När bokhyllorna fortfarande skriker efter mer plats..

Som tidigare nämnt är jag ohyggligt duktig på att köpa böcker. Med min födelsedag, second hand-rundor, recensionsex och en del vunnet har jag samlat på mig en gedigen hög. En del två utlovades, och här är den - med långa kommentarer till varje bok.


• En avi landade i brevlådan i början av juni, och jag hade ingen aning om vad jag skulle hämta ut. Väl hemma visade det sig vara tre recensionsexemplar från B. Wahlströms - nämligen Jenny Hans Sommar-serie. Recension på Sommaren jag blev vacker finns här, och de andra borde dyka upp inom kort.


• På en utflykt med mamma hittade jag en gallrad biblioteksbok med en massa kaffefläckar på, och det var Naomi & Elys kyssförbudslista av Rachel Cohn och David Levithan, som jag velat läsa länge. Normalt sett avskyr jag att köpa biblioteksböcker, men för 1 kr var den värd det och efter lite putsning var den som ny.
• I samma veva köpte jag en till bok som varit i svängen, också dessvärre med fläckar på sidan som jag försökte sandpappra bort (mina tillvägagångssätt för att rengöra böcker är oändliga), och det var Vad mina vänner inte vet.
• Tolkiens Silmarillion var jag såklart tvungen att köpa för 5 kr på samma ställe som ovan två nämnda.
• Thursday's Child av Sonya Hartnett köpte jag begagnad från Amazon strax efter att ha läst hennes The Ghost's Child.
• Testade även The Book Depository för första gången, och i den beställningen låg bästaste (och dessvärre osignerade) The Fault in Our Stars som jag redan läst men ännu inte skrivit en recension på.


• Jag har också vunnit tre (say what) tävlingar den gångna veckan, och i brevlådan damp en Kokeshikasse från Barnens bokklubb, två noveller från Novellix och Harry Potter-universitetsmaterial från Annika ner.
• Inger Frimanssons Innan allt har blommat ut läste jag samma dag som jag fick den, och den var väl sisådär. Karin Boyes Ella gör sig fri ser jag desto mer fram emot att läsa nu.
• Den stora bunten med Harry Potter-material, artiklar etc., hade jag tänkt ge mig an i samband med min omläsning av serien (som jag hoppas kunna påbörja snart).


• Dessen-böckerna har ni redan sett, men jag blev så såld på de svenska översättningarna att jag var tvungen att köpa några på engelska. Och mitt uppe i det blev det därför också dubletter/tripletter (så kanske en tävling?).
• Jag köpte gift set-paketet med Just Listen, This Lullaby och The Truth About Forever på Bokus (använde mig av koden MEDMERA och fick 50 kr rabatt).
• Via Amazon köpte jag hem Lock & KeyThe Truth About Forever och Someone Like You begagnat. Skicket på böckerna var dock sådär, så jag fick hem två ersättningar och en refund.
Last Chance köpte jag ny på Amazon eftersom den var så billig.


• Av min bror fick jag rabattkoder på CDon och köpte med dem Cassandra Clares Clockwork Prince och John Greens Paper Towns.
• Ens favoritbok (recension här) bör ägas, och därför köpte jag The Ghost's Child sprillans ny från Amazon.
• I min The Book Depository-beställning låg förutom TFiOS även This Is Not A Test och Catching Jordan, mycket på grund av Malin och Anna.

Så vad kostade denna hög?

640 kr.
Och med det bör jag kanske tillägga att ett smärre köpförbudsstopp råder just nu.

Kommentarer
Postat av: Anna

Å, jag älskar att hitta fynd, handla på loppis, och bara billiga böcker i allmänhet. Mina bokhyllor lider med dina, de skriker också efter mer plats. Kanske ska jag försöka sortera ut lite gammalt snart, så nytt och fräscht får plats. Jag besökte faktiskt myrorna idag, för jag vet att en del bokbloggare skrivit om de billiga men fina böcker som finns där. Sen åkte mor och jag till en annan liknande affär, Erikshjälpen, som också har billiga böcker. Slutligen kom jag hem med 8 nya böcker - för 105 kronor. Miihihi, loppispriser borde gälla överallt! <3 Nåja... haha, man får väl önska.

Sommaren jag blev vacker har jag läst första delen av, jag blev inte superimponerad precis, men de var så pass mysiga att jag kan tänka mig läsa vidare den serien! Av böckerna på andra bilden har jag bara läst en, The Fault in Our Stars - jag älskade den något enormt när jag väl läste den i februari, men nu har väl intresset svalnat lite i alla fall. Dags för en omläsning? Nu har jag läst alla John Greens böcker, och TFiOS och Looking for Alaska var mina favoriter :-) De andra var bra de också, men inte alls på samma nivå, enligt mig. Jag läste "En sån där vidrig bok där mamman dör" av Sones igår, och blev riktigt imponerad. Har du läst den? Nu är jag nyfiken på hennes andra böcker, hehe. Och å, åter denna nyfunna kärlek till Tolkien. Ja, jag var med i Annas och Emelies maratonläsning, läste ut boken i förrgår. Trots det lite sega tempot ibland blev jag ändå förvånad över hur mycket jag tyckte om den. Jag hade förväntat mig något mycket jobbigare, men för det mesta tyckte jag att boken var riktigt riktigt bra! Jag ´läste en pocketversion, men har bestämt mig för att försöka samla alla Tolkiens verk i samma version som du har Silmarillion i :-) Jag har hört att den ska vara väldigt tung, men nu är jag i alla fall mer öppen för att läsa den än vad jag var tidigare :-) Jag tänkte också försöka läsa Bilbo innan filmen kommer ut. Språkmässigt, tyckte du att det var någon skillnad i typ "svårighetsgrad" på Bilbo och Sagan om ringen?

Väldigt trevligt inlägg! :-)

Svar: Ack, känslan av att hitta ”de där böckerna” med stor D, eller bara spontana köp som visar sig vara guldkorn. Eller ja, som du säger, billiga böcker i allmänhet. ;-) Och jag håller med dig om priserna, och så himla roligt att du fick med dig ett gäng hem! Sommar-serien tycker jag blir bättre, även om de alla är likställda. The Fault in Our Stars har också svalnat lite för mig, så jag ska nog med läsa om boken – och skriva en ”ny” recension. Ska bli kul för mig att se om jag håller med dig! Ser mycket fram emot att få utforska John Greens verk och författarskap mer. Nej, jag har inte hunnit läsa en enda Sones-bok än – har bara bläddrat lite i Vad mina vänner inte vet och var inte särskilt imponerad. Tror dock att hennes andra böcker är bättre, så.  Åh, jag blev med överraskad över min kärlek till Tolkiens verk. Helt klart mycket bättre än förväntat! Och det låter som en god samlarplan, ty jag med gillar den ”versionsserien” av Tolkien-verk. Finns ju hur många som helst har jag insett.. Språkmässigt är Bilbo mycket lättare, men Tolkien gillar att gå in på sidorspår, och det märks tydligt att den riktar in sig mot en yngre målgrupp.  Mer som en ”riktig” saga liksom. Och tack!
Man Truong

2012-07-26 @ 16:20:35
URL: http://readingthisworld.blogspot.com
Postat av: tuberosum

Pengar är bra att ha men böcker gör en också lycklig. I synnerhet dessa. Mycket.
Och en trumpet grattis till HP-materialet :]

Svar: Så sant så, och tack. ;-)
Man Truong

2012-07-26 @ 17:24:10
URL: http://bokpotaten.blogspot.com/
Postat av: alekzandra

Beställde Ghost's Child nu!!!!!

Svar: Hurra!!!!!
Man Truong

2012-07-26 @ 17:50:28
URL: http://rouletterusse.blogg.se
Postat av: Boktrollet

Ser ju riktigt bra ut det där. Nackdelen med att köpa mycket böcker är ju som sagt att bokhyllan till slut inte har någon plats :P

Svar: Verkligen. Förhoppningsvis gör jag något åt - som att rensa bort böcker som jag insett att jag troligen aldrig kommer att läsa. Vi får se hur det går då jag har redan rensat bort hyllmetrar..
Man Truong

2012-07-26 @ 20:42:33
URL: http://boktrollet.wordpress.com/
Postat av: Miriam - Schitzo-Cookie's Bokblogg

Åh vilken fin skörd =) Ser fram emot en massa spännande recensioner på dem sen ^^

Svar: Jag får gå in i läs-mode igen, men visst ska det skrivas recensioner! :-)
Man Truong

2012-07-26 @ 21:52:41
URL: http://schitzo-cookie.blogspot.se/
Postat av: Petra

Vilken härlig hög! :)
Jag är väldigt sugen på Catching Jordan, har bara hört bra om den. This Is Not a Test rekommenderar jag verkligen, ska bli kul att se vad du tycker om den.

Sv: Utseendemässigt tycker jag Godfrey Gao gör en utmärkt Magnus Bane, hoppas han agerar lika bra.
Jag hoppas att Kevin Zegers som Alec är ett skämt, han passar verkligen inte. Det är som PLL Lucas all over again. ;)

Svar: Jag håller såklart med. ;-) Det jag hunnit läsa av Catching Jordan (60 sidor) gillar jag! Och ska se till att kika på din recension av This Is Not a Test. :-)
Man Truong

2012-07-27 @ 13:39:16
URL: http://petrasbokblogg.blogspot.se/
Postat av: Petra

sv: Haha, så sant, så sant. :)

2012-07-28 @ 13:00:38
URL: http://petrasbokblogg.blogspot.se/
Postat av: Hanna

Mycket böcker för bra pris alltså! Förstår hur det är med lidande plats, men med såna fina böcker kan nog lite lidande tålas ;)

Svar: Så sant som det var sagt. ;-)
Man Truong

2012-07-28 @ 15:24:15
URL: http://liberlibri.blogg.se
Postat av: Frida

Svar: Eller hur! Innan fick jag ett med varje bok jag beställde, men nu tror jag att de tycker att jag har fått alldeles för många för det är numera väldigt sällsynt att de skickar med ett bokmärke. Blev väldigt förvånad när jag hittade detta eftersom de inte skickat något på väldigt länge ^^ Det var en hel del det. Får ännu mer dåligt samvete när alla verkar ha läst så många av dem. ^^ Tycker också att det var en bra lista eftersom man kände igen de flesta titlarna. På baksidan av bokmärket fanns det också en lista på böcker, men internationella titlar, och där kan jag säga att jag inte kände igen många, men där var faktiskt några stycken svenska böcker, vilket var lite roligt :)

2012-07-28 @ 18:25:19
URL: http://boooklovin.blogspot.com
Postat av: Therése / La Bibliothèque

Jag tycker att det var ett bra pris för så många böcker :) Själv beställde jag nyligen sex böcker för 450 kronor..

Second hand och loppis är verkligen bra grejer! :)

Svar: Jag håller med! :')
Man Truong

2012-07-29 @ 11:57:19
URL: http://labibliotheque.blogg.se
Postat av: Lisa H

Måste bara säga att din blogg verkar vara smått wunderbar, med mycket tankar och (välskriven) text och många (bok)bilder. Vilken tur att jag hittat hit! :D

Svar: Åh, jag tackar så hjärtligt! Hoppas att du fortsätter att trivas här. :-)
Man Truong

2012-07-31 @ 11:28:29
URL: http://ihyllan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0