Top Ten Tuesday: Favorite New-To-Me Authors I Read In 2012

Varje tisdag hålls Top Ten Tuesday av The Broke and the Bookish, som helt enkelt går ut på att lista tio ting till tisdagens bokrelaterade tema.

I dag är det dags för mig att presentera Top Ten Favorite New-To-Me Authors I Read In 2012. Och vilket arbete det blev att bestämma mig för endast tio stycken!

(Ja, jag har hittat väldigt-väldigt-mycket fint och nytt i år.)

Hello, new faces of 2012..
'OLIVER JEFFERS(THE INCREDIBLE BOOK EATING BOY): som har en förmåga att locka fram barnasinnet hos läsaren. • 'ERIN MORGENSTERN(NATTENS CIRKUS): som lyckats bygga upp en otroligt magisk plats. • 'JOHN GREEN' (THE FAULT IN OUR STARS): som med sitt intelligenta språk fångar livets nyanser. • 'SHAUN TAN' (TALES FROM OUTER SUBURBIA): som bara vet exakt vad det är han gör. • 'JANDY NELSON' (HIMLEN BÖRJAR HÄR): som skriver om kärlek i dess många skepnader.

'J.R.R. TOLKIEN' (RINGENS BRÖDRASKAP): som berättade om de mest episka äventyren. • 'COURTNEY SUMMERS' (CRACKED UP TO BE): som kan förmedla både svärta och sarkasm samtidigt. • 'JENNY DOWNHAM' (INNAN JAG DÖR): som i bokväg fått mig att spilla flest tårar i år. • 'LOUIS SACHAR' (HOLES): som satt samman charmfinurligaste historien. • 'SONYA HARTNETT' (THE GHOST'S CHILD): som skildrade livets upp- och nedgångar med Hayao Miyazaki-vibbar.

Kommentarer
Postat av: Monika

Nattens cirkus är en bok som jag nog vill ha och läsa. Ganska snart.

Svar: Ta bort "nog" så blir jag nöjd. Den är mycket bra, enligt mig (och en del andra). :-)
Man Truong

2012-12-11 @ 19:17:15
URL: http://bokslut.blogspot.se/
Postat av: Carro

Jag har också börjat med top ten tuesday nu, bra att ha ett givet tema ibland :) men blir alltid så avundsjuk på dina snygga blogginlägg!! Fast de är inspirerande också såklart! (:

Svar: Jag märkte det, och det är så himla kul! Sedan är det väldigt skönt att slippa tänka efter själv vad gäller tema. Och på det sistnämnda - tack! ;-)
Man Truong

2012-12-11 @ 19:44:07
URL: http://romeoandjuliet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0