Befinner mig i tillfällig extas

Av två anledningar är jag extra glad idag. En av dem är får ni reda på idag - tycker nämligen att jag lyckades få med mig ett gäng fantastiska böcker från biblioteket idag - särskilt som ett bokmål för året är att läsa böcker som jag alltid har velat läsa (och inte så mycket på grund av bokbloggshypen - lycka till med det, hrm).


De samlade titlarna och lite tankar kring dem: (Varning för mycket länkande!)
+ Liten parlör för älskande (David Levithan) eftersom jag avgudar Levithan, både engelska och svenska omslagen (eng/sv), upplägget av boken och efter en viss dams hyllning av boken, som kan läsas i Tonårsbokens recension.
+ Catcher in the Rye (J.D. Salinger) för kultstatusen och de oändliga referenserna till Holden Caulfield, för att jag älskar det här originella omslaget som också blivit ursnygg t-shirt och för att jag åkte förbi en förort i England som hette Rye och var tvungen att poängtera det för de som satt bredvid mig på bussen. (Ingen förstod min exaltation eller storheten i det. Som vanligt.)
+ The Bell Jar (Sylvia Plath) då jag vägrar att läsa den svenska översättningen, för att Kat läser den i filmen 10 Things I Hate About You och slutligen för Bokneas recension som ju var kalasbra.
+ To Kill a Mockingbird (Harper Lee) för att jag äntligen ska läsa ut den - vill inte spendera varje år med att börja om på första kapitlet. Okej, och för att jag vill se Gregory Peck i filmen från 1962 och för att omslaget var så fruktansvärt snyggt och för att Lee var bästa vän med Truman Capote (som skrev In Cold Blood och Breakfast at Tiffany's) och för att det är hennes enda publicerade bok och för att den har blivit så omdebatterad. Bring it on, Scout!
+ The Host (Stephenie Meyer) (som jag hellre vill läsa på originalspråk än på svenska) som väckte mitt intresse efter att ha sett teaser-trailern (på bokbloggen The Never End) till filmen som utkommer 29:e mars nästa år med Saoirse Ronan (Atonement), Diane Kruger (Inglourious Basterds), Max Irons och Jake Abel i rollerna.


Vad tycker ni - bra eller dåliga val? Och vilken ska jag börja med?


Kommentarer
Postat av: tuberosum

Fina val, må jag säga. Tycker att du ska börja med The Host och sedan recensera den så jag vet om jag bör läsa om den eller inte ;) Tyckte inte den var något vidare när jag läste den 2008, men har fått för mig att jag skulle gilla den bättre nu. Av nån anledning. Harper Lees fina bok är ju annars ett bra förstaval :)

2012-04-10 @ 20:21:30
URL: http://bokpotaten.blogspot.com/
Postat av: Andrea

Åh,läste Liten parlör för älskade igår,den är bra :D

2012-04-10 @ 20:33:05
URL: http://andypandycool.blogg.se/
Postat av: Elisabet

http://bokvargsdesignblogg.blogspot.se/ Ny design igen...

2012-04-10 @ 22:21:07
URL: http://bokvarg.blogspot.com
Postat av: Cilia

Väldigt bra val tycker jag ;) Jag är oxå väldigt nyfiken på Levithans bok, ska bli kul att höra vad du tycker om den!

2012-04-11 @ 08:02:19
URL: http://ciliaskultur.blogspot.com
Postat av: Simon

Börja med Sylvia Plath, eller Salinger, eller Harper Lee …

2012-04-11 @ 08:57:52
Postat av: Elisabet

Tss... Känner mig lite dissad här, 2 DAGAR sedan jag svarade... :')

2012-04-11 @ 13:11:22
URL: http://bokvarg.blogspot.com
Postat av: Man

tuberosum: Självklart en väldigt bra motivering, men som det ser ut nu kommer den nog förläggas till sist. Annars kan jag hålla med dig om att Harper Lee är ett bra förstaval, även om hennes verk inte heller ser ut att bli den första utlästa i den lånade högen..Andrea: Jag påbörjade den igår och jag gillar den redan! (Men det var väl aldrig några tvivel om det..) Ser fram emot din bokrecension på den (om du ska göra en dvs). :-)Cilia: Nämen, tackar! Jag utgår från detta att din boksmak är av fin kvalité. ;-) Ska se till att recensera Liten parlör för älskande inom kort (har hunnit halvvägs)!Simon: Som det ser ut nu har jag kommit en bra bit in på Levithans bok, men valde att börja på Salinger idag! Så förhoppningsvis blir jag bländad.

2012-04-12 @ 07:11:06
URL: http://bokskadad.blogg.se/
Postat av: Lisa

SV: Det går bra! (:

2012-04-12 @ 11:38:09
URL: http://bladvandaren.blogspot.com
Postat av: Anna

Sv: Åh, men 480 sidor låter himla trevligt! Längtar så otroligt mycket.Jag har läst To Kill A Mockingbird, vilken jag tyckte var lite småseg när jag väl läste den, men nu i efterhand ändå gillar. De andra har jag inte läst. Förmodligen kommer jag dock att få läsa Catcher in the Rye snart i engelskan :)

2012-04-12 @ 20:42:39
URL: http://readingthisworld.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0