TRE PÅ TRE: Skolmiljö

Häromveckan bestämde jag mig för att gå med i Pocketlovers TRE PÅ TRE-utmaning, som går ut på att läsa tre böcker i valfritt tema. Exempelvis tre ungdomsromaner, tre uppföljare eller tre med svarta ryggar - det är helt upp till dig med andra ord. Utmaningen drar igång första september och avslutas sista november, dvs tre böcker på tre månader.

Själv har jag valt tre romaner som utspelar sig i skolmiljö:

Den hemliga historien av Donna Tartt
Fördjupade studier i katastroffysik av Marisha Pessl
The Magicians av Lev GrossmanDet roliga är att de alla verkar handla om hemligheter och omkullkastande avslöjanden. Sedan råkar samtliga även ingå i min 'de böcker jag egentligen ville ha läst i sommar'- och 'ej sammansatta hyllvärmar'-lista.

För en gångs skull ser jag ofantligt mycket fram emot september, då jag tänker sätta tänderna i The Magicians. En kul läsutmaning som jag tycker att ni borde gå med i om ni är det minsta intresserade!

Kommentarer
Postat av: Elina

Kul! Jag deltar också! (: Tre engelska böcker från mitt bibliotek blir mitt "tre på tre"! (:

Svar: Härligt - såg att du hade valt bl.a. Cinder, som jag är halvnyfiken på! Ser fram emot recension på den! :-)
Man Truong

2012-08-12 @ 15:40:52
URL: http://ielinashylla.wordpress.com
Postat av: Anna

Det finns flera personer i min skola som pratar om hur underbar "Den hemliga historien" är, så den är jag väldigt sugen på att läsa :)

Svar: Jag har hört samma om den, och känner såklart likadant. :')
Man Truong

2012-08-13 @ 10:43:15
URL: http://readingthisworld.blogspot.se
Postat av: Meron

Vad kul att du valde just de böckerna tillsammans, brukar ofta se dem på samma lista när det ska vara tips om mysterier i akademisk miljö!

Svar: Det kanske kommer visa sig bli tröttsamt med denna tre på tre-utmaningen, men jag hade det i bakhuvudet när jag valde böckerna så det är väl mitt eget fel isåfall. Jag hoppas på att jag blir såpass fängslad av mysterier i akademisk miljö så att jag vill sluka alla på en gång. :-)
Man Truong

2012-08-14 @ 20:03:52
URL: http://fiktivagalaxer.wordpress.com
Postat av: tuberosum

Den hemliga historien har jag fått för mig ska vara riktigt bra, känns inte lovande att ha så uppskruvade förväntningar. Läs och tyck till så jag vet om det är befogat eller inte!

Svar: Jag har mestadels fått höra lovord om Den hemliga historien, och därför känner jag lite samma sak. Fast jag hoppas på det bästa; ska självklart läsa och tycka till så att du vet! :-)
Man Truong

2012-08-14 @ 21:07:47
URL: http://bokpotaten.blogspot.com/
Postat av: Petra

Jag älskar Den hemliga historien, den är jättebra. Tror säkert du kommer gilla den. :)

sv: Jag kan lätt se mig Jason Isaacs som Valentine och dessutom skulle han säkert göra rollen rättvisa, han är ju liksom redan van. :)
Jag skulle kanske, kanske kunna tänka mig att läsa The Fault in Our Stars, men jag gillar egentligen inte böcker som jag vet kommer vara sorgliga. Förstår att det är en väldigt lätt bok att gråta till. ;)

Svar: Det känns bra att höra! :)
Man Truong

2012-08-19 @ 15:05:37
URL: http://petrasbokblogg.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0