Det finns mycket att tävla om

Mitt huvud, liksom bloggosfären, svämmar över av tävlingar för tillfället. Med andra ord är julen här - så ett samlat mastodontinlägg om bokbloggars tävlingar är kanske inte helt fel?
Julkalendrar, adventskalendrar, julpaket och födelsedagsfirande - you name it!

Hos unga vuxna arrangeras en julkalendertävling där man varje dag ska lista ut en boks första bokstav för att slutligen få fram en mening. Vinsten är att antingen välja en av de nämnda böckerna  i kalendern eller ett presentkort på 100 kr hos Adlibris.

Nilmas Bokhylla har fixat fram en utmärkt julkalender i vilken man varje dag fram till julafton kan vinna en bok eller något bokrelaterat. För att delta ska man skriva en motivering till dagens fråga.


Varje dag fram till julafton öppnas en lucka med olika tema hos Bookshelf. Glöm inte att läsa boktipsen från olika bokbloggare! Varje advent ska en fråga besvaras för att man slutligen ska kunna tävla om en valfri bok eller böcker för högst 150 kr hos Adlibris.
På Bellas bokblogg kan man vinna ett hemligt julpaket med vad som lovande nog är "någorlunda nya och populära" pocketböcker. Skriv ett inlägg på din blogg om ett av dina bästa julminnen samt lämna länken hos Bella så är du med och tävlar.
 
Nellons bokblogg har också en jultävling där man kan vinna ett hemligt paket. Vinsten plockas ihop av böcker som Nelly byter bort, och genom att säga vilken genre man tycker om kan hon anpassa paketet lite mer. För att delta ska man berätta hur årets jul kommer firas.
 
Dagarna fram till julafton nämner Boken är tankens barn en skönlitterär bok med julanknytning, och i slutändan kan man alltså vinna en av de där 24 juliga böckerna. För att delta ska man skriva ett inlägg om tävlingen och länka till bloggen.
Vinterns lyxigaste barnbokspaket hittas och tävlas tydligen ut hos Bokunge, och vem vill inte ha det liksom? Tomtar, snögubbar och stickade tjocktröjor handlar det om. För att få en chans att vinna ska man tipsa om Bokunge någonstans i världen och sen lämna ett mejl.
 
Hos Photos and Books kan man vinna två bokaffischer eller 50 krs-presentkort hos Adlibris. Affischerna är på Reckless av Cornelia Funke och Den vita katten av Holly Black. Lämna bara en kommentar med mejl, namn och vad som önskas att vinna.

Den tolfte december fyller Boktjuven 1 år och det firas genom att dra två vinnare som vinner varsin bok till ett värde av max 200 kr. Sex lotter går totalt att få så gå in på bloggen för mer information.

Fiktiviteter har en 24-dagarsjulkalender där det varje dag ställs en fråga till läsarna. De som har svarat på minst 10 stycken är med om att vinna ett nyårspaket (som kommer innehålla årets Fiktiviteter-favoritbok).


Hos AndyPandy kan man i en tävling vinna böcker för en summa av 200 kr på Adlibris genom att motivera vad julen innebär är för en. Som andrapris kan man vinna en av tre böcker och i den andra tävlingen kan man också vinna en av de där valfria böckerna.

Årets julkalender hos Deckarhuset är en mordgåta. Varje lucka innehåller en ledtråd, och om man lyckas lösa mysteriet kan man vinna en läsplatta. Parallellt kan man varje dag delta i deras minitävling.

Genom att prenumerera på Pocketlovers nyhetsbrev får man nys om tävlingar, om böcker, såhär i advent. Vinsten som presenterades den här gången är trilogin The Original Sinners av Tiffany Reisz.


Böcker emellan kör en utlottning av en ungdomsfantasy kallad Ekens dotter av Annah Nozlin. För att delta ska en kommentar lämnas om varför du är nyfiken på de två böckerna som ingår i serien.


Varje advent lottar Amelies boktips ut en bok och just nu är vinsten Hans majestäts drake av Naomi Novik.


I samband med första advent lottas Halvblod av Sofie Trinh Johansson ut på iheartbooks. Boken är den första delen i en trilogi. Totalt sett kan man få tre lotter, men vad som krävs för det får man först veta genom att klicka sig in på bloggen.
Boklyckan har en tävling varje månad och i december kan man vinna Evig natt av Michelle Paver. För att få en extra lott ska man nämna sin favoritkaraktär från någon bok man läst.


När Boktycke var i USA lyckades hon haffa en förhandskopia av Marissa Meyers Scarlet, och den lottas alltså ut nu. För att delta ska man lämna en kommentar om vilken av de klassiska sagorna som är ens favorit och varför.
Böcker, böcker, böcker har en julkalender där man får välja valfri svensk pocket hos Adlibris som man vill ha, och en som man vill ge bort till någon annan. Reglerna hittas på bloggen.


— Om du har någon mer tävling på lagret så är det bara att lämna en kommentar!

Kommentarer
Postat av: Amelie

Tack för att du tipsade! :)

Svar: Så lite så, och tack själv för tävlingarna! : )
Man Truong

2012-12-10 @ 10:04:03
URL: http://ameliesboktips.blogg.se
Postat av: Anna

Jag vet inte varför, men jag kände helt plötsligt att jag verkligen var tvungen att säga hur mycket jag tycker om din blogg! Dina inlägg är alltid så himla snyggt gjorda och allt du gör känns så välgjort och arbetat! :D (ursäkta att jag är lite creepy^^)

Svar: Tack, snälla, bästa du!! (Och det är okej att vara lite creepy.)
Man Truong

2012-12-10 @ 14:22:32
URL: http://bookshelf.blogg.se
Postat av: Maria

Det är verkligen sååå många tävlingar. Tack för att du samlade ihop dem och avslöjade några nya för mig! Det känns smått omöjligt att INTE vinna något den här månaden! :)

Svar: De senaste dagarna har det varit galet mycket, så ja - det känns som att oddsen är stora! Och varsågod. : )
Man Truong

2012-12-10 @ 17:54:41
URL: http://ungavuxna.blogspot.se
Postat av: Elin - Bokparadiset

Att du orkade! Just nu är det så många tävlingar så jag orkar inte vara med i dom längre! haha

Svar: Ärligt talat så trodde jag inte att jag skulle orka, men så naggade det mig att jag inte gjorde det! Fast ja, jag har inte heller deltagit i ens en bråkdel. Försöker hålla tillbaka i viss mån. :-)
Man Truong

2012-12-10 @ 20:49:04
URL: http://bokparadis.blogg.se
Postat av: Sara - en bokblogg

Oj oj oj! Det finns mycket att vinna nu då! :)

Svar: Javisst!
Man Truong

2012-12-13 @ 12:31:34
URL: http://uggsdotter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0