En oförglömlig sommar


Titel: Sommaren jag blev vacker
Originaltitel:
The Summer I Turned Pretty
Författare:
Jenny Han
Utgivningsår:
2009
Förlag:
B. Wahlströms (2010)
Sidor: 250
Serie: 
Sommar-serien #1

Handling:
Det är sommar, vilket betyder att Belly äntligen befinner sig i Cousins efter månaders längtan. Till sommarhuset åker hon vartendaste år tillsammans med sin familj, och det är där hon hör hemma. Dit åker även bröderna Conrad och Jeremiah årligen med deras mamma Susannah som äger huset. Alla somrar är varandra lika, men den här är annorlunda och ingenting kommer någonsin att bli sig likt igen.

Mina tankar:
För ovanlighetens skull (kan diskuteras) tonar jag ner handlingen istället för upp, kanske för att undvika ordet tonårsförälskelse, som ju självklart är just vad den här boken i stort sett handlar om.

Vad gäller både historien och karaktärerna är jag överraskande tolerant, trots att jag stundtals vill vrida nacken av Belly. Det jobbiga är att lyssna på hennes eviga tankar om hur hon inte är så utseendefixerad, men ändå pratar om det konstant. Eller det faktum att hon gör allting mer komplicerat än det behöver vara - för både hennes och andras eget bästa.

Det som väger upp boken och får mig att plöja igenom boken är de där känslorna som väcks. För det är nog rätt motvilligt som jag måste erkänna att jag älskar ungdomsböcker som handlar om den första riktiga kärleken, hur mediokra dem än är, men mer än det är jag en total sucker för sådana som är sorgsna och olyckliga.


Ett litet stycke med tankar som jag instämmer i. ↑

Till Sommaren jag blev vacker grät jag - utan att vara för specifikt spoileraktig - en bra stund fastän det egentligen inte är mycket sorgligare än en typisk romcom-film à la Love and Other Drugs. Men det är liksom tillräckligt romantiskt och sorgligt struligt för att få mig att vilja läsa om boken på nytt.

Okej. Så nu är det ute: Jag älskar ungdomsböcker (och filmer) som handlar om kärlek, helst tragiska som får mig att gråta hutlöst. Fast för det mesta är Sommaren jag blev vacker inte ledsam att läsa, utan snarare oskyldigt somrig och ungdomligt naiv - precis så som jag gillar mina ungdomsböcker. Typ.

Tack för recensionsexemplaret, B. Wahlströms!

Kommentarer
Postat av: Hanna

Åh! Fick hem den här boken idag, så blev ännu mer sugen på att läsa den nu :)

Svar: Hoppas på att du gillar den! ;-)
Man Truong

2012-07-03 @ 21:48:02
URL: http://liberlibri.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0