En somrig summering

Både Elin och HannaTonårsboken har valt att summera sommarens lästa böcker i varsitt inlägg på ett högst passande sätt. Så jag frågade om lov och fick så snällt låna deras rubriker, vilket då leder oss till min litterära sommarsummering.

 
Bästa strandläsning - Tales from Outer Suburbia av Shaun Tan
I det här fallet bör rubriken istället lyda 'Bästa bibliotekshallsläsning' eftersom det var där jag läste boken, men jag kan tänka mig att den passar vid havet. Enligt mig är det här Shaun Tans bästa verk än så länge - han besitter den där särskilda förmågan att skriva de mest intressanta små historierna och skapa de mest fascinerande illustrationerna som passar så himla bra ihop.

Största överraskning - Bilbo - En hobbits äventyr av J.R.R. Tolkien
Bara Tolkiens namn har avskräckt mig i åratal, och det gäller även Bilbo trots att den har blivit klassificerad som barnbok. Språket är väl den främsta anledningen (och det gäller även översättningarna), men i ärlighetens namn var den svenska översättningen inte alls svår. Och så var boken oväntat humoristiskt skriven. Detta är en lättläst och otroligt spännande saga.

Mysigaste läsupplevelse - Harry Potter och De vises sten av J.K. Rowling
Mitt återbesök av Harry Potter; mysiga Hogwarts med sina rörliga trappor och begynnelsen på en fin vänskap! Jag tror knappast det behövs sägas mer än så.

Läskigaste läsupplevelse - This is Not a Test av Courtney Summers
Inte direkt en läskig upplevelse, men obehaglig då man inte riktigt kunde förutspå vad som skulle hända. Och att zombies fanns på andra sidan väggen gjorde väl inte saken bättre. (Föreställde mig liksom The Walking Dead-walkers.)

Bästa engelska bok - The Ghost's Child av Sonya Hartnett
Mest för att förväntningarna inte var skyhöga, och för att högläsningen gjorde allt lite mer högtidligt. En berättelse om livet, kärleken och så mycket mer. 

Bästa bokköpen
- The Magicians av Lev Grossman (Favoritomslaget för 15 ynka kr!)
- This is Not a Test av Courtney Summers (Blev helt tagen av Summers språk.)

Kommentarer
Postat av: Elen

Tolkien... Jag borde!
Och så många böcker jag vill ha. Ingenstans hittar jag The Ghost Child med det snygga omslaget. Fast har ju tonvis med böcker att läsa redan och nästa vecka är det bokmässa så värre lär det ju bli...

Svar: Ack, Tolkien ja. Jag länkade till adlibris angående The Ghost's Child (med snyggomslaget)! Annars finns den billig på Amazon med. :-) Och jisses, ja - en jädra massa böcker kommer nog bli införskaffade där.
Man Truong

2012-09-23 @ 14:47:14
URL: http://bokpotaten.blogspot.com/
Postat av: Elen

Åhå, se där!

2012-09-23 @ 20:39:09
URL: http://bokpotaten.blogspot.com/
Postat av: Meron

Jag har bläddrat igenom ett par av Shaun Tans böcker och gillat illustrationerna starkt, så jag måste nog testa läsa något av honom. The Ghost's Child och This Is Not a Test blev jag också väldigt sugen på, så tack för tipsen! Jättesnygg header föresten, clean och personlig - jag gillart! Underbar färg också :)

Svar: Härligt - det tycker jag att du borde! Och nöjet var på min sida och tacktacktack så mycket! Härligt att du gillar då jag med gör det. : )
Man Truong

2012-09-23 @ 20:55:52
URL: http://fiktivagalaxer.wordpress.com
Postat av: Beate

Harry Potter och Tolkien är de på denna lista jag är mest sugen på just nu!
Sv: Det är jobbigt att starta upp bok-listan, men när det väl är gjort är det lätt att hålla den uppe, det är bara att skriva till titlarna man köper nya :) Och det är lite kul (tycker jag) att kunna säga exakt hur många böcker man äger ;)

2012-09-24 @ 10:44:00
URL: http://bokbeate.blogspot.com
Postat av: Ebba :)

Håller med Beate förutom att jag redan läst Harry Potter, men det är ju en bok man kan läsa hundratals gånger så... Måste verkligen läsa Bilbo-boken nån gång, typ snart :)

Svar: Indeed, och ja - kanske innan premiären? ;)
Man Truong

2012-09-24 @ 15:53:02
URL: http://imaginethatmagicisreal.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0