En av killarna


Titel: Catching Jordan
Författare: Miranda Kenneally
Utgivningsår: 2011
Förlag: 
Sourcebooks Fire (2011)
Sidor: 281
Övrigt: Filmrättigheterna till boken har blivit köpta.

Handling:
Jordan Woods största ambition är att få spela quarterback på collegenivå, och vägrar att lyssna på sin pappas vädjande om att hon ska lägga den drömmen på hyllan. Vem som helst kan se att Jordan verkligen brinner för sporten och hon har dessutom sina lagkamraters tillit samt respekt. Med ett stadigt sikte på ett footballstipendium som kan göra drömmen möjlig kommer nyinflyttade quarterbacken Ty Green in i bilden och rör till allt.

Mina tankar:
Vad gäller själva bedömningen av Catching Jordan har jag varit ytterst kluven. Precis efter att ha läst ut boken stängde jag pärmarna med ett leende. Men bara någon dag därefter började jag tänka på boken och hade väldigt svala tankar då. Och det är nog därför som jag väntat med att skriva den här recensionen eftersom känslorna varit så blandade.

Å ena sidan är det en lättsam och tidvis riktigt underhållande historia med klyftiga och rappa repliker som får mig att skratta rejält. Å andra sidan visar det sig att det som lyfter en bok i längden kan bli för mycket, för jag kan inte riktigt skaka känslan av att boken är för lättsmält. Den där balansgången mellan humor och allvar i just litteratur är riktigt svår, och ibland tippade den över till att bli irriterande i Kenneallys fall.

Som oftast var det att karaktärerna mest försökte skämta bort allt. Då ville jag mest ta Jordan åt sidan och säga åt henne att skärpa sig - för hon gör allt så himla mer komplicerat än vad det behöver vara. Jag ville helt enkelt ha något mer att bita i, både vad gäller karaktärerna och handlingen.

Sedan kommer vi till det här faktum med att använda sig av produktplacering. Hur mycket reklam behöver Gatorade egentligen? Precis som Anna resonerade i sin recension får det mig att undra om boken blivit sponsrad av varumärket. Det är liksom en sak att i förbigående nämna välkända varumärken och en annan att nämna dem i varannat kapitel. Nåja.

Så vad ska jag säga? Jag gillade den; flinade och skrattade ofta åt alla missöden samt pinsamma situationer. Men jag tyckte också att boken var förutsägbar och hade sina brister som fick åtminstone mig att vilja hojta till. Jag byggde nämligen upp förväntningar på att Catching Jordan inte skulle ha så stereotypiska roller, men så var det just det den hade. Och med det sagt måste jag ändå säga att läsningen var otroligt roande.

Kommentarer
Postat av: Caroline

Hej! Jag ville bara berätta att jag har tipsat om din blogg på min blogg, för jag vill att fler ska hitta hit och läsa den, för den är verkligen bra. Jag har hittat massor av böcker som jag vill läsa genom att läsa din blogg.

Svar: TACK-SÅ-HIMLA-MYCKET! Du gjorde mig verkligen glad med det här. ~:'D
Man Truong

2012-08-31 @ 16:03:21
URL: http://wordsbycaroline.blogg.se
Postat av: Anna - Boktycke

Haha, jag tycker att det är superkonstigt att ingen annan recension som jag har läst (förutom din) har nämnt det där med Gatorade. Jag googlade på om Gatorade har på något sätt sponsrat boken men hittade inget. Författaren kanske bara är väldigt förtjust i den drycken? :)

Svar: Visst är det märkligt? Det är ju inte precis den diskreta marknadsföringen, om man säger så.. Och himla roligt att du googlade, haha, men ja - det kanske är författarens favoritdryck. Får väl läsa fler böcker av henne för att se om hon gör mer reklam för Gatorade. :)
Man Truong

2012-08-31 @ 18:36:23
URL: http://boktycke.se
Postat av: Anna

Trots att många har gillat den här boken så kommer jag nog inte läsa den. Känns inte som min stil riktigt...

Svar: Förstår vad du menar, men valet är ju alltid upp till dig så. ;-)
Man Truong

2012-08-31 @ 21:06:47
URL: http://bookshelf.blogg.se
Postat av: Jennifer

Åh, den här vill jag läsa! Grym recension! :)

Svar: Ja, ge den en chans - och tack! :)
Man Truong

2012-09-01 @ 15:48:00
URL: http://aloveforbooks.blogg.se
Postat av: Tessans Bokblogg

Denna vill jag också läsa! =)

Svar: Det kan jag förstå! :)
Man Truong

2012-09-01 @ 23:46:13
URL: http://tessansbokblogg.blogg.se/
Postat av: Frida

Svar: Tack så mycket! :D

2012-09-03 @ 16:02:52
URL: http://boooklovin.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0