jenny E.

Min favoritbok är "Harry Potter och de vises sten". Jag kan läsa den hur många gånger som helst och den blir aldrig dålig/tråkig. Sidorna bara flyger förbi och man kan omöjligt vänta tills man får påbörja nästa bok i serien.

Eftersom det är den första i serien får man för första gången träda in i Hogwarts underbara värld och jag älskar det. Jag älskar miljöbeskrivningarna och personerna som man får lära känna.

Jag har bara läst den på svenska och tycker att översättningen är bra. Jag tycker att boken är välskriven, vilket också är viktigt för att den ska vara bra.

Någon gång inom en snar framtid ska jag bekanta mig med Rowlings på engelska, alltså hennes eget språk. Det ska bli spännande.

2012-06-25 @ 18:11:38
URL: http://jenny.jennytranslation.com/
Postat av: Ebba

Alltså jag ser ju att andra har redan har svarat Harry Potter men jag kan inte svara något annat. Jag har verkligen försökt komma på någon annan favoritbok men det känns bara fel, för det är ju hp som verkligen är mina favoritböcker och ingen annan bok är ens i närheten. Det är ju lite svårt att ha någon ny förklaring till varför jag älskar hp för allt är ju redan sagt av andra. Harry Potter är verkligen min barndom och jag vet inte hur många gånger jag har läst böckerna. De har fått mig att må bättre när jag har varit ledsen, och de får mig fortfarande att må bättre.
Det kanske är lite töntigt men jag är liksom inte hel utan de böckerna, ska jag åka på en resa måste jag ha med mig minst en av böckerna även om jag inte kommer läsa den. När jag var yngre hade jag alla böckerna i sängen när jag sov, jag vet inte riktigt varför jag hade det (eller varför jag berättar det) och det kan ju inte ha varit särskilt bekvämt. Eh.. det kanske mer säger mer om hur konstig jag är än om hur mycket jag älskar hp haha. Grejen är egentligen att jag har så sjukt många minnen till hp.
Harry Potter är liksom mycket mer än bara böcker för mig. Det är liite som Dumbledore säger, ”Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real?”, för även om det kanske bara är en påhittad berättelse så har den betytt så mycket för mig i livet och lärt mig så mycket om vänskap, kärlek och livet (klyschigt men sant). Liksom varje känsla jag får när jag läser böckerna är äkta.

2012-06-25 @ 18:50:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0