Ett tips till dig som är i Skåne


Förra året fick jag nys om parkbodarna i Folkets park. En av dem var en bod innehållande böcker och annat litterärt. Det hela går ut på att man ska ta med sig någon bok hemifrån och byta till sig en annan som finns i boden. Alternativt låna en bok över dagen som man sedan lämnar tillbaka.


Ett (överlag) härligt initiativ som jag önskar kunde finnas på fler ställen - för det är både miljövänligt och roligt. Dels får man se vad andra läser och dels är det snällare mot den ömma plånboken.


Just i år har jag endast besökt boden en gång, och då var det väldigt länsat. Visst kan det kännas trist att många lämnar ifrån sig urgamla, söndriga och fullständigt okända böcker som man vet bara tar plats och kommer förbli hemlösa, men ibland finns där guldkorn.

Själv har jag bland annat bytt till mig The Solitude of Prime Numbers av Paolo Giordano, American Psycho av Bret Easton Ellis och Grannarna av Fredrika Bremer. I gengäld lämnade jag ifrån mig titlar som About A Boy av Nick Hornby, Två systrar av Anna Maxted och Den besynnerliga händelsen med hunden om natten av Mark Haddon. — Så vad ska man säga? Utbudet är blandat.


Vad? Bokboden i Folkets park i Malmö.
Var? Mitt emot plaskdammen.
När? Året runt, typ.
Mer? Information om boden här.

Kommentarer
Postat av: Anna - Boktycke

Åh jag visste inte att det finns, och jag som var i parken igår!!! Tack för tipset! Ska absolut besöka boden snart :)

Svar: Det var så lite så - jag håller tummarna för att du hittar något! :-)
Man Truong

2012-08-01 @ 12:41:04
URL: http://boktycke.se
Postat av: tuberosum

Ojoj, hoppas den är öppen länge så man hinner dit och botanisera lite. Tycker minsann att varje stad borde ha en bokbod. Mer sånt!

Svar: Mer bokbodar åt folket! Den har öppet under hösten också, men under andra tider. Det går dock att kolla upp på deras hemsida. Förhoppningsvis är boden mer välfylld då. ;-)
Man Truong

2012-08-01 @ 12:46:39
URL: http://bokpotaten.blogspot.com/
Postat av: Amelie

Vilken rolig grej! Synd att jag så sällan är i Skåne... Men om jag har vägarna förbi någon gång så ska jag ha det i åtanke.

Sen vill jag även säga att bilderna du tar till bloggen är väldigt snygga! De har någon speciell, lite mörk stil som jag gillar :)

Svar: Jag håller med, men kanske finns de på fler ställen bara att ingen har tipsat andra om det (haha)? :-) Och vad snäll du är - jag tackar så himla himla mycket!
Man Truong

2012-08-01 @ 13:20:59
URL: http://ameliesboktips.blogg.se
Postat av: Miriam - Schitzo-Cookie's Bokblogg

Kul tips, synd att jag inte är i Malmö oftare, är jag väl där så har jag sällan med böcker jag kan byta, brukar bara vara där med kompisar för att shoppa kläder eller för att kolla bio typ.

Svar: Jag brukar också bara vistas i Malmö för shoppingens skull, och det brukar bli rätt omständigt att kånka omkring på böcker så jag låter oftast bli. Sedan är det ju också det faktum att det ligger i just Folkets park. Men det är i och för sig gångavstånd från Möllan. :-)
Man Truong

2012-08-01 @ 18:58:20
URL: http://schitzo-cookie.blogspot.se/
Postat av: Beate

En sådan inrättning har vi på Friskis och Svettis i Falun där jag bor! :D kul, men ofta är böckerna slitna och fula... Det känns som om folk bara dumpar dem där som ändå skulle slängas, och så kanske man får en nyare på kuppent? Det går att utnyttja systemet lite väl mycket men det är ett trevligt initiativ och ibland finns det bra grejer där! :)

Svar: Kul att höra, även om det är som du säger. Men ibland finns det gott folk som faktiskt lämnar ifrån sig pärlor just för att de vill att fler ska ta del av berättelsen - och så länge alla inte tänker själviskt så är det fint! :-)
Man Truong

2012-08-01 @ 23:31:12
URL: http://bokbeate.blogspot.com
Postat av: Sanna

Om man är i Jönköping:

http://365jonkoping.wordpress.com/2012/07/21/byt-till-dig-en-bok-med-vara-bokbytarlador/

Svar: Sett och gillat! :-)
Man Truong

2012-08-03 @ 12:42:18
URL: http://chokladgroet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0