Skeppsbrott och hundra andra berättelser om kärlek

Titel: Skeppsbrott och hundra andra berättelser om kärlek
Originaltitel: Anthropology and a hundred other stories
Författare: Dan Rhodes 
Förlag: Lind & Co
Utgivningsår: 2004
Sidor: 207
Övrigt: I den engelska versionen består varje historia av 101 ord. Rhodes har även kommit ut med Klappa händer små som innehåller illustrationer av den svenske konstnären Björn Öberg.


Mitt omdöme:
Dan Rhodes fick jag som tips att läsa av Amina som var en av de jag bodde tillsammans när jag studerade i Tyskland. Just den här titeln av honom hade hon med sig, och hon läste några av berättelserna högt för mig. När jag kom hem igen hittade jag av slump Skeppsbrott och hundra andra berättelser om kärlek för en guldpeng på Myrorna och kunde inte riktigt låta bli att köpa den, trots det strykfula omslaget. (Seriöst bland det mest avskyvärda jag skådat..) 


Boken består således av 101 korta berättelser om kärlek, i vilka kärleken porträtteras både koncist och hejvilt. Ingen historia är den andra helt lik, vilket gör läsningen ofantligt underhållande. Vissa av berättelserna är ju dock helt sjukt morbida! Jag måste emellertid erkänna att medan jag läste dem var förfäran nästan lika stor som skrattet.

Mitt betyg:

En helt klart läsvärd bok som man snabbt plöjer igenom på en timme, men som lämnar minnet ungefär lika fort och bör kanske istället läsas då och då för att uppskatta den mer.
Trackback
RSS 2.0