Goodreads' intervju med Erin Morgenstern

För någon vecka sedan fick jag ett mejl från Goodreads, som uppmärksammade mig om att en intervju med Erin Morgenstern, författaren till Nattens cirkus (originaltitel The Night Circus), skulle hållas. Och igår kväll var alltså dagen då intervjun hölls.

Det är sällan jag tittar på författarintervjuer, och jag föredrar dem skriftliga. Den här intervjun kunde jag dock inte låta bli då boken är en av mina favoriter. Jag blev glatt överraskad för Erin Morgenstern var hur rar som helst! (Hon påminner mig lite om skådespelerskan Michelle Williams av olika anledningar.)


Här tänkte jag lägga upp de två delarna (som är spoilerfria):

Del ett.


Del två.


Jag passar på att nämna lite rolig kuriosa som dök upp i intervjun:

1)
 Från originalutkastet av boken behöll hon endast ca 10-20%.
2) Några böcker som influerat Erin till boken är Jonathan Strange & Mr. Norrell av Susanna Clarke, The Prestige (samt Oscarnominerade filmen med Hugh Jackman och Christian Bale som jag kan rekommendera) av Christopher Priest och Something Wicked This Way Comes av Ray Bradbury.


3) Det finns en lista på Spotify på musik som Erin lyssnade på medan hon skrev boken, och här är den.
4) Nej, boken kommer inte få någon prequel eller sequel, men hon säger själv att det finns en möjlighet att hon skriver en samling med noveller om cirkusen satta i dåtid och framtid.
5) Summit Entertainment har köpt upp filmrättigheterna till boken, men än så länge är produktionen inte långt gången (imdb-länk). Manusförfattaren är Moira Buffini, som skrivit manus till Jane Eyre (2011), och med är även Harry Potter-producenten David Heyman.


6) Erin håller på att skriva sin nya bok just nu och den är fortfarande under konstruktion, men beskrivs vara "film noir-flavored Alice in Wonderland". Efter att ha läst hennes blogg-FAQ ser det ut som om boken kommer ut i butik 2013/2014/2015.
7) Erins fem litterära favoriter är Einstein’s Dreams av Alan Lightman, The Secret History av Donna Tartt, Interpreter of Maladies av Jhumpa Lahiri, The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy av Douglas Adams och The Mysteries of Harris Burdick av Chris Van Allsburg.


Naturligtvis avslutar jag inlägget med att länka till Erins blogg och Twitter. Bokdiskussioner kring hennes debutroman finns att läsa här. Och för guds skull - glöm nu inte att läsa Nattens cirkus!

Kommentarer
Postat av: Lisa

Bra inlägg! :) Jag ska ta och titta på intervjun ikväll skulle jag tro!

Svar: Tack, och härligt! :-)
Man Truong

2012-07-31 @ 12:58:09
URL: http://bladvandaren.blogspot.com
Postat av: Chicken

LIKE! :D

Svar: HURRAY! :D
Man Truong

2012-07-31 @ 16:33:42
URL: http://audiobookblog.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0