Först till kvarn, som man säger

Jag läser allra helst böcker i sin traditionella form, men ska inom kort testa på att lyssna på ljudböcker för första gången! Spänd? Javisst. Det är relativt svårt att avgöra om konceptet passar mig eller inte eftersom jag gillar att höra min egen röst i huvudet, med mina egna utsatta pauser, och att ha den löpande texten framför mig när jag läser.

Personligen kan jag inte säga särskilt mycket om tjänsten/appen Storytel (där jag testar ljudböckerna) än då jag endast lyssnat på ett kort ljudspår av en Jonas Hassen Khemiri-novell. Det ser i alla fall lovande ut.

Dock är jag lite rädd för att jag ska tappa koncentrationen, särskilt vad gäller 6- eller 22-timmarsböckerna, och börja dagdrömma istället. (För det hände jämt när det var högläsning i skolan.) Ändå gillar jag tanken jättemycket på att kunna ligga i sängen, blunda, låta någon annan sköta "läsandet" och själv bara lyssna.

Nåja. Som det ser ut just nu har jag tre stycken ljudböcker kvar att dela ut på Storytel, tack vare en kampanj jag deltar i via Buzzador. Så vad gäller? De tre första som har handen uppe och ger mig en giltig mejladress får testa på en valfri ljudbok utan kostnad!*

*Mottagaren väljer själv en valfri ljudbok bland tusentals titlar och förbinder sig inte till något köp eller abonnemang. Gäller endast personer som tidigare inte använt Storytel.


UPPDATERING 2012/07/14
Såfort jag skänkt bort 5 ljudböcker får jag ytterligare 5 att dela ut - så det är bara att räcka upp handen om ni är intresserade av att testa en ljudbok!

Kommentarer
Postat av: Andrea

Jag räcker upp handen!

Svar: Snabb handuppräckning belönas med en ljudbok!
Man Truong

2012-07-12 @ 19:40:05
Postat av: Paula

Jag räcker upp handen!

Svar: Och en ljudbok du ska få!
Man Truong

2012-07-12 @ 19:45:12
URL: http://livehealthier.blogg.se
Postat av: Ellen

Räcker så gärna upp handen! :)

Svar: Klart!
Man Truong

2012-07-12 @ 19:46:48
URL: http://bookmuppets.blogg.se/
Postat av: Carro

Räcker upp handen!! Har aldrig lyssnat på en ljudbok i hela mitt liv, så det vore jättekul att se vad jag tycker om det :)

Svar: Ack, om jag hade fler! Nästa gång, kanske? :)
Man Truong

2012-07-12 @ 21:04:32
URL: http://bokslukare.blogg.se
Postat av: Carro

Oj! verkar som jag är för sent ute........:(

2012-07-12 @ 21:05:42
URL: http://bokslukare.blogg.se
Postat av: Anna

Jag är också sämst på att behålla koncentrationen vid ljudböcker och högläsning. Det är därför jag inte riktigt gillar ljudböcker. Enda gången jag lyssnar på ljudböcker är när jag har migrän och ändå inte orkar tänka på något annat. Jag kommer ihåg en gång i skolan när vi hade ett prov där vår svenskalärare skulle läsa en text som vi skulle lyssna på. Undet tiden skulle vi svara på frågor. Det värsta var att jag tappade koncentrationen och missade massor av vad hon läste och kunde inte svara på en hel del av frågornaxD

Svar: Ah, i samband med skolgrejer är det aldrig bra! Jag tappade också koncentrationer i samband med enkla hörövningar till prov, särskilt nationella. Helt vad fantastiskt duktiga vi verkar vara! :'D
Man Truong

2012-07-12 @ 22:17:10
URL: http://bookshelf.blogg.se
Postat av: LARAMORE ᵖʰᵒᵗᵒᵍʳᵃᵖʰʸ ♥

Ljudböcker är jättemysiga! Så praktiska, då man kan "lyssna" på en bok när som helst. På bussen, i tunnelbanan, när man går en tur, i sängen, när man städar med mera. Ljudböcker är verkligen bra, men det är även böcker som man "läser" ur också.

Svar: Måste helt klart försöka mig på det med, men min simultankapacitet sträcker sig dessvärre nog inte såå långt.
Man Truong

2012-07-13 @ 00:11:56
URL: http://laramore.blogg.se
Postat av: Cilia

Haha ja jag tappar koncentrationen direkt. Har alldeles för lätt för att drömma mig bort ^^

Svar: Jag med, och märkte att det var svårt att koncentrera sig på den lilla snutten jag faktiskt lyssnade på utan att börja om.
Man Truong

2012-07-13 @ 20:03:10
URL: http://ciliaskultur.blogspot.com
Postat av: Maria

Jag ska snart lyssna på ljudbok, men jag brukar aldrig göra det. Läser om Harry Potter från början och Chamber of Secrets fanns bara inne som ljudbok så det blir jag, Stephen Fry, ogräs och min gamla discman! :)

Svar: Låter bra, det! Själv hade jag inte sagt nej. :-)
Man Truong

2012-07-14 @ 19:53:52
URL: http://ungavuxna.blogspot.com
Postat av: andréa

Varför har jag aldrig sett din blogg tidigare? Förälskade mig alldeles i den nu!

Svar: Men åh, tusen tack!?
Man Truong

2012-07-15 @ 08:10:12
URL: http://andreaiboklandet.blogspot.com
Postat av: Nella

Har bara lyssnat på ljudbok en gång, i skolan i sexan, men då var det en bok jag redan läst så jag lyssnade inte speciellt noga x)

Sv: Då får jag skriva fler liknande inlägg i framtiden. Har en idé om att tipsa om böcker som liknar Hungerspelen :)

2012-07-16 @ 16:08:07
URL: http://nellasbocker.blogspot.se
Postat av: Stj

sv: Frågetecken? Ja! Men boken är verkligen något extra ordinärt som är lika mycket värd som alla elektroniska böcker i världen tillsammans. Tror jag. Åtminstone... äh till och med nu sviker orden mig. Ja, men du fattar. Det fysiska > det virtuella alla gånger när det gäller Tree of codes. Förresten, hur gick det med antagningsbeskedet? +/-?!

2012-07-16 @ 17:58:55
URL: http://ofbooksandbirds.blogspot.com
Postat av: Frida

Sv: Hoppas, hoppas att hon skriver mer ur hans PoV, men jag tror nog att jag hade saknat Tris berättarröst om hon hade valt att bara skriva ur Fours PoV istället. Även om jag tyckte om hans berättarröst väldigt mycket :)

2012-07-16 @ 18:20:46
URL: http://boooklovin.blogspot.com
Postat av: Anna

Du som vet väldigt mycket och dessutom har mycket böcker, vet du någon bok som utspelar sig någonstans i Sydamerika och är skriven av en författare från Sydamerika?:)

Svar: Jag antar att det egentligen främst är tips på YA-böcker du vill ha? För om vi bortser från det utspelar sig en hel del böcker i Sydamerika, särskilt om vi ser till prisbelönade författare som Gabriel García Márquez, Mario Vargas Llosa, Roberto Bolaño, och Paulo Coelho - som samtliga skrivit ett gäng böcker var. Márquez två mest kända, som ofta också nämns som de bästa böckerna i hela världen, är de som jag är mest nyfiken på, nämligen Kärlek i kolerans tid och Hundra år av ensamhet. Fast han har skrivit en massa, så det är nog bara att välja och vraka! Llosas namn är väl lite mer aktuellt, vilket borde göra att man lätt kan hitta hans böcker i nyskick på bibliotek + bokhandlar och han har bl. a. skrivit Bockfesten och Den stygga flickans rackartyg. Bolaño dog inte för så längesedan och på svenska har bl. a. De vilda detektiverna och 2666 givits ut - men jag tror dessa är lite tyngre att läsa. Särskilt den sista som har 1100 sidor! Paulo Coelho spyr ur sig tusen böcker på kort tid, typ, men jag har hört blandat om honom - antingen älskar eller hatar man. Mycket religiösa inslag, men min kompis älskar honom fastän hon har svårt för sådant. Den boken som brukar höjas lite mer till skyarna (enl. min uppfattning) är just moderna klassikern Alkemisten - som jag har för mig att du köpte. Själv läste jag bara några 10 sidor ur den på engelska och blev lagom uttråkad. Kort är den dock och sjukt lättläst! Av hans titlar är jag mest sugen på Veronica bestämmer sig för att dö (som också filmatiserats – och fått rätt dålig kritik - med Buffy-Sarah Michelle Gellar i huvudrollen). Annars finns den omåttligt populära och kanske lite mer lättlästa författaren Isabel Allende, som skrivit ex. City of the Beasts/Odjurens stad - som är det enda YA-boktipset jag kan ge. Jag har inte läst något av henne själv, men många av hennes böcker finns att hitta i second hand-butiker: Andarnas hus, Ödets dotter och Porträtt i sepia. Äger själv en del av dessa böcker – fast ska göra mig av med dem för att jag inte riktigt prioriterar hennes böcker. (Hehe, jag har faktiskt halvdålig koll på just kontinenterna Sydamerika, Afrika, Asien och Oceanien..) Som sagt, den enda YA-boken är City of Beasts. Hoppas du inte blev alldeles för besviken på min kommentar! :-)
Man Truong

2012-07-16 @ 19:06:39
URL: http://bookshelf.blogg.se
Postat av: Petra

Sv: Nej fy, om PLL Lucas hade blivit castad då skulle jag skippa hela filmen.
Även jag vill börja kolla på Misfits. ;)

2012-07-16 @ 19:08:51
URL: http://petrasbokblogg.blogspot.se/
Postat av: Stj

Sv: BÄST! Blev det +++ för Q också?

2012-07-16 @ 19:21:38
URL: http://ofbooksandbirds.blogspot.com
Postat av: Stj

Sv: FETT!! Ja, om du inte har märkt det redan så blir det ingen nollning, för det finns ingen sådan kommittée/förening som håller i det för programmet (vilket är ganska stereotypiskt egentligen kanske!). Hur har ni tänkt göra med boendet? Ska ni pendla till och från eller ska ni flytta upp?

2012-07-16 @ 21:44:54
URL: http://ofbooksandbirds.blogspot.com
Postat av: Stj

Jag vet inte hur höga hyrorna är i centrum, men en etta på campus kan kosta mellan 3-4000, beroende på var de är belägna, deras skick etc. Tre av mina klasskamrater ska flytta ihop till hösten i en fyra lokaliserad mellan campus och centrum (men närmre det sistnämnda, det är liksom okej-gångavstånd till båda) och delar de på hyran kommer det att kosta ungefär lika mycket som de betalade när de bodde själva (etta, ~26kvm, campus). Jag bor i en privatägd korridor, en bit ifrån campus, och där är hyran ganska låg (2000kr/mån + 2 månaders hyresfritt!) så jag tar inte lån och dessutom lever jag ganska sparsamt i överlag. Ja, men ställ er i bostadskö om ni inte redan har gjort det, och kolla på blocket! Det finns även en massa bra länkar på linnéstudenternas hemsida, om jag minns rätt, så det rekommenderar jag att ni kollar in!

2012-07-16 @ 23:16:44
URL: http://ofbooksandbirds.blogspot.com
Postat av: Petra

SV: Haha, jag skrattar så jag dör! Stackarns PLL Lucas, han förstör ju allt. :)

2012-07-17 @ 12:48:46
URL: http://petrasbokblogg.blogspot.se/
Postat av: Carro

Räcker upp handen igen då efter din uppdatering den 14/7 ;) Är verkligen jätteintresserad om du får fler att dela ut! :)

Svar: Jag skickade dig en för någon dag sedan - vet ej om den nått fram till dig?
Man Truong

2012-07-17 @ 19:48:40
URL: http://bokslukare.blogg.se
Postat av: jennifer

räcker upp handen!

Svar: Sänt!
Man Truong

2012-07-18 @ 19:03:55
Postat av: Carro

Okej...men hur fick du min adress då? :)

Svar: Nej, alltså. Man använder internettjänsten Storytel och då behöver jag endast din mejladress för att kunna skänka en ljudbok till dig. :-)
Man Truong

2012-07-19 @ 20:18:15
URL: http://bokslukare.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0