Åtta saker om mig som ni kanske inte kände till

Jag blev utmanad av Miriam, Nelly, Carro samt Agnes och Frida, så självklart satte jag mig ned och skrev samman åtta punkter. Jag försökte i så stor utsträckning som möjligt undvika att nämna samma saker som härhär och här. (Inspirationen till inläggsstrukturen kom för övrigt från Miriam, så ett litet försenat tack till henne!)


Om det är något jag kan glänsa med så är det nog att jag kan ordbajsa fram kändisnamn samt filmer och tv-serier liksom författarnamn och boktitlar. Se exempelvis en film med mig och jag lovar att jag pratar mer än nödvändigt bara för att få säga i vilka andra verk varje skådespelare varit med i. Till följd av att jag tycker att det är så himla roligt lägger jag mindre tid på att komma ihåg placeringar av världens hav eller (tragiskt nog) vilka som vunnit Nobelpriset.


Jag avskyr som oftast när någon säger att något är på ett visst sätt och vill alltid göra revolt. Det kan handla om något så litet att någon säger att ett musikband var bättre förr eller att dinosaurier är tråkiga, och fastän jag kanske håller med måste jag bita ifrån. Så istället för att bara hålla med måste jag lyfta fram argument som säger tvärtom. Kanske det är min diplomatiska sida som träder fram. Eller är det kanske bara jag som är barnslig. (För det är nog så det ligger till.)


Mitt minne kan jämföras med en guldfisks, åtminstone vad gäller korttidsminnet. Kan gå till mitt rum i syfte att hämta en tröja för att sedan på plats undra varför jag är där. Sedan kommer jag såklart på vad det var jag skulle hämta fem minuter senare och går tillbaka in på rummet för att åter igen stå där förvirrad. Och sedan börjar processen liksom om igen. Detsamma kan tillämpas på undervisningar och seminarier - glömmer halvvägs in i mitt antecknande vad det var läraren/lektorn sade. Att vara tankspridd är ett jobbigt problem måste jag säga.


Att gråta till det fiktiva nästan allt är jag grym på. Det kan vara allt från att jag ser någon annan gråta okontrollerat till att jag kan lyssna  nästan vilken pianolåt som helst och börja gråta fastän jag är nästintill instrumenthörselskadad. Skulle vilja påstå att jag har lätt till gråt för att jag är relativt bra på att leva mig in i andras situationer.


Jag drömmer dagligen om att bo på andra platser här på vårt klot. Vad sägs om glittrande sjöar i Nya Zeelands djupa och lummiga dalar? Att få uppleva San Franciscos soluppgångar och förorenade storstadsdis? Ströva runt i Japans pulserande och neonupplysta städer? Eller bara sitta i skuggan av ett träd i Österlens lugna och sköna idyll? Jag gillar helt enkelt att varje ställe har något eget att erbjuda som inte riktigt går att hitta någon annanstans.


Fler gånger än jag kan komma ihåg har jag fått höra att mina tankebanor är riktigt långsökta. Mina tankebanor går nog upp emot åtminstone fyra led, och någonstans däremellan brukar jag ofta bestämma mig för att skippa att nämna mellanleden i mina muntliga eller skriftliga argument o. dyl. för att jag själv tycker att de är uppenbara. Så kanske är det inte särskilt konstigt att ingen förstår sig på mig helt?


Enligt närstående skrattar jag som en häxa och hyena, och jag vet inte riktigt vilken av alternativen jag föredrar. Men det stämmer att jag skrattar väldigt högt, ofta så att vänner nästan fått sina trumhinnor spräckta, och flera gånger om dagen. Ibland skrattar jag så hårt att man mest ser mina ögonvitor. (Om någon skulle räkna samman mina dagens skratt kommer man nog komma upp i minst två timmars skrattljud.) Nu väntar jag mest, med stor förväntan, på skrattrynkorna.


Jag beundrar kreativa människor. Det omfattar bagare, författare, musiker, arkitekter och copywriters m.m. Därför älskar jag program som So You Think You Can DanceProject Runway och Top Chef där människor verkligen kan visa vad de går för. Och varför det är just sådana program är rätt intressant då jag själv knappt har någon taktkänsla och fingerfärdighet. Tålamod ska vi inte ens prata om.


Reglerna lyder som följande:
Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler. I slutet av inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen hos dem så att de vet att de har blivit utmanade och läser ditt blogginlägg.

Så jag avslutar alltså med att nämna fyra personer. De flesta verkar redan ha blivit utmanade, men de jag skulle vilja veta lite mer om är Beate (BokBeate), Meron (Fiktiva galaxer), Elin och Hanna (Tonårsboken) samt Hanna (bokBEAST).

Kommentarer
Postat av: Paula

om du har sett nya batman så kan du berätta för mig vem banes hantlangare är? jag känner igenom honom så sjukt mycket men kan inte placera honom, åååh jag blir tokig!

Svar: Inte sett ännu (och det grämer mig), men jag återkommer! Eller kan du kolla upp det på imdb.com om du vill veta det nu-nu-nu. För ja, ibland minns inte ens den bästa av oss, haha. :)
Man Truong

2012-08-20 @ 21:21:26
URL: http://livehealthier.blogg.se
Postat av: Nella

Har också dåligt korttidsminne, kan prata med någon och avbryta mig mitt i meningen för att jag glömt bort vad jag var på väg att säga x)

Svar: Jag känner igen mig!
Man Truong

2012-08-20 @ 21:26:38
URL: http://nellasbocker.blogspot.se
Postat av: Anna - Boktycke

Åhh jag har också jättelätt för att gråta till musik, film, böcker eller till min egen fantasi. Måste hindra mig själv från att tänka på sorgliga saker för då sprutar tårarna fram. Älskar också So you think you can dance! Håller på att kolla på den 9:e säsongen just nu.
Fnittrade lite åt att du kommer ihåg skådisarnas filmkarriär samt nobelpristagare men har annars guldfiskminne :p

Svar: Måste också hindra mig själv, haha. Sitter liksom och smågråter lite medan jag tittar på någon fantastisk dans på SYTYCD. Och jag vet! Det kanske säger något om mig och mina prioriteringar här i livet. Jag har verkligen sjukt dåligt korttidsminne, och börjar alltid tänka på annat. Fast Nobelpristagare minns jag aldrig, isåfall bara de som fått i litteratur men där tar min kunskap slut. :-)
Man Truong

2012-08-20 @ 21:29:18
URL: http://boktycke.se
Postat av: Elin på Tonårsboken

Svar: Kul att du utmanade oss!! Och nejdå, det lät inte alls särskilt läskigt, förstår vad du menar för känner ofta samma sak om andra bloggare. Vi ska försöka anta utmaningen så snart som möjligt! ;)

2012-08-21 @ 11:12:43
Postat av: Beate

Vad kul att du tyckte om mina åtta punkter ;) Dina gav mig också glädje :)

2012-08-21 @ 13:18:22
URL: http://bokbeate.blogspot.com
Postat av: Carro

Vad trevliga 8 punkter med fakta om dig som du har gjort! Och extra klatschigt blir det ju med alla fina bilder som du har lagt in :) Tack för trevlig läsning!

Svar: Tack snälla! :-)
Man Truong

2012-08-22 @ 15:19:53
URL: http://bokslukare.blogg.se
Postat av: Miriam - Schitzo-Cookie's Bokblogg

Åh kul kul =)Fina bilder och mysiga fakta du valt =)! Jag har typ dåligt minne jämt tyvärr :P
Och jag gråter också hemskt lätt, till film musik böcker etc etc Ja visst är kreativa och duktiga människor häftigt, älskar det! (samtidigt som jag blir avis) ^^

Svar: Tack, och detsamma till dig! Och det är alltid så himla skönt att veta att man inte är ensam om att gråta till nästan allt. Slutligen kan jag ju då meddela att jag med kan bli lite avis på kreativa och passionerade människor. ;-)
Man Truong

2012-08-23 @ 19:25:11
URL: http://schitzo-cookie.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0