De där titlarna som väntar på att bli upplockade igen

Jag är så fruktansvärt odisciplinerad när det kommer till att läsa ut böcker. Dålig på att ge böcker en rättvis chans är jag med, vilket har medfört en relativt lång och pinsam lista över böcker som jag med svansen mellan benen stoppat tillbaka i bokhyllan oavslutade. (Undantag finns dock.)

HÄRMED PRESENTERAS BÖCKER SOM INTE GICK HEM HOS MIG EFTER MINST 30 SIDOR ELLER SOM JAG UTAN RIKTIG ANLEDNING AVBRÖT LÄSNINGEN I..

Carlos Ruiz Zafón - Vindens skugga (32 s.) försökte jag läsa efter hyllningar från min vän Josefine, men boken tyckte jag var långsam och inte tillräckligt intressant de första sidorna.
Khaled Hosseini - Tusen strålande solar (111 s.) grep aldrig tag i mig på riktigt och trots att alla mina Indien-medresenärer, som hade läst den, älskade den avbröts läsningen efter hemkomsten.
Nicole Krauss - Kärlekens historia (101 s.) hade jag problem att få ett bra flyt i eftersom jag läste den allt för sporadiskt då jag hade annat att göra i Tyskland.


Karin Boye - Kallocain (102 s.) var tung och det tog emot att läsa - trots de få sidorna. Vill ju tycka om Boye och förstå varför detta är en så hyllad pärla!
J.K. Rowling - Harry Potter och fången från Azkaban (125 s.) är den titel som är mest pinsam - när boken hade släppts höll min syster på att läsa den vilket gjorde att jag var tvungen att låna den på biblioteket. Veckorna därpå försökte jag verkligen läsa den gång på gång, men tappade istället suget rätt rejält. Slutade med en oläst bok och en skuld på 6 kr, som är så genant för en wannabe-pedant. Ska dock ta upp läsandet av HP i sommar!
Frances Hodgson Burnett - A Little Princess (100 s.) är den drygaste bok jag har läst - och jag förstår knappt varför jag ens tyckte om den förkortade versionen när jag var liten. Nörden inom mig vill dock att jag ska läsa ut den en gång för alla.


Lian Hearn - På kudde av gräs (188 s.), uppföljaren till Över näktergalens golv som jag faktiskt tyckte om; avbröt läsandet eftersom jag hade annat att göra - glömde bort boken och plötsligt hade det gått några år som jag inte kunde ta tillbaka.
John Marsden - Imorgon när kriget kom (208 s.) läste jag nästan ut, men som gick samma sorgliga öde till mötes som På kudde av gräs.
Arundhati Roy - De Små Tingens Gud (176 s.) läste jag innan vi åkte till Indien och den var och är så olik de andra böckerna jag brukar läsa att jag gav upp. Obligatorisk läsning var det dock mer eller mindre att jag tvingade mig själv att skumma igenom sidorna fram till sidan 264, och därifrån läste jag ut boken. Blev otroligt mycket bättre! Måste dock se till att läsa om hela boken.


Audrey Niffenegger - The Time Traveler's Wife (292 s.) gick inte hem hos mig helt och jag såg en del felstavningar som störde mig att jag till slut lade undan boken - ska dock ge den ännu en chans.
Nicholas Sparks - The Best of Me (50 s.). Jag visste redan att Sparks är klyschans anhängare, men den här boken är bara ren smörja. Varje beskrivning, varje ord var inkletat i smör - ingen miss eller ångest över oavslutad bok, med andra ord!

På senare år har jag kommit till insikten hur kräsen jag verkligen är, och det är att jag kräver att boken ska vara bra redan från början fastän jag vet att en bok ibland måste få tillfälle att växa på en =› måste alltså ge böcker en chans. Men hur mycket är tillräckligt - 50, 100 eller 150 sidor? Ofta ligger det dock inte i att boken är ointressant utan att jag bara har mycket annat att tänka på, vilket gör det hela mycket jobbigare eftersom man inte kan återgå till en nästan utläst bok två år senare, då minnet suger och man måste bygga upp suspensen igen.

Så slutsatsen lyder att jag måste säga att jag är lite besviken på mig själv. Av alla de ovan tänker jag nog läsa om 10 av 11 möjliga. Tyvärr, Nicholas Sparks - du ryker i alla lägen!


Härligt att det här blev ett litet skaminlägg för min del..


Kommentarer
Postat av: Jessica

Vadå - har du ALDRIG läst Harry Potter 3? Va jo det är väl en reread eller?

2012-04-03 @ 22:26:38
URL: http://litesocker.blogg.se/
Postat av: Jessica

Vadå - har du ALDRIG läst Harry Potter 3? Va jo det är väl en reread eller?

2012-04-03 @ 22:26:55
URL: http://litesocker.blogg.se/
Postat av: Issa

Vndens skugga tycker jag du ska ge en chans till. annars prickar du in en hel del som inte jag heller har läst ut

2012-04-03 @ 23:52:15
URL: http://bokad.wordpress.com
Postat av: Man

Issa: Då ska jag göra det! Gick bara så segt senast att jag blev uttråkad, men den här gången ska jag försöka frammana lite engagemang. Intressant att vi delar en del samma outlästa böcker - undrar om man ska läsa in något i det?

2012-04-04 @ 00:52:41
URL: http://bokskadad.blogg.se/
Postat av: Monika

Tusen strålande solar blev jag vansinnigt förälskad i. Och Harry Potter tänker jag inte ens kommentera :)

2012-04-04 @ 07:51:21
URL: http://bokslut.blogspot.com/
Postat av: Elisabet

Skojar du, jag har typ 40 olästa böcker...Om du vill ha recensionsex är ett bra sätt att antingen fråga eller skicka en beställning som t.ex Forma Books, man får nästan alltid böckerna man beställt och det är helt gratis!

Jag frågade några förlag i början men nu är jag lite mer känd så nu får jag böcker i brevlådan utan att fråga, woho :)Jättesugen på att läsa säsong 8 men osäker på vars man får tag i den... :(Bokskadad är jättefint, passar nog in på de flesta andra bloggarna, jättesmart!

Alltså först var jag jättemycket för Bangel men sedan, när Angel förlorade sin själ så gick jag över till Spuffy, jag menar - Angel älskar bara Buffy när han har en själ medans Spike älskar Buffy med som utan själ :D <3Men sedan blev det lite jobbigt med Spuffy, så jag väntar ett tag och ser... men allvarligt? Helt ärligt så gillade jag faktiskt Riley mest...Ajja men iallafall, bara FYRA episoder kvar och sedan är Buffy över för mig :'(Också en sista sak...Har en bokblogg där man kan vinna 'Rör mig inte!' av Tahereh Mafi :)

2012-04-04 @ 17:52:36
URL: http://bokvarg.blogspot.com
Postat av: Elisabet

Hahaha vad är det jag säger? En BOKBLOGG där man kan vinna... hahaha... jag menade förstås "jag har en TÄVLING där du kan vinna... :)

2012-04-04 @ 17:53:17
URL: http://bokvarg.blogspot.com
Postat av: Maja

Vill först och främst säga att du har en urfin blogg! Sjukt inspirerande med fina bilder och allt. Sen tycker jag du ska ge Imorgon när kriget kom-serien en riktigt chans, för de är riktigt bra enligt mig (:

2012-04-04 @ 21:55:43
Postat av: Nea

Vad intressant! Du har med många av mina favoritböcker konstigt nog. Imorgon när kriget kom, Harry Potter, Vindens Skugga och Tidsresenärens Hustru. På kudde av gräs har jag läst, men hela boken var rätt så seg. Trean också. Den första var bäst. Kallocain gav jag också upp med - liten text och svårt språk. Alldeles för jobbigt. Men det är rätt häftigt hur olika man kan tycka om böcker :D

2012-04-04 @ 22:42:21
URL: http://boknea.blogspot.com
Postat av: Man

Maja: Men tack! Blir så glad av dina ord! Och då ska jag göra det - gäller det förresten också spin-off-serien med Ellie?

2012-04-05 @ 18:23:24
URL: http://bokskadad.blogg.se/
Postat av: tuberosum

Att du inte tyade med Fången från Azkaban har jag lite svårt att förstå, minns den inte alls som seg eller lika invecklad som filmen. Det är iofs ett bra tag sedan jag läste den nu.

Min tumregel (som jag tror att jag snott från hon svt-Jessika med håret) är att ge alla böcker 60 sidor. Har de inte lyckats övertyga mig efter 60 sidor så får jag inte dåligt samvete av att lägga undan dem. Just nu är det A Clash of Kings som hänger på gärdsgården. Har precis kämpat mig över 500sidorsgränsen, men är ju bara halvvägs och vill egentligen inte läsa mer. Men samtidigt känns det som att de där 500 sidorna blir ogjort arbete om jag ger mig nu...

2012-04-09 @ 11:32:17
URL: http://bokpotaten.blogspot.com/
Postat av: Man

tuberosum: Då är vi en del som inte fattar! Vem vet hur mitt 7-åriga jag tänkte? Stort pucko, kanske. 60 sidor? Intressant, och jag måste då fråga varför just 60? Inte för att det är en konstigare siffra än 50, men ändå. Brukar ha uppfattningen att 50 sidor är vanligare. :-) Och jag förstår hur du känner. Var på samma väg som du med The Time Traveler's Wife (vet inte hur många gånger jag har nämnt boken under det här året, hah).. Gav dock upp. Så i bakgrunden hejar jag på dig - DU KLARAR DET! :'D

2012-04-09 @ 15:50:34
URL: http://bokskadad.blogg.se/
Postat av: Jenny

Kul att du fångar läsaren med "ja, jag är lite bokskadad" så fort man kommer in på bloggen. Inspirerande infallsvinklar också. :-)

2012-04-10 @ 16:34:41
Postat av: Man

Jenny: Tack, kära Jenny! Vad glad jag blir i min bokskadade själ. :-D

2012-04-10 @ 17:06:03
URL: http://bokskadad.blogg.se/
Postat av: tuberosum

Ja, varför just 60...? Jag vet inte. För att Jessika Gedin sa det! Sen blev det bara så :)

Men jösses, var du vara 7 när du läste den? Då kan det ju vara förlåtet. (Usch, känner mig gammal - tror jag gick på gymnasiet när jag tog mig an tredje HP-boken. D; 90talister, ni växer för jäkla fort.)

2012-04-10 @ 22:58:45
URL: http://bokpotaten.blogspot.com/
Postat av: Man

tuberosum: Jessika Gedin har än så länge inte haft någon inverkan på mitt litterära liv, men jag kanske hakar på 60 sidors-chansen! Låter ganska så rimligt av någon märklig anledning..

Och jag skulle gissa på att jag inte var 7 år utan 9 år (åren däremellan är kritiska!) efter närmare betänketid. Så ja, trots åldern på 9 förlåter jag mig själv med. Och kan med ett skratt instämma i att vi 90-talister växer för jäkla fort! Fast det gör dig inte nödvändigtvis gammal, så räta på ryggen och var stolt 80-talist(?)!

2012-04-12 @ 07:29:30
URL: http://bokskadad.blogg.se/
Postat av: Emelie

Nämen lilla du, Harry Potter? Haha, kämpa på! Har själv ett antal böcker som jag har fått och som jag förmodligen aldrig kommer läsa ut... nåväl, det får väl gå.Men "Tusen strålande solar" måste du läsa! Den är helt fantastisk! Kommer själv ihåg att den var lite seg i början, men när man väl kommer in i den så är den jädrigt bra ska du veta :DLycka till med läsandet! Hittade precis din blogg, och lite beröm ska du allt få: jag gillar vad jag ser! :D

2012-04-16 @ 21:00:27
URL: http://drizzleandhurricanes.blogspot.com
Postat av: Anonym

Jag har bara läst den första och den var inte alls lika bra...

2012-04-24 @ 22:06:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0