Tjugo ting om hur jag är som läsare, del 1


1) När det kommer till lästakt är jag ett mellanting, läser varken särskilt snabbt eller långsamt, utan snittar på att jag läser ut en 250 sidor lång ungdomsbok på tre-fyra timmar.


2) Ibland blir jag väldigt tankspridd, samt att jag uppskattar detaljer, vilket gör att jag måste läsa alla ord. Om det är en bok som är sådär händer det att jag skummar.


3) Jag älskar (oftast) långa beskrivningar eftersom de hjälper mig att bilda klara(re) uppfattningar av miljö och karaktärer. Uppskattar inte böcker som har få beskrivningar lika mycket.


4) Om någon skulle förhöra mig är det störst chans att jag bara kan återberätta boken i sin helhet, men det händer väl att jag kommer ihåg små detaljer.


5) Det tar inte emot att låna eller köpa tjocka böcker, men desto mer att läsa dem och det är därför som jag undviker tegelstenar.


6) Är ungefär lika skeptisk till tunna böcker som jag är till tjocka.
 

7) Tror ju egentligen inte på det här med antalet idealsidor, det är en läsupplevelse som avgörs av innehållet. Men om jag känner mig själv föredrar jag det första.


8) Insåg ganska fort att det kunde bli en del spoilers genom att läsa i förväg, fast under ett tag hade jag verkligen problem med att inte tjuvkika.


9) Det ligger något i uttrycket "Kärlek vid första ögonkastet" när det kommer till åtminstone bokomslag. Jag väljer omsorgsfullt efter det snyggaste omslaget av en bok jag vill ha.


10) Jag läser alltid baksidetexten eftersom intresset för handling finns, även om jag ibland önskar att jag kunde låta bli (för ärligt talat avslöjar de ofta för mycket om handlingen).

Del 2 borde dyka upp inom kort!

Listan är hittad hos iktoro.


Kommentarer
Postat av: Nilmas Bokhylla

Väldigt roligt att läsa :D

2012-04-08 @ 14:21:43
URL: http://nilmasbokhylla.wordpress.com/
Postat av: Linnea

Det där med tegelstenar alltså.. Jag har ett helt gäng i bokhyllan och jag drar mig för att påbörja dem. De tar ju en sådan tid att läsa ut! Får kanske bli i sommar...

2012-04-08 @ 15:52:29
URL: http://www.bokblomma.com
Postat av: Man

Nilma: Hurra! :DLinnea: Instämmer med det vanliga ordet: Verkligen. Det är skrämmande att en bok (eller film) kan få en att känna så. Kanske i sommar - det blir ett bra alternativ!

2012-04-08 @ 17:26:20
URL: http://bokskadad.blogg.se/
Postat av: Elisabet

Den här idén stjäl jag, helt klart!

2012-04-08 @ 19:41:01
URL: http://bokvarg.blogspot.com
Postat av: Man

Elisabet: Ja, gör det!

2012-04-08 @ 20:11:21
URL: http://bokskadad.blogg.se/
Postat av: Jessica

Ah! Snyggt du gjorde listan då - way to go, kompis!

(Och spännande! Själv kan jag vara lite rädd för tunna böcker då de kan vara så hemskt kompakta i språket att man inte fattar. Siddhartha var lite så för mig.

Och så gjorde jag ju misstaget att välja Twelfth Night av Shakespeare för att den var tunnast i skolan, men det var ju ett manus liksom. Vilket jag hade svårt att läsa. Haha. Fast den var fantastisk, så det gjorde ju inget!)

2012-04-08 @ 22:20:53
URL: http://litesocker.blogg.se/
Postat av: Man

Jessica: Tack, kompis! Ville ha lite mer "substans" i listsvarandet. Man blir lätt trött i ögonen annars. ;-)

Ah, förstår vad du menar. Men det stämmer - det blir ofta antingen eller, för mycket eller för lite. Ska i vilket fall som helst se till att läsa båda två som du nämnde! :D

2012-04-08 @ 22:33:31
URL: http://bokskadad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0