Jag är förälskad

Och Ringens brödraskap heter min kärlek.


Redan innan jag påbörjade läsningen av föregångaren till Sagan om ringen-trilogin, Bilbo - en hobbits äventyr, var jag övertygad om att ett spirande kärleksförhållande mellan mig och Tolkien överhuvudtaget inte skulle vara möjligt, kanske delvis för att jag trodde att han skulle göra mig obotligt rastlös och uttråkad, men kanske också för att jag sällan förälskar mig i just klassiker.

Sedan jag bestämde mig för att läsa trilogin och föregångaren har jag blivit omvänd, för jag tyckte så himla mycket om Bilbo, men det fattade tycket förberedde mig inte alls för vad jag skulle tycka om trilogin. Visserligen har jag bara läst knappt en tredjedel - men shit, Tolkien är ju en gud!


↑ Ett slående urdrag från boken som hittas på s. 116.

I övrigt startade ju duktigaste Emelie och Anna ett Sagan om ringen-läsprojekt, i vilket första boken läses nu i juli. För mer om vecka 1 och diskussionsfrågor har än så länge ett inlägg publicerats, nämligen här och där hittas även mina osammanhängande kommentarer.

Kommentarer
Postat av: tuberosum

Haha, söt du är! Hade du varit en sådan där varelse som är aktiv på facebook hade du fått utstå mitt tjat idag, har yrat om ESC i Malmöu sen imorse! :D Sovplats i Värnhem ordnad, sällskap från Lund likaså, nu ska det bara införskaffas biljetter. Och jag är turligtvis inte student ;) 13-18 maj är det dags, det är 10 månader att skrapa korvören för de med hål i plånboken. Skrapa, Man! Skraaapa! =D

2012-07-08 @ 21:45:20
URL: http://bokpotaten.blogspot.com/
Postat av: Anna

Vill också ha mitt egna exemplar^^ De är ju snygga och dessutom gillar jag mot all förmodan boken! Dock känner jag att jag köpt för mycket böcker på senaste tiden^^

Svar: Kanske till nästa års bokrea eller att du hittar dem second hand? (För din skull hoppas jag på att de får bosätta sig i din hylla någon gång i alla fall.) Det andra förstår jag mycket väl, heh. ;-)
Man Truong

2012-07-09 @ 12:54:39
URL: http://bookshelf.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0