Att besvara några sommarfrågor

Listor brukar för det mesta vara ett nöjsamt tidsfördriv - både att läsa och fylla i - och just denna innehåller lite mer somriga frågor, vilket ju passar ypperligt nu. Listan hittade jag förresten hos Andréa först och sedan Petra.Två böcker samtidigt, nämligen J.R.R. Tolkiens Ringens brödraskap (som verkligen är över förväntan) och en omläsning av Melina Marchettas Jellicoe Road (fast på svenska).


Det är planerat att jag ska ha någon slags temaläsning, exempelvis på författare, serier och nyligen utkommet. Men om jag känner mig själv bäst så kommer den planen raseras inom kort.De ljud som tillhör just den här årstiden. Jag talar om kossors muande, lövprasslet i de gröna trädtopparna, gräshoppornas sång i det höga gräset och ljudet av knastrande het asfalt. Det sista är det kanske bara jag som hittar på. Fast det lär väl också bli en del lyssnande på bl.a. The Fray, The Beach Boys, GotyeOneRepublic (ovan ett låtcitat från deras Secrets) och Sam Sparro.


Sommar-tvserier som Suits, Pretty Little Liars, White Collar och Awkward. Det finns ju annars en massa nya serier som har eller har haft premiär för inte så länge sedan, vilka jag ska ge en och annan chans. (Lena Dunhams Girls och Claire Danes' Homeland är två jag måste titta ikapp!)Nämner tre istället för en, mest för att more is more, och för att de är helt fantastiska av skilda anledningar. Into the Wild för historien, miljöscenerierna och skådespeleriet. Howl's Moving Castle för att det är Ghibli/Miyazaki, sagolikt och hjärtefint. Och The Avengers för awesomeness, superhjälte-assemble och repliken "Puny god!". Att alla tre dessutom är baserade på böcker eller serietidningar är bara ren slump.


På ett Öresundståg påväg till en destination som ligger en bra bit bort, precis lagom, så att jag hinner läsa åtminstone några kapitel och drömma mig bort.


Förra årets läsning av Suzanne Collins' Catching Fire. Utan något försök till att göra det mindre äckligt, men ja -mina händer dröp seriöst av nervositetssvett för att det var så spännande.Inte ett helt oväntat svar: engelska. Det händer dock ibland (väldigt sällan) att jag läser på tyska.
(Ovan en plansch i en tysk bokhandel som säger "Lesen macht sexy".)


Listan skulle kunna göras evighetslång, men jag får nog säga - inte helt otippat - någon av de tidigare Harry Potter-böckerna. Mest för att Hogwarts kändes mer avslappnat då än mot slutet.


Via Amazons hemsida, diverse tidningar, vad jag ser andra läsa på stan, min syster plus vänner, Goodreads, Boktipset och egentligen hela bloggosfären.


Om splittrad identitet.I bokens värld måste jag nog säga Miranda i Miranda-serien av Kerstin Sundh. I filmens värld finns det hundratals karaktärer jag älskar, men väljer för dagen Juno - hon är quirky och helt fab.


Jag läste aldrig boken själv, utan det var genom högläsning i nian av min svenskalärare. Boken som ger mig rysningar av bara tanken är Före och efter Bella av Maja Hjertzell. Usch och tvi!


Samtida böcker. Eller ungdomslitteratur. Helst skulle jag dock vilja säga engagerande böcker.


Den frågan är typ djävulens påfynd, och jag tror inte på djävulen. Därav inget svar.Mitt eget som innehåller (överlag) väl utvalda titlar, som jag med var och en har ett särskilt minne. Visst har jag inte allt jag skulle vilja äga, men det kommer med tiden!

Kommentarer
Postat av: Anna

OMG VAD MYCKET BÖCKER DU HAR!!! AVIS! Förresten så älskar jag Into the Wild och det var det enda jag hade tänkt säga innan jag såg din GIGANTISKA bokhylla^^

Svar: GUDARS SKYMNING, JAG VET. Det här med att bygga sig ett eget bibliotek tar visst inte så lång tid som man kan tro, haha.. Och Into the Wild<3.
Man Truong

2012-07-11 @ 20:27:44
URL: http://bookshelf.blogg.se
Postat av: Nea

Härligt inlägg (som alltid)! Jag älskar också Juno. Så underbar film. Just den scenen när Bleeker ligger i sängen med sina LERIGA SKOR klarar jag dock inte av. Den blir ju smutsig! :O

Svar: Tack, Nea! Och jag älskar just den scenen? Det säger så mycket att han bara lägger sig där, utan att behöva tänka sig för innan, att han prioriterar henne framför petitesser. För saken är väl att det är det minsta hon tänker på. Heh, gillar min analys. Annars är jag precis som du - klarar inte av att se tvserier där folk hoppar omkring i sängar med skorna på! (Vad tänker de liksom?!)
Man Truong

2012-07-11 @ 22:32:10
URL: http://boknea.blogspot.se
Postat av: Nilmas Bokhylla

Härlig lista, roliga punkter tycker jag :) Får se om jag kanske gör den också :)

2012-07-12 @ 11:55:18
URL: http://nilmasbokhylla.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0