Böckerna jag ska lägga tid på i sommar

För inte så länge sedan gjordes en lista över böcker jag skulle ta mig an i sommar. (Inte för att jag själv tror på att allt kommer läsas.) Fem år efter alla andra när jag äntligen tog tag i listandet på riktigt gick det snabbt överstyr.. Så frågan är om detta inte snarare summerar två års läsning.

Originalplanen under namnet En satsning på serier såg ut såhär:

Den efterlängtade och nödvändiga omläsningen av samtliga Harry Potter på svenska för att friska upp minnet så att jag kan läsa serien på engelska nästa år.


Härskartrilogin + Bilbo inför den storslagna decemberbiopremiären av The Hobbit. Tänkte även våga mig på Douglas Adams Liftarens guide till galaxen så att jag kan förstå mig på handduksdagen och Philip Pullmans trilogi Guldkompassen (på engelska).


Jag har tidigare bara läst Häxan och lejonet och har under en längre period velat läsa hela Narnia-serien på engelska. Känner mer eller mindre att det är dags..Sedan var det ju några böcker som ingick i sommarens övriga Temaläsning:

Serierna The Mortal InstrumentsThe Infernal Devices och Divergent, samt Sarah Dessens böcker.


En vidareutforskning av Melina Marchetta som författare - Saving FrancescaJellicoe Road (som omläsning; här med den engelska versionen som jag vann hos Maria och svenska översättningen från biblioteket) och The Piper's Son.


En omläsning (för typ sjätte gången) av älskade Miranda-serien av Kerstin Sundh och ett första möte med omåttligt populäre Haruki Murakami, som jag hoppas på att älska.


Böcker som jag redan påbörjat men av någon anledning inte avslutat: MiddlesexKärlekens historiaVindens skuggaAlkemisten och The Time Traveler's Wife.


Bonniers romantiska klassiker (ÄlskarenDen allvarsamma lekenEmma och Den franske löjtnantens kvinna) som jag vann för ett år sedan samt filmatiserade böcker, nytt som gammalt: The Great Gatsby, Howl's Moving Castle, The Perks of Being a Wallflower, Life of Pi, Tillsammans är man mindre ensam, In i vildmarken och The Help. [Filmlänkar: 1, 2, 3, 4, 5, 6 & 7.]Sist men inte minst fanns det även Självklara böcker som är måsten:

Låneböckerna To Kill A MockingbirdThe Bell JarLegend of a SuicideSlutet på mr YNocturnerKlappa händer småSplitterThe Ghost's Child och Rör mig inte. Plus ett par till titlar som jag reserverat.. Sedan böcker på svenska som jag varit intresserad av länge, såsom MänniskohamnFördjupade studier i katastroffysikSjälens osaliga längtanEtt magiskt år av tänkandeSofies värld och På Chesil beach.


Engelska pockets som jag velat läsa i evigheter: The MagiciansThe CollectorAll My Friends Are SuperheroesEverything Is Illuminated och When God was a Rabbit.


(Moderna) klassiker och bokbloggarfavoriter såsom Var är Alaska?Den andre Will GraysonDen hemliga historienTusen små bitarBoktjuven, Det ondas blommorDjurens gårdThe Picture of Dorian Gray och Tordyveln flyger i skymningen.Och nej. Då har jag ändå inte listat allt. Sanningen är den att jag nog skulle kunna fortsätta med min lista in i det sista. Och det är väl lite det som är tjusningen med att läsa - att det aldrig tar slut.

Creds till er som orkade läsa allt.. I vilket fall som helst önskar jag er en glad och sommar!
Trackback
RSS 2.0