Vilket verk som prioriteras i skrivande stund

För några veckor sedan tittade jag på Tamara Drewe för kanske fjärde gången och kunde därefter inte längre hålla mig från serieromanen som filmen är baserad på. (Serieromanen av Posy Simmonds är i sin tur löst baserad på Thomas Hardys klassiker Far from the Madding Crowd; på svenska Fjärran från vimlets yra.)


Så jag lånade hem verket från biblioteket och började läsa det i veckan, och jag måste säga att jag gillade det nästan omedelbart! Serieromanen är blandad med både bilder och en del text, vilket då medfört till att det tar sin tid att läsa den. 


Än så länge har jag endast hunnit läsa drygt två tredjedelar, men jag måste säga att jag är särskilt förtjust i den psykologiska aspekten av karaktärernas hemlighetsmakerier och misstro. Och jag måste säga att den svenska översättningen inte är så illa.

Kan kanske också tillägga att filmen inte är det bästa jag har sett, där några av de medverkande är Gemma Arterton, Luke Evans och Dominic Cooper.

Kommentarer
Postat av: Elen

Åååh, underbar!
Har haft ett halvfärdigskrivet blogginlägg om den här boken sen i våras när CG tipsade om den i Go'kväll. Såg filmen, läste på smakprov.se och la den i önskelistan. :} Tyckte filmen var halvt tramsig, halvt anglomys. Inget jag kommer återse inom den närmaste framtiden, kanske, men boken lockar.

Men...! O_O Den finns ju på bibblan här i staun! D: Förbannad vare min oförmåga att komma ihåg att kolla i bibliotekskataloger! Jag måste åka in te staun och fixa till detta, känner jag. First thing Monday! -runtskutt-

Svar: Jag kan hålla med om filmen, men kan bara inte sluta att titta på den av någon anledning. (Anledningen kan visserligen stavas Luke Evans, haha.) Och boken känns verkligen mer innehållsrik, även om den inte heller är det bästa jag läst. :-)
Man Truong

2012-08-25 @ 13:57:47
URL: http://bokpotaten.blogspot.com/
Postat av: Maria

Jag gillar den också! Väldigt välgjord.

Svar: Instämmer helt klart.
Man Truong

2012-08-27 @ 11:58:33
URL: http://vildvittra.se
Postat av: Meron

Har sett den här boken i biblan flera gånger, men aldrig plockat upp den. Det här med en psykologisk aspekten av karaktärers hemlighetsmakerier och misstro låter ju prima så det blir nog ett hemlån nästa gång!

Tack för utmanandet föresten! Blev precis klar med inlägget. Det var himla kul skriva random saker om sig själv, även om det tog x antal timmar haha

Svar: Ja, låna hem den! Och det var så ytterst lite så - gör mig redo för att skriva en stor kommentar. ;-)
Man Truong

2012-08-28 @ 02:53:11
URL: http://fiktivagalaxer.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0