När vi ändå är inne på nya omslag..Jag läste ett inlägg på Barnens bokklubb och vad har då inte lanserats? Jo - ett nytt omslag till The Fault in Our Stars som kommer ut i vinter. På svenska såklart, under översättningen Förr eller senare exploderar jag (som inte är lika vasst som originaltiteln). Intresserad av att läsa den på svenska? Ja, faktiskt. Mer om det när jag skrivit klart min månader gamla recension av The Fault in Our Stars.

Annars? Omslaget känns väldigt Ed Hardy, vilket jag inte gillar för fem öre. Döskalle, ros, granat, banderoll, tidur, gunga och den där lilla photoshopinklistrade ängeln? För mycket. Det känns lite som om man försökt klämma in så mycket som möjligt på en begränsad yta. Men, allt är inte av ondo - jag gillar ju faktiskt färgkombinationerna och typsnittet.. — Vad tycker ni?

Kommentarer
Postat av: Iktoro

...passar det verkligen?

Svar: Alltså. Nej. Det är ju det det inte gör. :/
Man Truong

2012-07-05 @ 14:02:21
URL: http://iktorosbocker.blogspot.com
Postat av: alekzandra

Är inte heller jätteförtjust i Ed Hardy-looken men vill väldigt gärna läsa boken!

Svar: Åh, jag hoppas du får tag på den snart så att du kan läsa!
Man Truong

2012-07-05 @ 14:05:41
URL: http://rouletterusse.blogg.se
Postat av: Anna

Oj, postade precis min besvikelse på bloggen innan jag såg ditt inlägg. Jag håller så med dig, Man, med Ed Hardy-stilen, känns så fult. Jag förstår verkligen inte hur de kan ha det här omslaget.

2012-07-05 @ 14:58:00
URL: http://readingthisworld.blogspot.com
Postat av: Anna

Jag gillar det inte heller. Har visserligen inte läst boken, men det känns som något dåligt omslag från 90-talet...

Svar: Mm, 90-tal. Och Anna - varför har du inte läst boken ännu?! Köpte du den inte för ett bra tag sedan? (Säger jag som köpt en massa men inte heller läst något..)
Man Truong

2012-07-05 @ 16:10:05
URL: http://bookshelf.blogg.se
Postat av: Nathalie

Ehhh... lite fräckt är det väl, men det känns inte som rätt omslag för The Fault in Our Stars. Nej, det är för mycket och... inte boken. "Förr eller senare exploderar jag"? Ack, det svenska språket. Jag hade nog föredragit en direktöversättning av titeln - "Felet i våra stjärnor". Det finns så mycket symbolik i den titeln som hör till handlingen och jag bara AAAAAAAHHHHH.

Nej. Bara nej.

Svar: Det finns ju potential i omslaget, bara man tog bort en del av allt som är kringstrött. Stryk det - behåll texten och färgerna och så är jag nöjd. Smaken är som baken, antar jag! Men jag kan säga att det finns fulare omslag, bara det att detta inte gör innehållet någon rättvisa. Och det är ju det som är så synd. Annars instämmer jag i övrigt! :-)
Man Truong

2012-07-05 @ 16:52:32
URL: http://escc.devote.se
Postat av: Miriam - Schitzo-Cookie's Bokblogg

Riktigt ful! Men håller med dej om att texten iallafall hade fina färger och stil =)

2012-07-05 @ 18:41:02
URL: http://schitzo-cookie.blogspot.se/
Postat av: Felicia

Jag tycker inte heller om omslaget, inte snyggt alls! Känns inte som att det gör boken rättvisa.

Sv: Det var helt amazing där! Något mindre än jag hade trott dock. Hahah, dö inte bara! Då kan vi inte läsa din blogg något mer.

2012-07-05 @ 21:01:03
URL: http://flisansboktips.blogspot.com
Postat av: Jessica

Men va!!! Vilken långsökt översättning?! Och omslaget! Ingenting passar! JÖSSES.
Trodde typ att jag missat någon av hans böcker för att det kändes så knäppt.

Svar: Verkligen långsökt! Min största fråga är ju varifrån alla de här detaljerna kommer ifrån? Visserligen fungerar de som symboler för andra ting, men jisses.. Och jag förstår dig, Jessica - det var också min första reaktion!
Man Truong

2012-07-05 @ 21:21:16
URL: http://litesocker.blogg.se
Postat av: Amelie

Har inte läst The fault in our stars ännu men kan ju ändå säga att jag inte gillar det svenska omslaget.. känns väldigt tråkigt och dåligt matchat i överlag :/

Svar: Jag förväntade mig mer av det svenska omslaget (trots att jag älskar originalet), men nej. Dåligt matchat, säger jag med.
Man Truong

2012-07-05 @ 22:50:09
URL: http://ameliesboktips.blogg.se
Postat av: Lucy

Nejmen usch. Inte alls lika rolig titel och omslaget ar ju smatt avskyvart (jag ar kanske lite hard, men aja)... Nej, nu ar jag helt saker att denna ska inkopas pa engelska!

Svar: Titeln har de nog tänkt mycket på och de hade väl två alternativ - och köra på den direkta översättningen eller att testa på något nytt. Uppenbarligen blev det något helt nytt.. Köpköpköp på engelska!
Man Truong

2012-07-06 @ 09:26:51
URL: http://bokrygg.blogg.se/
Postat av: Elisabet

Non, jag har kommenterat, 100% säker men du har kanske inte sett..?

2012-07-06 @ 13:52:23
URL: http://bokvarg.blogspot.com
Postat av: Elisabet

Nope, jag svarade på ett inlägg som heter 'Och vinnarna är...' :D

Svar: Ska återkomma!
Man Truong

2012-07-06 @ 14:19:43
URL: http://bokvarg.blogspot.com
Postat av: Anna

Svar: Jo, jag köpte den för några månader sedan och hade ärligt talat tänkt läsa den i sommar, men sen ändrade jag mig eftersom den verkar på tok för sorglig. Jag måste läsa den snart, alla älskar ju den! Har du börjat i Sagan om Ringen förresten?:)

Svar: Alla älskar juden? ;-) Annars har jag faktiskt inte börjat läsa Sagan om ringen - börjar bli dags för det, va? (Stressläsning ikväll eller något.)
Man Truong

2012-07-06 @ 15:31:11
URL: http://bookshelf.blogg.se
Postat av: Jessica

http://fishingboatproceeds.tumblr.com/post/27336367002/spaceforawesome-the-swedish-cover-of-the-fault
!!! Opinion from the author itself! eller ja.

(Och jag är, likt honom, sjukt nyfiken på hur de översatte pratet om svenska. "Vem fan pratar svenska?" skulle vara så himla fint.

Svar: Himla roligt att Han med stort h gillar det, även om vi nog är fler svenskar som ogillar det. Och ja - jag är också sjukt nyfiken! Ska bli riktigt intressant att komma till den delen i boken. Tack allra bästaste Jessica för nördighetstipset! <3
Man Truong

2012-07-16 @ 18:40:00
URL: http://litesocker.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0