In i det sista


Titel: Fall for Anything
Författare: 
Courtney Summers
Utgivningsår: 
2010
Förlag: 
St. Martin's Griffin (2010)
Sidor: 
230

Handling:
När Eddie Reeves' pappa oväntat begår självmord finns bara en fråga som går runt i huvudet: Varför? Det enda hon vill är att ta reda på sanningen. Sedan möter hon den främmande Culler Evans, pappans föredetta fotografelev, som tycks veta mer om hennes pappa än hon själv gör. Eddie tror att han kan ha svaret på allt, men kanske är det bättre att inte få alla frågor besvarade?

Mina tankar:
Jag fascineras ständigt över hur olika och samtidigt snarlika Summers böcker är. Det är tunga men skilda ämnen som tas upp i varje bok, men det gemensamma är karaktärerna. Jag kan se att huvudkaraktärerna delar vissa prominenta drag. Ingen av dem vet sitt eget bästa. De känner inte helt till gränserna för vad som är "okej" utan överträder dem till varje pris. Och det är oftast överträdelser som har farliga konsekvenser, vilket är mycket vad jag fastnar för med författarens verk.

Den svagaste "rösten" av de som Summers skapat är dock Eddie Reeves'. För att vara "brutal" tycker jag faktiskt att hon är ganska så grinig på ett sätt som inte kompenseras ut av något annat mer charmerande drag, till skillnad från Sloane (This Is Not A Test), Parker (Cracked Up to Be) och Regina (Some Girls Are). Visst, hon är inte den värsta karaktären som jag lärt känna, men hon är så långt ifrån en av mina favoriter. Hon är inte heller osymptisk, men jag kommer bara aldrig nära henne och kan inte riktigt förstå mig på hennes agerande.


Ett utdrag som fastnade. (Uppenbarligen?) ↑

Själva ämnet berör dock, det gör självmord nästan alltid, och den biten känns äkta att läsa om. Jag har aldrig förlorat någon nära, och kan inte ens föreställa mig förödelsen som drabbar den närstående familjen och vänkretsen efter att någon tagit sitt liv. Trots det gör hela saken mig otroligt ledsen och det är omöjligt att inte fortsätta tänka på det.

När jag läste boken funderade samt reflekterade jag mycket över budskapen, men även efter att jag hade läst ut den, så det finns defintivt något att hämta från Fall for Anything. Tro inget annat.

Kommentarer
Postat av: Alekzandra Kelahaara

Blev sugen på att läsa något av henne nu.

Svar: Ja, jag kan ju bara säga att jag gillar. :-)
Man Truong

2012-12-13 @ 21:12:36
URL: http://bookupied.blogg.se/
Postat av: Ebba

Ojojoj, måste läsa!

Svar: Du har ju en del kvar att utforska när det kommer gäller Courtney Summers, så det är bara att sätta igång antar jag? ;-)
Man Truong

2012-12-16 @ 18:22:03
URL: http://iceandfire.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0