TAG: This or That


Jag blev nyligen taggad av Pia och Miriam, så då är det väl bara att sätta igång att svara antar jag.


Jag testade att lyssna på ett antal ljudböcker i somras, men det gick sisådär. Efter bara några minuter tappade jag koncentrationen helt och började dagdrömma mig bort. Den fysiska boken däremot - där läser jag ord för ord och låter en ny värld byggas upp. Ett ganska lätt val alltså: bok i handen.

Sedan barnsben har jag älskat det inbundna formatet eftersom det är mer hållbart och känns lyxigare, men någon gång under de senaste två åren har jag drabbats av pocketförälskelsen. Bäst av allt är nog dock brittiska/amerikanska paperbacks.I och med paranteserna antar jag att det efterfrågas om jag föredrar det fiktiva (som Charlotte Brontës Jane Eyre) eller det faktabaserade (som Caitlin Morans How to Be a Woman), och i så fall röstar jag på påhittat!


I slutändan är det Harry Potter som gäller eftersom det är de verk jag fortfarande håller fast vid (och som jag tål att läsa om med snarlik känsla som första gången jag läste dem).Jag älskar att läsa om vår värld. Fast det finns såklart en uppskattning för fantasyvärlden med. Vår värld med inslag från fantasyvärlden och vice versa - det är bra kompletteringar.


Är jag den enda som inte klarar av att stirra på en skärm flera timmar i sträck utan att bli helt stirrig och dessutom få musarm? Mina ögon blöder typ efter att jag läst 50 sidor på skärmen.. Fast innan jag kan avgöra rättvist skulle jag vilja testa att läsa på en Kindle och iPad.Sammanlagt köper jag mer än lånar, så det säger väl sitt..


Jag har insett att jag har väldigt höga krav på fysiska bokhandlar, och har stött på ytterst få som levt upp till mina förväntningar. Internetbutikerna har däremot det utbudet jag ofta letar efter och är praktiska på otroligt många sätt. (Om ett par dagar ska jag förresten publicera första inlägget av några stycken om vart jag köper mina böcker så det är bara att kika förbi här då.)Så länge handlingen är engagerande har jag inget emot det ena eller det andra. Men lite mätt på (särskilt dystopiska) trilogier är jag nog.


Mitt svar i frågan ovan kan appliceras även här. Tegelstenar till böcker skrämmer dock mig lite, och det gör även tunna. Men jag gillar (överlag) böcker med ett snitt på dryga 300 sidor, plusminus 50.I grund och botten är jag en total sucker för kärlek i litteratur. Romansdelen kan emellertid lätt tippa över och bli rejält smörig, så jag kräver en balansgång mellan romans och action eller något element annat än romansen mellan två personer.


Under varma sommardagar flyr jag undan solen och söker mig till skuggan (ungefär som en vampyr), så definitivt mysa under en filt!Jag tycker inte om varma drycker överhuvudtaget utan håller mig hellre till kall mjölk, kall saft, kall juice av olika slag och iskallt vatten. (Var det någon som lade märke till ledordet kall?)


Att läsa recensioner är roligt, men jag försöker undvika att låta andras åsikter påverka hur jag personligen ställer mig till en bok. Om jag är intresserad så är jag. Om andra hyllar något verk som jag varit tveksam till kan jag ändra mig och läsa det verket. Om någon däremot talar illa om en bok som jag gärna vill läsa så tänker jag läsa den ändå.


— SÅDÄR, JA. Då var enkäten besvarad och det som återstår för mig att göra är att tagga vidare.
Och jag taggar digdig och dig som ännu inte fyllt i enkäten men som vill det! (Det är fritt fram att låna bilderna med frågor på.)

Kommentarer
Postat av: Carro

Taaack! För att jag också fick göra den här utmaninge nu ;)
Snygg blogg förresten! (: Så snygg att jag snodde dina rubriker till frågorna..

Svar: Nämen, det var så lite så! ;-) Och tack ska du ha - ska titta förbi hos dig omedelbart.
Man Truong

2012-11-08 @ 16:53:58
URL: http://romeoandjuliet.blogg.se
Postat av: Emelie

Woho! Detta kommer jag göra :3

Svar: Gott att höra! :'D
Man Truong

2012-11-08 @ 17:50:42
URL: http://drizzleandhurricanes.blogspot.com
Postat av: Anna - Boktycke

Älskar rubrikfonten! Vilken font är det?

Svar: Fonten är Cartoon Relief och hittas på dafont.com! :-)
Man Truong

2012-11-08 @ 18:34:07
URL: http://boktycke.se
Postat av: Alekzandra Kelahaara

Haha, vilken charmig profilbild! Gör nog kanske också denna tagen.

Svar: Haha, man tackar? Och om du gör det så ska jag se till att läsa!
Man Truong

2012-11-08 @ 22:20:11
URL: http://bookupied.blogg.se/
Postat av: Miriam - Schitzo-Cookie

Supermysigt inlägg =) Kul att du ville svara ^^

Svar: Nämen tack, och kul att du ville se mig svara! :' )
Man Truong

2012-11-09 @ 10:33:47
URL: http://schitzo-cookie.blogspot.se/
Postat av: Elin - Bokparadiset

Svarar ungefär samma som dig på alla frågor :)

SV: Syskonen B. är lite små mysig, jag undrar hur det kommer sluta så det är väl lite därför jag fortsätter läsa dem.

Ja jag tycker du ska ta och läsa the ghost and the goth de är lite småroliga faktiskt, eller ja ettan var det i alla fall!

Svar: Jag är också nyfiken på att se hur historien kommer sluta - har ju hört från några att de var lite besvikna över slutet medan andra gillat. Nåja. En dag kommer man väl ha läst ut serien. : ) Och det lät ju.. roligt?
Man Truong

2012-11-09 @ 11:34:56
URL: http://bokparadis.blogg.se
Postat av: Petra

Dina inlägg ser alltid så mysiga ut! :)

sv: Jag tycker definitivt att du ska läsa den. ;)

Svar: Tack för fina komplimangen, och så ska jag se till att läsa Mara Dyer! : )
Man Truong

2012-11-09 @ 11:43:52
URL: http://petrasbokblogg.blogspot.se/
Postat av: Sara - en bokblogg

Åh, vilket fint inlägg! Alltid så personliga och fina. :D

Svar: Åh, tack snälla! :D
Man Truong

2012-11-09 @ 22:58:21
URL: http://uggsdotter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0