Fantastiska tröjor och var man hittar dem

Jag vet inte om ni minns, men jag är en t-shirt-samlare och äger en hel del. Min syster tipsade mig om en tröjsajt för ett tag sedan, och det speciella är att de bara säljer en tröja med grafiskt tryck per dag. (Mycket populärkultur!) Sedan brukar man inte kunna köpa tröjan längre. En tröja kostar 10-12€, vilket är ett sjysst pris med tanke på hur unika de är. Sajten heter Qwertee, och här syns flera av deras gamla tröjor.

De två senaste dagarna har tröjorna haft något sånär bokiga tryck, därav inlägget. Och just nu har de tagit tillbaka två av de mest populära tröjorna:

The Ring: The one ring to rule them all...
I samband med OS i London trycktes en otroligt klyftig med Gollum från Sagan om ringen.


British at Heart

Storbritannien producerar mycket fint, och här syns Harry Potter, Sherlock och Doctor Who. Visserligen har tröjans inspiration kommit från film- och tv-världen, men ändå!

Några andra bokiga tröjor hittade jag också i deras arkiv: här, här (även om den är mer referens till tv-serien), här, här, här och här.


Och om vi ändå ska prata om tröjsajter med unika och grafiska tryck kan jag varmt rekommendera amerikanska Threadless. Där är det olika designers som efter omröstningar fått trycka upp sina tröjor och till skillnad från Qwertee går de flesta av deras tröjor att köpas när som helst. (De säljer även mobilskal, väskor, anteckningsböcker m.m.)


Några designers här har också fått inspiration från Sagan om ringen samt Harry Potter. Andra Potter-tröjor hittas här, här och här.


Annat litteräranknutet finns med att hitta som härhär, här och här. (Tröjorna ovan hittas här och här. På den sistnämnda syns t.ex. Edgar Allan Poe och William Shakespeare.)

~
Själv skulle jag vilja ha många av tröjorna, men kanske hittar någon av dessa hem till er?
(Och javisst är rubriken en referens till boken Fantastiska vidunder och var man hittar dem.)

Kommentarer
Postat av: Jessica

Men alltså, betyder det här att du har börjat titta på Doctor Who? Det var ju silence och tardis och allt som är bra!
British at Heart var finast. :D

Svar: Jag hatar att behöva säga det, men nej. Jag vet dock inte varför jag gör såhär mot mig själv? Nåja, det händer när det händer. Fin tröja var det i alla fall. :')
Man Truong

2012-07-28 @ 19:15:01
URL: http://litesocker.blogg.se
Postat av: Frida

Vilket roligt inlägg! :D Hittad en massa tröjor som jag mer än gärna skulle vilja äga ^^ Håller med Jessica om att "British at Heart" var finast, men tyckte att den första var ganska kul den med. :)

Svar: Härligt att höra! Och själv har jag nog hakat upp mig på hur smart Gollum-tröjan är att jag nog hellre skulle vilja äga den, haha.
Man Truong

2012-07-28 @ 19:42:03
URL: http://boooklovin.blogspot.com
Postat av: Anna

Kul inlägg! T-shirt-tryck är så fina, och jag älskar de som är riktigt genomtänkta. House Brawl är en favorit, men här fanns ju massa annat kul också. The Gift of Knowledge! Dock så har jag sällan T-shirt med tryck själv, men tycker det är väldigt snyggt på andra. Jag föredrar tygkassar med tryck :)

Svar: Jag är himla svag för t-shirts med grafiska tryck, med skämt inklämda, men har blivit allt sämre på att faktiskt bära dem. Så ja, jag håller nog med om att jag (åtminstone tillfälligt) föredrar tygkassar med tryck. :-)
Man Truong

2012-07-28 @ 20:01:39
URL: http://readingthisworld.blogspot.se
Postat av: Lovisa

Det här var ju bara för epic. Det är precis sådana här t-shirts man vill ha. Lite synd att de bara säljer en av tröjorna/dag. Dock verkade det inte alls vara allt för dyrt med frakt och liknande heller!

Svar: Visst är det synd, men om tillräckligt många röstar på en tröja så kan det hända att den trycks på nytt - så bara rösta på! Och det är inte allt för dyrt med frakt. Allt går på under 150 kr för en tröja, vilket ju är överkomligt. :-)
Man Truong

2012-07-28 @ 20:54:51
URL: http://ireadnsee.blogspot.com
Postat av: Maria

Aw, så fina. :)

Svar: Verkligen! :)
Man Truong

2012-07-28 @ 22:06:57
URL: http://tystnad.net
Postat av: Nea

Jag dör lite inombords av ha-begär just nu. British at Heart alltså. Tack för tipset, den här sidan ska jag stalka varje dag!

Svar: Varsågod! :-)
Man Truong

2012-07-29 @ 00:13:16
URL: http://boknea.blogspot.se
Postat av: tuberosum

House Brawl-tröjan har jag dreglat efter sedan jag såg den i superhärliga Harry Potter in 99 Seconds ( http://www.youtube.com/watch?v=y57sYHIDP_Y ) och så hittar du den åt mig! Och så finns den inte D; Men tack ändå... -läppdarr-

Höhö, fattar inte varför du skrivit det så fint flera gånger nu, jag har väl inte ens lagt upp några bilder på mina bokhyllor? ;) Men tack! Det värmer :} Men nu har jag tröttnat på oredan och tänkte ge mig på att organisera om, efter storlek den här gången. Återstår att se hur det blir.

Glad fredag på dig!

Svar: MEN ÅH. Tack för din dolda länk - skrattade och roades omåttligt av videon. :') Be om en reprint av tröja, så kanske det händer något. Threadless brukar trycka upp många av sina tröjor så annars är det bara att vänta!
Man Truong

2012-08-03 @ 21:42:04
URL: http://bokpotaten.blogspot.com/
Postat av: tuberosum

Då väntar jag. Med gott mod :]

2012-08-04 @ 19:01:23
URL: http://bokpotaten.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0