Läsrapport för mars


Antal böcker: 4 (18 av 53)*
Kvinnor/män: 2/2
Klassiker: 1 (1 av 5)*
Svenska/engelska: 3/1
Vuxen/ungdom: 1/3
Omläsningar: 0
*Mitt mål för 2012 är att läsa minst 50 skönlitterära titlar, varav 5 ska vara klassiker. (Moderna klassiker ingår.)

Tankar kring läsandet
Mars har varit fylld med sjukt braiga böcker, men också varit årets sämsta läsmånad än så länge när det gäller antal. Om jag får gissa har det berott på att jag har haft huvudet fyllt av framtidsplaner och vardagsbekymmer, som så ofta spelar en stor roll i mitt liv. Antar att jag och läsning inte är särskilt kompatibla när det kommer till stress och oro. Däremot har mina antal timmar spenderade på filmer och tvserier ökat. (Ska se till att göra en fin redovisning av dessa i juni.) När det kommer till kritan har mars helt enkelt varit mer inriktat på television. Inte förvånansvärt.

Titlarna jag läste

1. Jenny Downham - Innan jag dör || 2. John Green - The Fault in Our Stars
3. Richard Yates - Easter Parade || 4. Laurie Halse Anderson - Säg något


Bästa boken
Det står mellan två ungdomsromaner som båda handlar om cancerdrabbade tjejer, det vill säga Innan jag dör och The Fault in Our Stars. Att de är två helt olika böcker bör också tilläggas. Eftersom jag fortfarande har svårt att sätta ord på TFiOS kan jag inte riktigt avgöra vilken som var bäst, men kan avslöja att jag grät galet mycket till de båda. (Borde seriöst ställa upp i en "Vem kan gråta mest till böcker?"-tävling.)

Sämsta boken
Helt klart Säg något av Halse Anderson som egentligen var ren besvikelse. Den kämpade jag mig mer eller mindre igenom och jag har svårt att föreställa mig att filmen kan vara sämre, trots att boken inte var dålig till att börja med. Dock trögt innehåll med lite action och inte alls med vass och mörk humor (eller vad det nu var) som utlovades på baksidetexten.

Tankar inför april månad
Lite fuskigt att tala om april då mer än halva månaden redan gått, men jag är inte särskilt känd för att bry mig om det så jag kör på ändå. April ser bättre ut än mars, dels för att jag har tagit ett stort beslut angående mitt liv (ska berätta om det senare!) och dels för att våren alltid får mig att bli glad/are. Förhoppningsvis tar jag mig i kragen angående klassikerna. Vad gäller film/tv ser jag jättemycket fram emot biopremiären av The Avengers ♥ som har premiär 27/4.


Kommentarer
Postat av: Jessica

Va! Jättenyfiken för vad du fattat för beslut ju!

Och min aprilmånad kommer bli fin när det gäller böcker. Lär läsa ~12 Tove Jansson, haha!

Kram!

2012-04-19 @ 15:15:41
URL: http://litesocker.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0